Makinist
4,2

Sedatt G
Sedatt G

4 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
Çook süper bir film.İşin açıkçası filmden sıkıldım ama aktörün o müthiş oyunculuğu filme hayranlığımı kattı. Aksiyon sevenler bu filmi izlemesin diyebilirim.Çünkü çook sıkılacaklar.
ynarcin
ynarcin

26 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
harikulade...

dvd bakarken bale'in efsane bakışının kapak oluşuyla ilgimi çeken filmi elime alıp arkasında konusunu okuduğumda tam bana göre demiştim.en kısa sürede de filmi edinip izledim.açıkçası daha konuyu okuduğumda ve burda 8 puan aldığını gördüğümde beğeneceğimi düşünüyordum ama bu kadar beğeneceğimi tahmin etmiyordum.gerçekten mükemmel.konusu iyi , bale süper oynamış vs vs ama her şeyden iyi olan sonuydu bence.belki artık sürpriz sonlara alışmış syircilere tekdüze ve bayık gibi gelebilir ama bence o kadar kasvete böylesine dramatik bir son çok iyi yakışmış.insanı çok rahatsız etmese de sürekli artan kasveti , bilinmeyenleri , kahramanımızın her an bir şey rastlayacağı beklentisi derken gri duvarlardan gürültülü mekanlardan ve huzursuz edici atmosferden nasıl bir anda çıktığınızı filmin nasıl geçtiğini anlamıyoruz.ama sonu dediğim gibi çok vurucu. route 66 , her seçenekte sola dönüş , ve saat 1:30

mutlaka izlenmeli vahşet , korku zaten yok belki çok da fazla gerilim yok ama sürekli bir huzursuzluk ve kasvet var..

9/10
reedsternberg
reedsternberg

18 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
Film konusunu okuduğumda ilgimi çok çekmişti.Cristian Bale bu film için kilo vermesi ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu gösteriyor.güzel vakit geçirebileceğiniz bir film.filmi daha iyi anlamanız için filmde gösterilen saatleri takip edin o zaman filmden daha çok etkileneceksiniz.
nopasaran-2
nopasaran-2

12 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
film ilk basladıgında konusunu bildigim icin iyi olucagıın zaten tahmin ediyordum ama konuyu bize nasıl aktardıgını ve bizi filmin sonuna kadar surukleyip surukleyemeyecegını merak ediyordum.ama sonuna kadar hic sıkılmadan izledim.gercek mi hayal mi ikilemlerinin sinemaya cok yakıstıgı gercek.bu tur piskolojik filmler genellikle guzel oluyor.makinistte kesinlikle izlenmesi gereken bir film
srhronin
srhronin

9 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
ilk başta serserice bir film sandım. artık en büyük savaşı kendimizle yapıyoruz.
sevgiakgul
sevgiakgul

27 Haziran 2006 tarihinde eklendi
Filmi dün akşam televizyondan izledim. Doğrusunu söylemek gerekirse daha önce dikkatimi çekmemişti. Ama filmi izlerken büyük keyif aldım. Çok çok mükemmel olmasada film istediği mesajı veriyor. Cristian Bale de öncelikle verdiği kilolarla beni dumura uğrattı. Zaten oyunculuğuda hiç fena değil. Son bir sözüm de sinekritiği yapan arkadaşa... Lütfen filmi bir kez daha izle ve yazdıklarını bir kere daha düşün.....
hurricaned-2
hurricaned-2

26 Haziran 2006 tarihinde eklendi
christian bale farklilasmaya basladi olumlu anlamda.o film icin kac kilo verdigini bilemiyorum ama rolu icin neler yapabilecegi hakkinda bize ipuclari veriyor...film superdi
pelgraf
pelgraf

16 Haziran 2006 tarihinde eklendi
çok beğendim bittiğinde ’vay be ’ dedim film ilerledikçe sonunu daha çok merak ettim ve umarım saçma bitmez diye içimden geçirdim aslında film b unları düşünmeye bile fırsat vermiyor sizi içine çekiyor bi bakmılsınız süper bir finalle bitmiş izleyin derim christian bale de alkışlamak gerek çok iyi bi performans olmuş
karakose9
karakose9

15 Haziran 2006 tarihinde eklendi
filme ilk baktığınızda belki basit film gibi gelebilir ama final müthiş.yönetmen ve chiristyan bale bu filmde iyi iş çıkarmışlar.vicdan duygusunu bastıramayan birini iyi oynamış bale ve 28 kilo vermesi bile oskarda özel ödül alması gerekirdi.
sercanbaykal
sercanbaykal

1 Haziran 2006 tarihinde eklendi
Şu ana dek izlediğim en iyi filmlerden biri diyebilirim. Filmin sonu çok mükemmel. Hele o kaslı Bale bi film için kemik torbasına dönmüs ya helal olsun. süper film izleyin derim.
dtcibay
dtcibay

19 Mart 2006 tarihinde eklendi
Makinist

Makinist (adı insanı yanıltsa da) filmi çok beendim... Başrol oyuncusu 28 kilo verip iskelet OR'a dönmesi değer mi diyorsunuz evet değmiş...

İspanyol yapımı ama İngilizce.

İnsomyak amnezik bi film.

Kurgular harika.

Çekimler seni filmin içine alıyor.

Filtre filmin bütününe hakim olmuş.

Gri renklerin hakimiyeti filme çok şey katmış.

Sinema Tarihinin bu tarz çekilmiş en iyi filmi David Fincher'ın "Dövüş Kulübü"dür.

Bu film bütünlüğü ve anlatmak istediğine odaklanmasıyla daha bi konuya hakim ve odaklı.

Trevor Reznik: Stevie, Bir yıldır uyku uyuyamıyorum!
Stevie: Jesus Christ!
Trevor Reznik: Onu da denedim.

Filmi İzlerken:

Filmi izlerken "filmin sonuna dair tüm ihtimalleri saydık" dedim...
Kürşat "bence sonu bizim saymadıımız bi ihtimal" dedi...
Anıl "tüh sööölemeseydin asıl şimdi tüm ihtimalleri saymış olduk" dedi.
Buna çok güldüm.

Filmin başında oyuncuları yazarken "Jennifer Jason Leigh" yazında hemen
"Kesin göğüslerini gösterecek" dedim
Daa ilk sahnesinde göğüsleri oraya bıraktı. Bu hatun acayip göğüslerini güzel buluyor.
Her filminde göstermeden edemez.

İi seyirler ne diim.

Kalın Saalıcakla
KILavuzkarga
Yani dtcihangir
pinkcadillac
pinkcadillac

15 Şubat 2006 tarihinde eklendi
dövüş klübünün üzerine oynayan filmlerden bir tane daha... her sahnenin önceden tahmin edilebilmesi ve pek çok klişenin yer alması izlerken insanı fazlasıyla rahatsız ediyor... insomnia fikriyle beslenmiş ama maalesef ortaya yalnızca david fincher’ın kapitalizmin merkezinde çektiği kapitalizm karşıtı filmin yanına bile yaklaşamayacak kötü bir taklit çıkmış .. ki pek çok insanın aksine dövüş klübünün de fazlaca abartılan ama mükemmel bir pazarlama stratejisinin kaymağını yiyen bir film olduğunu düşünüyorum..
iyomi
iyomi

31 Ocak 2006 tarihinde eklendi
çok gerici bir film değil her zamanki psikolojik film gibi insan filmi izlerken kendi kafasında senaryolar üretiyor. ama şizofrenliğine neden olan şey değişik bir sonuca çıkıyor. açıkçası bu sonuca varamamıştım gerçekten ustaca işlenmiş bir senaryo.
liverpool2007
liverpool2007

29 Ocak 2006 tarihinde eklendi
film fight club gölgesinde ilerleyip duruyor...bale'in filmi o kadar önemseyip verdiği kilolara değer mi bence değmez..ayrıca geçen sky türk te izledim 2005 in en iyi oyuncusu seçildi bale.bence okadarda iyi değildi.izleyin ve görün karar sizin...
altuneli
altuneli

26 Ocak 2006 tarihinde eklendi
Konusu şizofreni olan birkaç film izledim. Fight Club kadar olmasada bu filmde oldukça iyi. Reznik in dolabına gizemli birkişinin notlar yapıştırıp onu herseferinde yanıltması ve bilinmeyene itmesi filme bağlıyor sizi. Birde yukarıda yazdığına göre Bale bu film içim 3 ayda 28 kilo vermiş inanırım çünkü tanınmaz hale gelmiş buda ilginç bir ayrıntı doğrusu. Uzun lafın kısası oldukça iyi bir film, bence izlemeye değer.