Öncelikle Mahsun Kırmızıgül'ü ve tüm emeği geçen sanatçılarımızı Yıldız Kenter,Erol Günaydın,Gazenfer Özcan, Nejat Uygur'u ve diğerlerini tek tek tebrik eder ellerinden öperim. Ben filmi izlemeye başladığımın 60.saniyesinden son anına kadar ağladım. Ağlamamın nedeni ve filmin özetle konusu ise şu; Şehirleşme denilen olay, olgu, yaşam standartı ne dersek diyelim fark etmez. Betonlaşan şehirlerle birlikte yitirdiklerimizi gözler önüne sermekte bu film. Betonlaşan duvarlarla birlikte duygularımızıda nasıl kaybettiğimizi ve bizi insan yapan bu değerleri nasıl olupta unuttuğumuzu gözler önüne sermiş. Burada yaşananlar gösteriyor ki betonlar arasında yaşayanlarla toprakla yaşanyanlar arasındaki fark böylelikle ortaya konuluyor. Hepinizi tebrik ederim.Tüm gözyaşlarım benim ama tüm alkışlar, ögvüler, hatta artan mutluluklar hepinizin olsun.Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletmek isterim.
Filmin gerçekleri yansıttığını düşünüyorum.Evet film sadece bir konu etrafında sürüyor ama o konu bile herşeye değmiş bence.Yaşlanmak hayatın en zor dönemi we yalnızlıkla geçen bir dönem.Büyüklerimizin birer hazine olduğunu lütfen onları kaybedince anlamayalım.En çok ilgiyi hakkettikleri dönem onları yalnız bırakmayalım.Filmin bu mesajı wermesi çok güzel.
Bu filmde beğenilecek ne var anlayamadım, bu kadar boş ve çocukça bir senaryo görmedim. Ortaokul 2 öğrencisinin kompozisyonu gibi. (Yıldız Kenter ve işsiz evlat replikleri haricinde). Eğer film içerik, tema veya duygusallık olarak değerlendiriliyorsa bilemem..
türkiyede bu kalitede bir filmin yapılabileceğini hiç düşünmemiştim.mahsun kırmızıgülü tebrik ediyorum böylesi önemli bir konuya değindiği ve kültürde yozlaşmanın doğurduğu acı sonuçları gösterdiği için teşekkür ederim
filmin görünürdeki konusu gerçekten şimdiye kadar niye işlenmemiş dedirtecek kadar güzel. ama doğu batı ayrımı gerçekten çok gereksizdi hatta filmi kötü etkilemiş. insanlığın doğu yada batılı olmak ile hiç alalası yok bence keşke o ayrım olmasaymış ama yinede güzel izlenmeli.
ne demek kürtleri övmüş be. sen filmi tam izlemedin galiba. doğuda yaşayan herkes. önce bi araştır daha sonra konuş. ben diyarbakırlıyım ama sen daha fazla türküm
filmde kurgu çok önemli. mesaj direk olarak verilmemeli kendiliğinden yerini bulmalı. fakat filmde oyunculuk ve samimiyet bu eksiği telafi ediyor. mahsun kırmızıgülün üstlendiği misyonu takdir ediyorum. sinemaya fazla gitmem ama bu filme değdi.
Film haketmediği bir sürü eleştri aldı. Burada yönetmenin mahsun kırmızı gül olup olmaması değil filmin sinematografik anlatısı.Film işlediği konu itibariyle cok yüzeysel olayların altında yatan nedenleri hiç deyinmiyor ve baştan sona ajitasyon.Türk seyircisinden bu kadar ragbet görmesinin sebebi ise seyircinin basit bir yapıya sahip olmasından başka birşey degil.
Arkadaşlar izlemediğiniz bir film için neden sadece fragmanına bakarak süper film falan yazılır aklım almıyor. Hiç izlemediği filme puan vermek ayrı bişey zaten. Uğur Mumcunun bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma cehaleti dediği şey işte bu galiba.
film kadro olarak süper... fakat öyle babam ve oğlum tadında bi film olmamış. aşırı mesaj barındıran bir film bazen sıkıcı oluyor. vasat üstü diyebiliriz. bana göre 10 üzerinden 5 en fazla 6 oda kadroya.
ben filme önyargılı olarak gitmiştim mahsun kırmızıgül çekti oynadı falan diye bide üstüne mümkün deil ağlamam dedim ama dediklerimle kaldım tüm dediklerimi yuttum ama hakkını vermek lazım güzel olmuş gerçekten