onurdolanbay
6 Mart 2005 tarihinde eklendi
çok duygulanmıştım insana vay be dedirtiyor doğrusu spilberg aslında şimdi yönetmenliğini konuşturuyor oscar aldığı filmlerden bile iyi filmler yapmaya başladı
Filmin öyküsünü gerçekten yaşanmış bir olaydan almış. İranlı olduğu sanılan Merhan Karimi Nasseri'nin 1988'in Ağustos ayında beri Paris'teki Charles de Gaulle havaalanında yaşamak zorunda kalması Terminal filminin temelini atan olay. Spielberg telif hakkı için Nasseri'ye 300 bin dolar ödemiş... Bence Terminal tam anlamıyla dehşet bir film olmuş Tom Hanks yine muhteşem bir oyunculuk sergilemiş. Filmdeki tüm karakterler, hikaye, kurgu, müzikler herşey tam bir bütündü... Spielberg'in en iyi filmleri arasında yer alacak bir film...
filmden cok dikkati ceken tom hanks.mukemmel bi oyunculuk sergilemiş. bu tur filmler yapmak zor degil.zaten bu filmde yasanmıs bi hikayeye dayanılarak cekilmiş.
Bu filmi belkide en ilginç kılan viktor navorski’nin hüzünlü öyküsünün devam etmesi...Terminal, tom hanks’in müthiş yorumu steven spielberg’in de üstün anlatımıyla bu yılın en eğlenceli filmlerinden birisi. Viktor navorski’nin maceraperest hayatı onu hiç bilmediği yerlere bambaşka bir hayata sürüklüyor. Film sinemasal anlamda insana pek bir şey kazandırmıyor yalnız bize ait duyguları en içten en saf haliyle yansıtmaktan geri kalmamıyor.Tom hanks her zamanki sempatik tavırlarıyla bizi kendine hayran bırakmayı başardı. Terminaldeki rolüyle oscara aday olma sansı cok düşük yalnız komedi dalında altın küre adaylığı oldukça yüksek. Catherine zeta-joens aslında rolü bu film içinde olmazsada olurmuş gibi duruyor. Elinden geleni yapmış zaten bu rol için ancak bu kadar oynanabilirdi de denilebilir.Steven spielberg cath me if you can ile sürdürdüğü romantizm havasını ileride daha çok göreceğimize işaret ediyor. Yeni projelerini merakla bekliyoruz. Teknik olarakta gayet başarılı özellikle kurgusu ve müzikleri mükemmel.Hayattan son ana kadar iplerinizi kopardığınızda içinizideki yaratıcılığa bir şans verin,
çok sıcak bir film. filmin çok dozunda kullanılmış duygusal bir yanı da var (yönetmen yapay zekada olayın duygusallık boyutunu abartmıştı). özellikle terasta yemek sahnesine bayıldım. aksiyon macera filmlerinden sıkılanlara şiddetle tavsiye olunur.
valla senaryo müthis, yönetmen müthis, oyuncular müthis olunca filme de mükemmel demekten baska bisey demek gelmiyo içimden. özellikle film aras1ndaki küçük espriler çok hostu.
bu rol yakışıyor Tom hanks e.CAst Away de bu tarzdı.sıkılmadan izlenilcek bir film.filmden başka çokta msj var fridafrida nın dediği gibi at gözlüğü takıp izlemedikçe.Tom hanks ede diyecek bişey yok konuşması yürüyüşü çok harika.
Bugün gittim çok keyif alarak izledim. Gerçek bir olaydan alınmış olması beni şaşırttı. Ben de nerden bulmuşlar bu ilginç senaryoyu diyordum kendi kendime. Tom müthiş oyuncu yaa. Film çok eğlenceliydi, mutlaka izleyin...
Film iyi hos film ama cok fazla gidip de özellikle sinemada izlenmesi gereken bir film değil bence. Aslında tam böyle Pazar günü televizyonda evde izlenecek bir film. Seyirlik yani :)
bence hoş bir filmdi.. tom hanks yine tek başına yeteneğini konuşturmuş. catherina zeta jones fazla gözükmüyor. aslında hikaye güzel, kurgu güzel ama sonunu pek iyi bağlayamamışlar gibi geldi bana..sanki film nasıl biter, daha devamı olmalı gibilerinden kaldım koltukta.. insanı sıkmayan, eğlenceli yer yer duygusal bir film. tavsiye ederim..
arkadaşlar film çok güzele benziyo.konusu ilginç!bıktık nerdeyse hollywoodun içeriği bi köşeye atıp yerine bolca super grafiklerle donatılmış filmlerinden!onların arasında bu film bence kurtuluş!