Hesabım
    Gizemli Geçmiş
    Gizemli Geçmiş
    29 Temmuz 2005 Sinemada | 1s 38dk | Gerilim
    Yönetmen Harry Cleven
    |
    Senarist Harry Cleven, Jérôme Salle
    Oyuncular: Benoît Magimel, Natacha Régnier, Olivier Gourmet
    Orijinal adı Trouble
    Üyeler
    3,5 46 Puanlama, 23 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Birbirinin aynısı olup birbirinin içinde kaybolup gitmek? Matyas'la Thomas'ın hayatı böyle özetlenebilir mi?

    Güzel karısı ve çocuğuyla mutlu bir hayatı olan Matyas hayatta kazandığı hiçbir şeyin kendisine hediye edilmediğinin farkındadır. Bir yetimhanede doğmuş ve büyümüş olmasına rağmen kendine ait düzenli bir hayat kurmuştur.

    Ailesini çok küçükken kaybettiğini düşünmesine rağmen bir gün tuhaf bir telefonla sarsılır. Annesi henüz yeni ölmüştür ve oldukça varlıklı olan ailesi Matyas'a paranın yanı sıra bir de ikiz kardeş miras bırakmıştır.

    İkiz kardeşi Thomas’ı tanımaya ve gizemli geçmişini çözmeye başlayan Matyas için gitgide her şey birbirine girer. Kardeşine yaklaştıkça kendi bilincini ve benliğini yitirmeye başlar.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Gizemli Geçmiş

    Uyanmazsan Korkunç Şeyler Olacak!

    Yazar: Ali Ercivan
    Matyas, çocuk yaşta ailesini kaybettiği bir kaza geçirmiş. Yaşadığı hafıza kaybı sebebiyle, ne kazayı ne de öncesindeki yaşamını ve ailesini hatırlıyor. Kimsesiz çocuklara bakıldığını anladığımız bir okulda büyümüş. Meslek olarak fotografçılığı seçmiş. Evlenmiş. Kendisine iyi bir yaşam kurmuş. Bir oğlu var ve karısı da ikinci çocuklarına hamile. Her şey yolunda. Geceleri gördüğü kabuslar dışında. Çünkü aslında kendi hayatıyla ilgili bilmediği şeyler var. Hafızasının neden kaybolduğu veya ailesine ne olduğu gibi. Bir gün annesinin ölüm haberi kendisine ulaştırıldığında, işte geçmişe dair bu yolculuk başlıyor. Matyas, aslında bir ikiz kardeşi olduğunu öğreniyor: Thomas. Söylediğine göre, o da yakın zamana kadar Matyas'ın varlığından habersizmiş. Bir ailesinin olması fikri, Matyas'ın, altı yaşından önceki yaşamına dair anılarını tekrar kazanarak yaşamındaki ve içindeki bir boşluğu doldurma
    Öneriler

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    alici-utku
    alici-utku

    Takipçi 164 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    12 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
    filmi bugün sinemada izledim.güzel ve karmaşık bir filmdi.sizi fazlasıyla fdüşündüren bir film.yani vaktinizi doldurmak için izlenecek bir film.ikizlerin hangisinin thomas hangisinin matyas olduğu karışıyor.ama gittikçe artan temposu ile çok başarılı bir film.izlediğim en iyi fransız filmi.sadece sonu biraz beni tatmin etmedi ama bu tür sırları çözmeyi gerektiren filmleri seviyorsanız mutlaka izleyin.bu arada filmin ...
    Devamını oku
    elvuim
    elvuim

    Takipçi 51 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    18 Nisan 2007 tarihinde eklendi
    neden hıckımse begenmemıs anlamadım senaryodan oyunculuga goruntuden kurguya hersey cok ıyıydı bence kesınlıkle favorılerım arasında
    seliria
    seliria

    Takipçi 94 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    29 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    Zekice düşünülmüş senaryosu,izleyicinin ana karakter olan matyas’la kurdurulduğu başarılı ilişki,iyi oyuncu kadrosu ve yarattığı psikolojik gerilimle kaçırılmayacak bir film bence.
    blake1978
    blake1978

    42 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    30 Temmuz 2005 tarihinde eklendi
    Genel olarka ağır ilerlese ve birkaç tutarsızlık yakalasanız da farklı konusu ile izlenmeyi hakeden bir yapım. Olayların sebeplerini öğrendiğinizde sizi tatmin edecek gerçekten..

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2003
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Fransızca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2003, En iyi film: Gerilim, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2003.

    Yorumlar

    Back to Top