Ilknur K
1.258 değerlendirmeler
7 Ekim 2013 tarihinde eklendi
Oyunculuk ve kurgu süper. Atmosfer de o zamanları iyi yansıtmış. Ancak hristiyanların yanlış inancı, Hz. İsa'nın gerçekte çarmağa gerilmediği, o kişinin Hz. İsa'yı ispiyonayan kişi olduğu gerçeği filmdeki etkiyi bana vermedi. Olay gerçek bir olay olmadığı için, yanlış inanılan bir konu olduğu için sizi içine alamıyor. Ağlatamıyor. Ama oyunculuk ve görsel anlamda çok iyi iş çıkarmışlar.
cesur yüreği izlediğimde 11-12 yaşlarında çocuktum.. o nedenle dikkat etmemiştim filmin yönetmenine :)) mel gibson yönetmenliğinde tutku hz.isanın çilesi, ilk izlediğim filmi değilmiş..
Birkaç gün önce gene izledim,,,hülya_jr ye katılıyorum,film kutsal kitaba göre çekilmiştir ama daha cok hatta nerdeyse tamamı incil ağırlıklıdır.Filmde devamlı Meryem Annemizin yanında gezen bi kadın vardır ; Maria Magdelena (monica belluci) o kötü kadınken onu Yahsuah ın yanına getirirler ve taşlamak istediklerini söylerler,,,Yahsuahın cevabı ise ; ' aranızda günahı en az olan kimse ilk taşı o atsın ' ve kimse taşlayamadan oradan ayrılır,o olaydan sonra kadın devamlı Yahsuah ın yanında bulunur... Hallelujah ?
Filmin nekadarda %70 i işgenceyle geçsede, emek verilmiş, sürükleyici bir film tebrik ediyorum. 10/8 Ama bazı yorumları okudum şaşırdım açıkçası gerçekten o işgenceleri gören, çarmağa gerilen Hz.İsaymış gibi düşünüyorlar. Hayır arkadaşlar Kuranda Allah Hz. İsa hakkındaki gerçeği bildirmiştir, bilmeyen arkadaşlara duyurulur.'Onu öldürmediler ve onu asmadılar. Ama onlara (onun) benzeri gösterildi...' (Nisa Suresi, 157)
Arkadaşlar, gerçekten olmuş bir olayı anlatan film olsaydı benim puanım her açıdan 10/10 olacaktı. Böyle bir olay kesinlikle yaşanmamıştır ve film konusu itibariyle bir hıristiyan masalından ibarettir. Yiğidi öldür hakkını yeme diyerek bir seyirci gözüyle bakarsak, yanlış anlatımdan 2 puan kırdım ve notum: 8/10
arkadaşlar bu bırakın gitsin ne demek istemiş anlayamadım.... film hristiyan inancına göre hz isanın başına gelenleri anlatmış bi film. kurana göre olanlar farklı....
film olarak, beendiğim bi film. mel gibson sinema tarihine yer etmiş bir kişi olarak .. izlenmesi gerektiğini de düşünüyorum hele oyahudilerin yapmış olduu işkenceleri görmek için izleyin.... bir de isanın parlaklığı hiç sönmeyen kehribar gözünü....
filmin konusu vs. bence çok başarılı mel gibson iyi iş çıkarmış islamiyetle ilgisi olmasa da insanın dinsel açıdan vicdanını sızlatıyor.işkence sahneleri çok gerçekçiydi.izlemeye değer.
herşeyi bir kenara bırakırsak bile,çok eleştirilen mel gibsonın yönetmen olarak gayet güzel işlere imza attığını düşünüyorum ben.sinema dili gerçekten etkileyici,braveheart ve apocalyptoda da aynen böyleydi,sizi bir yerlerden yakalamayı ve etkilemeyi gerçekten iyi beceriyor.filmin dini tartışmalarından vs. bahsetmeye gerek yok,kendini izleten bir yapım,uzun süresi çabuk geçiyor,sonuçta hz. isanın son vakitleri hakkında detaylı bilgi de kazanmış oluyorsunuz.ayrıca inanılmaz bir makyaj ve caviezelin inanılmaz bir performansı da var.izlenebilir.
Filme 8 puan verdim. (Seyredilebilir, sıkılmazsınız.)
Filmin artilari: Filmin konusu tabii ki cok ilgi cekici. Gercekten de o gunleri yasiyor gibi hissettim. Cekilen cile cok iyi sekilde anlatilmis. Sahneler cok vahsi olmasina ragmen cok da gercekci. Yani filmi teknik olarak basarili buldum.
Filmin eksileri: Ancak film beni asiri derecede nefret duygulariyla doldurdu. Halbuki bir peygamberin gorevi insanlara sevgiyi asilamak olmaliyken bu film insanlari dusmanliga yoneltiyor. Ayrica tarihi carpittigini ve tek tarafli anlatimi oldugunu dusunuyorum. Abarti sanatini bazi yerde fazla "abartili" kullanmislar bence. Ayrica surekli vahsete ugrayan bir insan var filmde. Halbuki benzer bir film olan Cagri filmi bence konu olarak cok daha basariliydi. Bence daha soylenebilecek cok sey var. Elestiriye fazlasiyla acik bir film.
fil oldukça güzeldi. oyunculuk çok doğal(özellikle dillin aramice olması çok etkili olmuş bu doğallıkda) yönetmene söylenecek söz bulamıyorum. mel gibson küçük de olsa bir ayrıntıyı atlamış. isa mesihi tutuklamaya geldiklerinde isa onlara kimi arıyorsunuz diye soru sormuştu o sırada onlarda 'benim' demişti bu benim dedikten sonra yahuda iskariot dahilinde baş kahinin adamlarının hepsi yere düşmeleri gerekiyordu. ama filimin o sahnesinde yahuda iskariot geriye kaçtığı gösteriliyor.
bi kere yönetmen mel gibson olduğu için ++++ ayriyetten oyunculuklara hayran kaldım meryem rolünü ne kdr gerçek oynamış tebrik ediorum tabiki isa da aynen çk çok çok gzl arşivlerden eksik olmasın