emresahin1987
7 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Dikkat ettiniz mi? Filmi izlerken, insanda garip bir dehşet uyandıran şey herhalde ardarda ve çok hızlıca sıralanmış resimler... Bilinçaltına işliyor! Fight Club seviyorsanız kaçırmayın. 9/10
bu filmi bugun izledim ve hala etkisinden kurtulamadım kesinlikle çok iyi bir film ve çok zekice yazılmıs bir senaryo.oyunculuk üst düzey.christian bale ne hale gelmiş gözlerime inanamadım bu kadar kiloyu nasıl verebilmiş hayret doğrusu.adam herhalde bikaç ay bişey yemedi bu rol için ya.1 yıldır uyumayan bir adamın halini o kadar iyi yansıtmışki bence oscarlık bi seviyede bir oyunculuk yapmıs.ben bu tarz psikolojik gerilimleri çok seviyorum ve buda izlediğim en iyi psikolojik gerilimler listesinde yerini almıs oldu.filmin sonuda biraz şaşırtıcı yani sonu biras kestirilebiliyor ama tam değildi filmin sonunda herşey ortaya çıkınca şaşırdığımı gizliyemicem.mutlaka izleyin 9/10
dvd bakarken bale'in efsane bakışının kapak oluşuyla ilgimi çeken filmi elime alıp arkasında konusunu okuduğumda tam bana göre demiştim.en kısa sürede de filmi edinip izledim.açıkçası daha konuyu okuduğumda ve burda 8 puan aldığını gördüğümde beğeneceğimi düşünüyordum ama bu kadar beğeneceğimi tahmin etmiyordum.gerçekten mükemmel.konusu iyi , bale süper oynamış vs vs ama her şeyden iyi olan sonuydu bence.belki artık sürpriz sonlara alışmış syircilere tekdüze ve bayık gibi gelebilir ama bence o kadar kasvete böylesine dramatik bir son çok iyi yakışmış.insanı çok rahatsız etmese de sürekli artan kasveti , bilinmeyenleri , kahramanımızın her an bir şey rastlayacağı beklentisi derken gri duvarlardan gürültülü mekanlardan ve huzursuz edici atmosferden nasıl bir anda çıktığınızı filmin nasıl geçtiğini anlamıyoruz.ama sonu dediğim gibi çok vurucu. route 66 , her seçenekte sola dönüş , ve saat 1:30
mutlaka izlenmeli vahşet , korku zaten yok belki çok da fazla gerilim yok ama sürekli bir huzursuzluk ve kasvet var..
Film konusunu okuduğumda ilgimi çok çekmişti.Cristian Bale bu film için kilo vermesi ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu gösteriyor.güzel vakit geçirebileceğiniz bir film.filmi daha iyi anlamanız için filmde gösterilen saatleri takip edin o zaman filmden daha çok etkileneceksiniz.
film ilk basladıgında konusunu bildigim icin iyi olucagıın zaten tahmin ediyordum ama konuyu bize nasıl aktardıgını ve bizi filmin sonuna kadar surukleyip surukleyemeyecegını merak ediyordum.ama sonuna kadar hic sıkılmadan izledim.gercek mi hayal mi ikilemlerinin sinemaya cok yakıstıgı gercek.bu tur piskolojik filmler genellikle guzel oluyor.makinistte kesinlikle izlenmesi gereken bir film
Filmi dün akşam televizyondan izledim. Doğrusunu söylemek gerekirse daha önce dikkatimi çekmemişti. Ama filmi izlerken büyük keyif aldım. Çok çok mükemmel olmasada film istediği mesajı veriyor. Cristian Bale de öncelikle verdiği kilolarla beni dumura uğrattı. Zaten oyunculuğuda hiç fena değil. Son bir sözüm de sinekritiği yapan arkadaşa... Lütfen filmi bir kez daha izle ve yazdıklarını bir kere daha düşün.....
christian bale farklilasmaya basladi olumlu anlamda.o film icin kac kilo verdigini bilemiyorum ama rolu icin neler yapabilecegi hakkinda bize ipuclari veriyor...film superdi
çok beğendim bittiğinde ’vay be ’ dedim film ilerledikçe sonunu daha çok merak ettim ve umarım saçma bitmez diye içimden geçirdim aslında film b unları düşünmeye bile fırsat vermiyor sizi içine çekiyor bi bakmılsınız süper bir finalle bitmiş izleyin derim christian bale de alkışlamak gerek çok iyi bi performans olmuş
filme ilk baktığınızda belki basit film gibi gelebilir ama final müthiş.yönetmen ve chiristyan bale bu filmde iyi iş çıkarmışlar.vicdan duygusunu bastıramayan birini iyi oynamış bale ve 28 kilo vermesi bile oskarda özel ödül alması gerekirdi.
Şu ana dek izlediğim en iyi filmlerden biri diyebilirim. Filmin sonu çok mükemmel. Hele o kaslı Bale bi film için kemik torbasına dönmüs ya helal olsun. süper film izleyin derim.
Makinist (adı insanı yanıltsa da) filmi çok beendim... Başrol oyuncusu 28 kilo verip iskelet OR'a dönmesi değer mi diyorsunuz evet değmiş...
İspanyol yapımı ama İngilizce.
İnsomyak amnezik bi film.
Kurgular harika.
Çekimler seni filmin içine alıyor.
Filtre filmin bütününe hakim olmuş.
Gri renklerin hakimiyeti filme çok şey katmış.
Sinema Tarihinin bu tarz çekilmiş en iyi filmi David Fincher'ın "Dövüş Kulübü"dür.
Bu film bütünlüğü ve anlatmak istediğine odaklanmasıyla daha bi konuya hakim ve odaklı.
Trevor Reznik: Stevie, Bir yıldır uyku uyuyamıyorum! Stevie: Jesus Christ! Trevor Reznik: Onu da denedim.
Filmi İzlerken:
Filmi izlerken "filmin sonuna dair tüm ihtimalleri saydık" dedim... Kürşat "bence sonu bizim saymadıımız bi ihtimal" dedi... Anıl "tüh sööölemeseydin asıl şimdi tüm ihtimalleri saymış olduk" dedi. Buna çok güldüm.
Filmin başında oyuncuları yazarken "Jennifer Jason Leigh" yazında hemen "Kesin göğüslerini gösterecek" dedim Daa ilk sahnesinde göğüsleri oraya bıraktı. Bu hatun acayip göğüslerini güzel buluyor. Her filminde göstermeden edemez.
Mükemmel planlanmış bir psikolojik gerilim filmi.Filmi izledikten sonra düşündüğüm ilk şey herşeyin bir sebebi wardır.Eminim sizinde aklınızdan çıkmıycak.