fyalic
19 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
Makinisti; bende sinemada çalışan makinist die düşünmüştüm taki izleyene kadar:) Filmi konsantre sorunu olan seyirciyi ya da kolay sıkılabilen seyirciyi zorlayacak yapıda bir film. Dövüş Kulubü, Kimlik, The Shining gibi filmlere bir yerlerinden benzeyen film başta biraz zor izlense de sonlara doğru içine çekip finaliyle bütünleştiriyor. Şark Vaatleri nde ya da Kimlik te böyle final olmaz ki diyenler için çok net bir final bence:) C.Bale için ise yuh diyorum bir film için bu kadar da zayıflanır mı!!! Afrikalı C.Bale sanki yardıma muhtaç... Bence herkese tavsiye edilmeyecek ama izlenmesi gereken bir mistik film.
christian bale çok sevmeme rağmen bu filmi begenmedim sonu cok acıkca tahmin ediliyor ve film bittikten sonra sizi film üstünde düşündüremiyor bence vasat
Christian Bale rolünün hakkını vermiş.Trevor karakterini canlandıran Balein suçluluk duygusu halüsülasyon,paranoya ve şüphe ekseninde hayatınaişlemiş... Film genel itibariyle sıkıcı olabilir.Sonlara doğru taşların yerine oturması seyirciyi rahatlatabilir.Filmin bir mesaj verdiğini düşünmüyorum, boş vaktinizde izleyebilirsiniz.
Film o kadar sıkıcı ve karmaşık ki finale kadar zor sabrediyorsunuz.Ama finalde bütün o sıkıcı karmaşıklığın nedenini gördüğünüzde hak veriyorsunuz.Ana karakterin yaşadığı bütün o travmayı bir anlamda sizde onunla yaşıyorsunuz.Christian Bale gerçekten muhteşem bir oyuncu bu rol için kendini ne hale getirdiğini görünce ona saygı duymamak mümkün değil.Bizim takma bıyık-sakallı oyuncularımız! onu görünce ne düşünüyor acaba?Sonuç itibari ile ölmeden önce mutlaka izlemeniz gereken filmlerden biri,hemde vakit kaybetmeden..Çünkü bu filmde hayatınızı değiştirebilecek şeyler var.Gerçek bir sanat eseri..gerçekten
Ben beğenmedim şahsen,ne bileyim sarmadı beni...öyle faklı olmak isteyen yönetmen/senarist tayfası olurya, farklı olma adına herşeyi yaparlar ve sonuçta eski filmleri hatırlatan(seven,fıght club) sahneler çıkar ortaya ve aslında tekrar tekrar tekrar’dan ibaret herşey....
çok gerici bir film değil her zamanki psikolojik film gibi insan filmi izlerken kendi kafasında senaryolar üretiyor. ama şizofrenliğine neden olan şey değişik bir sonuca çıkıyor. açıkçası bu sonuca varamamıştım gerçekten ustaca işlenmiş bir senaryo.
Konusu şizofreni olan birkaç film izledim. Fight Club kadar olmasada bu filmde oldukça iyi. Reznik in dolabına gizemli birkişinin notlar yapıştırıp onu herseferinde yanıltması ve bilinmeyene itmesi filme bağlıyor sizi. Birde yukarıda yazdığına göre Bale bu film içim 3 ayda 28 kilo vermiş inanırım çünkü tanınmaz hale gelmiş buda ilginç bir ayrıntı doğrusu. Uzun lafın kısası oldukça iyi bir film, bence izlemeye değer.
Açıkcası bu filmi de beğendiğimi söyleyemeyeceğim... Klasik bir psikolojik gerilim filmiydi. Sonu başından belliydi desem abartmış olmam. Cristian Bale ise gerçekten güzel bir performans sergilemiş verdiği külolara bu film değer miydi tartışılır ama onun bu azmi için filme 10/6.5 veriyorum...