23 Numara
4,1

BABA S.
BABA S.

18 Eylül 2020 tarihinde eklendi
Jim Carrey'den süper oyunculuk.Onun haricinde her şey standartın bir tık üstü.Yıllar sonra hatırlanacak,kaliteli ama şaşırtmayan bir yapım.İyi seyirler...
Zeynel K
Zeynel K

20 Nisan 2020 tarihinde eklendi
Takıntılı, saplantılı bir insansanız filmde kendinizi görebilirsiniz. Başlarda biraz sıkıcı gibiydi ama gerilip ve gizemle kendisine bayağı sardı. Jim Carrey ise bu rolde Jack Nicholson'ı andırdı bana
Hasan Akif Aycibin
Hasan Akif Aycibin

30 Ocak 2020 tarihinde eklendi
Jim Carrey'i uzun zamandır izlememiştim. Genelde komedi filmleriyle tanınan Carrey'e bir gizem-gerilim filmiyle geri dönüş yapmış oldum. Filmi çok beğendiğimi söyleyemem. Konusu iyi gelmedi bana. Herhangi bir sayıdan zaten bir sürü şey çıkartılabilir. Burada 23 sayısı lanetli bir sayı olarak gösterilmiş. Tabi sadece film için de yapılmış olabilir bu. Yönetmenin görüşünü bilmiyorum. Filmin hikayesi; Walter Sparrow, karısıyla bir yerde buluşacaktır. Köpekle uğraştığı için geç kalır. Geç de olsa karısıyla bir kitapçıda buluşur. Karısı ona kırmızı kapaklı "23 Numara" adlı kitabı almasını ister. Walter kitabı okumaya başladıktan sonra bu kitabın tuhaf bir şey olduğunu anlar. Kitapta yer alan 23 sayısı kendisinin de karşısına çıkar. Filmin sonlarında kitabı yazanın aslında Walter olduğunu, kitaptaki Fingerling karakterinin kendisini olduğunu öğreniyoruz. Eskiden hastalıklı bir insan olan Walter, Laura adlı bir kızı öldürmüş biri. Daha sonra intihar etmeye kalkışmış ve hafızasını kaybetmiş. Sonradan iyileşip Agatha ile evlendi. Laura'yı öldüren kişi olarak bilinen Kyle Flinch hapisten çıkıp onun yerine Walter geçer. Film bu şekilde sonlanır. Film, işlediğimiz günahların bedelini günün birinde ödeyeceğimizi anlatarak dinsel bir çağrışım yapmış. Kurgusu hoşuma gitmedi. Filmin bağlayıcılık özelliği fazla yoktu. Sinematografisi de sıradandı.
Filme verdiğim puan= 6,8
theyurdal
theyurdal

27 Ocak 2015 tarihinde eklendi
zekice yapılmış bir film izlerken merak uyandıran bir filim jim carrey enaz komedi filmleri kadar iyi oynadığı bir film 10 üz 7.4
Yunus Taşdemir
Yunus Taşdemir

18 Aralık 2011 tarihinde eklendi
23'ün gizemini ve lanetini anlatan en iyi film alaycı bi rtavirla değil gayet ciddi bir uslüpla anlatıyor. oyunculuklar çok iyi.
betyl
betyl

6 Şubat 2011 tarihinde eklendi
Bir an için bu paranoyaya dahil olsam da 23ü hayatımın kesitlerinden çıkarsam diye onca uğraştım, sonuç 0. Belki de benim lanetli rakamım sıfırdır, ne dersiniz?

Tamam izlerken sıkılmadım, ama film bana ayrı bir heyecan da yaşatmadı. Konuyu daha güzel işleyemedikleri için vasat olduğunu düşünüyorum bile denebilir. O köpek neydi öyle ya, inanılmaz havada kalan bir aksesuardı.
Bu filme dair övgülere fazla da kulak asmamalı, beklentileri yükseklere çıkarmamalı. Neymiş evin kapı numarasını toplayınca 23 çıkıyormuş. Bizim 2, ne olacak şimdi? Amaan, zaten millete sayı olsun. Bırakacaksın abicim. :))
suadiyekartali
suadiyekartali

2 Kasım 2010 tarihinde eklendi
filmi izlerken çok bunaldım diyebilirim...
Sebastianbjk
Sebastianbjk

2 Eylül 2010 tarihinde eklendi
SeLin1997. biRincisi bu FiLm koRku fiLmi değiL. ikinCi oLaraK da biR fiLm hakKında yoRum yazaRKen konuLarının ve tarzLarının hiçbiR aLakaSı yoKKen başKa biR fiLmi önermeK de neyin neSi anLamadım.23 numara pSikoLojiniSi etkiLeyeCek KadaR iyi biR geriLim Ama abartıLdığı kadaR iyi biR fiLm değiL. içinde BarındıRdıÐı Gizem ve GeriLim hiSsi FiLmin müKemmeL oLmaSına yetmemiŞ. 7/10
Selin1997
Selin1997

28 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Güzel bir film.Ancak gerçekten korkmak istiyorsanız Testere serisini tavsiye ederim.Puanım 7/10
lloth-ansea
lloth-ansea

24 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
düşünce güzel ama işleyememişler olayın ne oldugu anlaşılana kadar merak etmekten çok sıkıldığınızı hissediyorsunuz ama dediğim gibi orjinal bir düşünce denilebilir keşke daha iyi işlenseymiş...
camseytani
camseytani

13 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
fılmde oyunculuk namına bi şey yok ve ortalarda falan da baya sıkıcı..Konusu güzel olmasına rağmen çok saran bi film değil..(10/6)
Chev
Chev

8 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Gizem dolu bir film evet sonuna kadar merak ediyorsunuz ve Jim Carrey i apayrı bir rolde izlemek farklı bir deneyim.İyi film ama abartılcak bir yanı yok.7/10
ammeh
ammeh

16 Eylül 2009 tarihinde eklendi
yarın gazetede böyle bir olay oldu diye çıkabilecek kadar gerçek bir hikayesi var. tamam adamlar kafa yormuş yapmış falan olayları bağlamışlar amabeni gerçekten sarmadı. ama eğer izlemeden önce burda yazanlara bakarda benim yazdıklarımı görürseniz pek aldırmayın mani olmayayım.
fearless
fearless

1 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
konusu ilginçti fakat sıkıcıydı
Ilknur K
Ilknur K

9 Haziran 2009 tarihinde eklendi
Film konu itibariyle özgün. ama bir gerilim değil. oyucular iyi seneryo iyi. 10/7