Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı
3,9

tizep
tizep

24 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
Keşke seriyi tadında bıraksalardı... Film kendini izlettiriyor fakat 185 milyon $ bütçe harcanmış bir yapım gibi durmuyor. Dağ fare doğurdu resmen.... Spielberg film içerisinde geçmiş yıllarda fenomen olmuş bazı sinema filmlerinede göndermede bulunmuş. Bunlar E.T. , Tarzan ve James Deanin motosiklet tutksunu ve saç şeklini Shia La Beouf üzerinde empoze etmesi gibi.... Serinin en cılız filmi olmuş. Bence Lukas film şirketi servetlerine servet katmak amacıyla filmi yapmışlar. Hayalkırıklığı..
piranha-online
piranha-online

27 Ekim 2008 tarihinde eklendi
Yinede güzel bir yapımdı. Senaryo yetersiz olabilir doğrudur önceki ilk üç yapım tabiki en iyileriydi. Spielberg & Lucas amcalardan bu kadar sene sonra daha iyisini beklerdim doğrusu (Indiana Jones IV duyrulduğundan beri kaç senelerimiz geçti yahu).. Eh işte diyelim bu son filmde seriye biraz olsun yakışmış (tam olmuş diyemeyiz tabiki) efektler, aksiyon yerinde kullanılmış sıkılmadan izlersiniz...
ozansarikaya
ozansarikaya

23 Şubat 2005 tarihinde eklendi
Indiana Jones yakın zamanda Tvde çıkınca 3ünüde tekrar izledim gerçekten süper filmler özellikle 2.si. Ama Steven Spielberg güzel birşeyi tadında bırakmayı bilsin. Jurassic Parkıda gereksiz yere uzattı bu.
pliples
pliples

15 Mayıs 2004 tarihinde eklendi
Dha çok bekleriz 2006 yada 2007 vallahi 2008 olabilir ama kesin 2009 da gelir ümitliyim...
s.severus
s.severus

13 Kasım 2008 tarihinde eklendi
düşününce mantık hatası barındırsada eski klişelerin üzerindeki devam eden maceralar çok hoştu.Özellikle indiana jones filmlerinin geçtiği dönemin tarihine gerektiği gibi yer vermesini seviyorum. harrıson ford ise yaşına rağmen karakteri başarıyla canlandırmış.
aytac-001
aytac-001

18 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
eski serilerne göre kötü olsada şimdiki filmlere göre iyi bence .aynı indiana jonese benziyen böle türk amerikan yapımı falan galıba bi film var Jack hunter diye 3 seri yapmışlar bu sitede ekli değil ama Ivan Sergei Joanne Kelly Thure Riefenstein oynamış yan rollerdede türk oyuncular çoğunlukta olan bir film neden buraya konmamış merak ettım nese filmden saptık 7/10
sinema
1 ziyaretçi
6 Nisan 2009 tarihinde eklendi
vasat olmuş. hemde büyük hazine 2 gibi büyük bir filmden çok ama çok kopya çekilmiş sahneler var. final sahnesindeki maya benzeri yapı. yuvarlak hareket eden taş vs. sanki zorla film yapılmış gibi bişey olmuş. birazcık daha orjinal olabilirdi. ayrıca ipuçlarıyla bişey bulma sahneleri çok basit olmuş.
Creyk-van
Creyk-van

19 Mart 2007 tarihinde eklendi
bence çok gereksiz bir filim efsaneyi yerinde bırakmalılardı ama ben filim çıktığında yinede meraktan gidicem umarım iyi bir şey çıkar en azından oyuncuyu değiştirmemişler
birakin-gitsin55
birakin-gitsin55

13 Şubat 2009 tarihinde eklendi
fiLmi vcd de izLedim izLemez oLaydim bu kadar kotu bir dubLaj oLamaz fiLm den hic zewk aLamadim...
kinemania
kinemania

3 Haziran 2008 tarihinde eklendi
Tamam. Beklentimi çok yüksek tutmadım. Ancak ?diğerleri? kadar iyi bir Indiana Jones bekliyordum açıkçası. Aradan geçen zamanla seriye çok mu yabancılaşmışız, çok mu uzaklaşmışız bilinmez; ilk sahneden itibaren bir türlü filmin havasına giremedim. Sanki Indiana Jones filmi değil de başka bir şey gibiydi perdede gördüğüm. Sanırım yakın zamanda serinin üç filmini arka arkaya seyredip hazırlık yapmam benim bu dördüncü filme büsbütün yabancılaşmama sebep oldu. Bir sessizlik, bir sıkıntı vardı sekanslarda. Film niye böyle rölantide gidiyor diye düşündüm ha bire: ?Hadii? Hadiii? Başlasın artık?? diye sabırsızlıkla kıpırdanıp durdum koltuğumda, sahneler akıp giderken. Nerede bir Jurassic Park (1) başlangıcı? Nerede Indiana Jones I-II-III başlangıçları, nerede bu IV. film? Hadi, Harrison Ford'un yaşı nedeniyle belli bir ağırlığı, belli bir yorgunluğu olmasını anlıyorum ama bu filmin yorgunluğu da neydi böyle Allah aşkına? Heyecanı yükseltmesi amaçlanan sahneler, trükler hem senaryoda hem filmde öyle mekanik kurgulanmış ki: ?evet, şimdi sırada biraz kovalamaca sahnemiz var, sonra biraz duracağız ve bilgilendirici diyalog sahnelerimize sıra gelecek ve sonra biraz pata küte?? der gibi bir gezi programı gösteriliyordu perdede sanki. Aksiyonlu ve aksiyonsuz sahnelerin birbiri içine çok yedirilemediği, geçişlerin yeterince esprili ve heyecanlı olmadığını gördüm. Bunları eski filmlere dayanarak söylüyorum. Spielberg ve ekibi filmi eski seriye benzer kılmak için teknik anlamda çaba harcadıklarını beyan etmişler. Spielberg, eski filmleri oturup tekrar seyretmiş; o zamanki aydınlatma tekniğini kavraması için görüntü yönetmenine de seyrettirmiş. Filmi, dijital ortamda değil mekanik montaj masasında montajlamışlar; eski usul olsun diye? Tamam, buraya kadar eyvallah. Spielberg, çektiği üç filmle, filmde anlatılan öykünün geçtiği zamanı sanki film gerçekten o tarihte çekilmiş gibi olağanüstü özgün bir görsel plastikle perdeye yansıtabildiğini ispatlamış bir yönetmen: Schindler's List, Saving Private Ryan ve Munich. Indiana Jones'un 4. filmini eskiye benzetmek onun için çocuk oyuncağı olmalı değil mi? Maalesef maya hiç tutmamış. Ne senaryo anlamında ne de görsellik anlamında. Janusz Kaminski'nin pek çok filmde kullandığı yumuşatıcı filtre efekti bu filmi gereksiz yere pamuk gibi yapmış; o nedir öyle şıkır şıkır rüya gibi görüntüler? Klip mi? Indiana Jones mu? Eski Indy'ler parlaktır, serttir, capcanlıdır, görüntü hatları keskindir. Çünkü birer B filmidir onlar. İşte Spielberg filmin görsel plastiğini oluştururken en büyük stratejik hatayı burada yapmıştır kanımca. Tıpkı Schindler's List'in 40'larda çekilmişe benzemesi gibi bu filmi de bence gerçekten 80'lerde çekilmiş gibi yapmalıydı. İsteseydiler yaparlardı. Ancak biraz modernleşsin biraz eskiye benzer gibi olsun derken CGI dozunu kaçırınca filmin tüm karizması gitmiş. Eski Indy'ler aksak filmlerdir; çünkü malum görsel efekt teknolojisi o kadar gelişmemiştir ve teknik yetersizlikleri senaryoya, yaratıcı kurguya, yaratıcı espriye yüklenerek çözmüşlerdir. İşte bence hepimizin sevdiği Indiana Jones karizması ve havası böyle oluşmuştur. Eski Indy'lerde kamera jilet gibi değil,sarsılarak hareket eder. Çünkü kamerayı kaydırmaya yarayan sistemler yeterli değildir henüz. Hızlı takip sahnelerinde kamera süspansiyonlu bir chevrolet'ye konulur da öyle gidilirmiş aksiyonun peşinden. Kamerayı öyle canları istediği gibi oynatamıyorlarsa sorunu plan keserek çok daha yaratıcı bir şekilde çözerlermiş? Şimdi ne olmuş? Aman bizim CGI'ımız var güzel mi güzel? Operatörü de var özel mi özel? Maalesef ruhu yok! Kim ne derse desin, bu filmi seyrederken Son Macera'yı özledim. Perdede Kutsal Hazine Avcıları'nın esprili kovalamaca sahnelerini aradı gözüm; ya da Kamçılı Adam'da Indy'nin halat köprüsünün ipini kestiği o meşhur sahneyi ve daha nicelerini? Senaryo öykü olarak fena değildi aslında ama ?her şeyi bilgisayarda kolayca çözeriz? derken teknolojiye teslim olup süper bir film yapma fırsatına teğet geçmişler ne yazık ki.
tuce-jamesmcavoy
tuce-jamesmcavoy

16 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
şahsen pek beğenmedimm.zamanınız fazlaysa ve yapacak bişeyiniz yoks gidebilinir bir film. inkalardan girip uzaylılarla kapanış yapan bir filmdi. ii seyirler.
gurkanakkaya
gurkanakkaya

26 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
Uzun zamandır bekliyordum ve karşılığını alabildim mi? hayır.Beklentim yüksekti heralde...ama eğlenceli mi film? eğlenceli.İyi zaman geçirtiyor mu? geçirtiyor...önemli olanda bu zaten!...Mantık hataları çok fazla filmde, CGIlar müthiş sırıtıyor, bazı aksiyon sahneleri acayip abartılı (özellikle maymun sahnesi)...bunca olumsuzluklara rağmen yinede eğlenceli bir film özellikle mutt karakteri(ikide bir saçlarını taraması tam dönemi yansıtıyor!)...serinin önceki filmlerini sevdiyseniz bunu kesin seviceksiniz zaten...son olarak spielbergin bu uzaylı takıntısını yine görmüş olduk :))
serdargibi1983
serdargibi1983

19 Mart 2005 tarihinde eklendi
Bence babası olmamalıydı artık. O 3. filmde kalmalıydı. Diziye dönmüş olacak film. Ayrıca Indy tek başına ve yanında bir hatunla daha esrarengiz oluyor. Tam havasını veriyor. Adam şapkalı ve kamçılı gölge figürüyle filmin tam bir maskotu. Sean Connery'i çok severim ama bunun zaten onunla ilgisi yok. Filmin adı Indiana Jones!
Birinci film ikinciyi getirecek kadar iyiydi. İkincisi hit oldu. Ama 3'te hayal kırıklığı (diğer ikisine göre.). 2. filmin heyecan dozunu daha fazla arttıramadı ve devamı gelmedi.
Batman filmi de öyle. Tek başınayken esrarengizdi. Ne zaman yanına çömezleri topladı tüm esrarengizlik gitti. Ve şimdi Batman yeniden diye bir film yapıyorlar.
ornetorenk
ornetorenk

11 Eylül 2004 tarihinde eklendi
iskenderun sahnesi üçüncü film olan last crusade'de vardı.. hatta oradan da hatay cumhuriyetine geçiyorlardı.. neyse, bu film bir an önce gelse de kavuşsak indy amcaya:)
kozmen83
kozmen83

13 Şubat 2005 tarihinde eklendi
indiana 1-2-3 hepsini izledim. Kesinlikle zamanının süper filmleri. İnşallah 4 hüsranla sonuçlanmaz. Mesela terminator 3 de arnold cok yaslı duruyor. gerci orda robot.