Kirli Sırlar

mucaneros
mucaneros

29 Aralık 2007 tarihinde eklendi
kirli sırlar, hakkında yorumlar yapan herkesi kendi değerleri ve sinemaya bakışı anlamında haklı çıkarabilecek,üzerinde genel bir beğeninin sağlanamayacağı filmlerden biri..burdan bakıldığında sadece kişisel anlamda bana hissettirdiklerinden söz edebilirim; ki bu kimsenin görüşlerini eleştirmediğim noktasında, benim lehime, yazdıklarıma iyimser ve anlayışlı bakışlar getirebilir:)...(yani anarşist ve genele aykırı bir duruşum yok:))ben filmi sinemada kaçırmıştım;ve bir cumartesi öğleden sonrasında, kolamı cipsimi yanıma alarak evin sıcağına sığınmış bi halde izledim...film üzerine okuduğum bütün yorumlar ve eleştirilerin yarattığı bir sıkılırmıyım ön yargısıyla elbette:)...ama tüm bu olumsuzluk havasının aksine, ben filmden çok zevk aldım..iyi oyunculuklar ,iyi kurgu,cumartesi dinginliğine yakışır bir ritmdi yakaladığım....ve bir örgütün oluşumu,ve sıcak savaştan başlayan , ve soğuk savaş sürecinde dünyada ciddi anlamda kirli işler yapmaya devam ederek süregiden varlığını görmek, onunla ilgili tüm yargılarımızı ve tanıklıklarımızı bi yerlere oturtmak anlamında,bütün bilgilerimize katkı yapan donanımlı bir senaryo ;film içinde bir imge olarak sıklıkla karşımıza çıkan james joyce un okunabilirliği konusunda tartışmalı kitabı ulysses' e latife yaparcasına sabır isteyen bir tempo ile süregiden filmin;sonuçta ne olursa olsun bütün bu karmaşa ve devinimin içindeki unsurlardan en önemlisinin insan olduğuna ,ve o insanların kişisel hayatlarındaki ilişkilerine de göz atan, ve bu anlamdadada insanı zenginleştiren,o ilişkilerin zaaflarını iniş çıkışlarını sorunlarını farkettiren, insanı iki yanıylada paralel şekilde anlatmaya devam eden, bence çok emek verilmiş bir film...kişisel olarak: izlemek anlamında biraz emek isteyen, ve iki yanındanda bakılabilecek iyi bir film olduğunu düşünüyorum..(genel yorumlara bakıncada bunları korkarak yazıyorum:)..işin özü ben zevkle izledim..eğer filmin içine girmek, anlamak için emek vermeyi göze alıyorsanız..gizli servisler ve ilişkilerin felsefi ve ruhani bölümleri sizi ilgilendiriyorsa,mutlaka izleyin.aradığınız yüksek tempolu,çatır çatır aksiyonu olan, ve sizi sadece heycanlandıracak,ve düşünmeden,yorulmadan izleyeceğiniz eğlenceli bir seyirlikse izlemeyin:)
r3volv3r
r3volv3r

19 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Matt damon fena değildi oyunculuk açısından fakat 2 saati geçik zamanımı daha güzel şeylerle geçirebilirdim.
Kısacası 10 da otobüsünüz var ve 8 de kalktıysanız o boş olan 2 saatinizi geçirmek için izleyebileceğiniz bir film.
Ayrıca robert amca ne hala gelmiş öyle, yaşlanmak kötü bişi :) robert de nironun hatrına 10/5.
csandikcioglu
csandikcioglu

12 Mart 2007 tarihinde eklendi
gelmiş geçmiş en iyi casusluk filmi...Bir casusun sadece eline silah alıp oraya buraya ateş etmediğini anlatan bir film..C.I.A teşkilatının nasıl kurulduğunu tüm çarpıklığı ile anlatıyor..Çok başarılı.Bu filme sıkıcı diyenler kesin aksiyon arayan arkadaşlardır.Neye göre sıkıcı onu da anlayamadım..Bu yorumları okuyup kesinlikle ön yargılı davranılmamasını düşünüyorum.Eğer bazı gerçekleri anlamak için giderseniz oldukça keyif alırsınız diye düşünüyorum.
carinos
carinos

25 Mart 2007 tarihinde eklendi
Çok iyi bir film. Anlayabilmek için dünya tarihi bilmek gerekir.Kesinlikle hiç sıkıcı değil.keyifle izledim.30yaş üstündekilere öneriyorum.Ama böyle konulara ilgisi olmayanlara kesinlikle önermiyorum. Matt Damon çok iyi bir oyuncu olma yolunda.Robert De Niroyu da Coppolanın desteğinde yönettiği bu filmi için kutluyorum.
xyster7
xyster7

4 Aralık 2007 tarihinde eklendi
tüm gayretlerime rağmen filmi bitiremedim. eğer düşüncelerimi değiştirebilecek müthiş bir finali falan yoksa, ki bitrmediğim için bilemiyorum, izlemeye değecek nitelikte bir film değil. aldığı puanı haketmiş..
ozkandwd
ozkandwd

17 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
film fena diildi sonu enteresandı uzun olmasına ragmen hiçte sıkıcı dılldı
merida94
merida94

9 Ekim 2007 tarihinde eklendi
ben angelina hastasıyım ve matt damon hayranıyım ama bu filmi açıkçası sölemek gerekirse beğenmedim
belki biraz ağır gelmiş olabilir ama kötülemem ben ne de olsa sevdiğim oyuncular ama daha iyi bir film beklerdim açıkçası...
asetinvella
asetinvella

4 Mart 2008 tarihinde eklendi
Çok beğendiğimi söyleyemiycem. Bu oyunculardan daha dolu bir film beklerdim. Sıkılmadım desem yalan olur
ayshe-0
ayshe-0

29 Eylül 2007 tarihinde eklendi
Bence tüm karışıklığına rağmen en azından Matt'in filmde yaşadığı psikolojik durumu perdeye nasıl yansıttığını görmek için izlenmeli.Angelina gibi güzel bir kadını bence fazla yaşlandırıp çirkinleştirmişler.Ayrıca filmin sonundaki şu güzel sözüde unutmamak lazım:''Gerçeği bilmelisiniz ki;gerçek sizi özgür kılsın.''
totosilyano
totosilyano

24 Mart 2007 tarihinde eklendi
gereksiz bi film . 3 saat boyunca uyuklamadan izlemek bile cok zor
selinakmese
selinakmese

8 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Bundan daha kötü filimler 7'nin üstünde puan almış. Bunun puanı nasıl oluyorda 6,4 de kalmış hayret doğrusu. Gördüğüm kadarıyla filim uzun ve karışık olduğu için ortalama seyirci tarafından tam olarak anlaşılamamış. Aslında dikkatlice izlendiğinde güzel bir filim olduğu kolaylıkla görülebilir. Yanlız ayrıntıları ve diyalogları iyi takip etmek gerekir.
Aytuğ çaglayan
Aytuğ çaglayan

4 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Son zamanlarda izlediğim en güzel filmlerden biriydi...
2078alperjoo1989
2078alperjoo1989

16 Haziran 2007 tarihinde eklendi
çok kalitesiz bir film (kadroya rağmen)!
achilles-61
achilles-61

11 Mart 2007 tarihinde eklendi
izlediğim en kötü ajan filmi:(
furik07
furik07

18 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
angelina,matt ve de niro gerçekten mükemmel kadro ama film için aynı şeyi söleyemicem. Bu filmi uykulu iken seyredin, kaldırabilene aşkolsun. :)