Uzak
3,8

TAHA ŞABAN DİLMAÇ
TAHA ŞABAN DİLMAÇ

8 Ağustos 2023 tarihinde eklendi
Nuri Bilge Ceylan sen bir efsanesin. Flimi izlemiyoruz resmen yaşıyoruz. Kamera açıları harika. Konu çok güzel. Dialoglar çok doğal ve tamamıyla hayatın içinden. Kesinlikle izlenmesi gereken bir flim. Herkese tavsiye ederim. Eleştirimi okuduğunuz için teşekkürler
Serap Ö.
Serap Ö.

30 Ocak 2017 tarihinde eklendi
Ceylan’ın Kış Uykusu ve Üç Maymun’dan sonra en iyi filmi!
“Mayıs Sıkıntısı”nda memleketine ve topraklarına bağlı kalamayan, kalmak istemeyen Mahmut, “Uzak”ta, kendine çevresine iyiden iyiye yabancılaşmıştır… Filmin başlarında göreceğimiz üzere annesini bile aramakta zorlanmakta, çünkü ailesine de topraklarına da hiçbir bağlılık hissetmemektedir.
Yusuf memleketinden “ne iş olsa yaparım” düşüncesiyle, akrabası Mahmut’un yanına yerleşirken, Mahmut istemeye istemeye bu misafiri kabul eder bir an önce başından savmanın yollarını arar.
Mahmut’un akrabasına olan tahammülsüzlüğü git gide artar ve onu sürekli kendinden aşağı görür. Hatta Yusuf’u hırsızlıkla bile suçlar.
Filmin ana temasını çok iyi işleyen Ceylan, kendindeki yabancılaşmanın, en yakınındaki bireylere nasıl yansıdığını anlatır.
Ceylan bu filmde, Anadolu kültürüyle büyümüş ve o özlerle yaşayan Yusuf ve şehirde büyürken değerlerini, özünü unutan, memleketindeki hiç kimseyle bağ kurmak istemeyen, aslında yaptığı işte de çok başarılı olamayan Mahmut’un içsel yolculuğuna çıkarıyor bizi…
Kent köy ayrımında Ceylan, fare örneklemesinde iki karakterin tepkisini ve vicdanını sorgulamaktadır.
Uzak’ta, geldiği yerlere yabancılaşan, şehirleşmeyle birlikte değerlerini kaybeden, kadına meta olarak yaklaşan ve tüm bunlarla mutlu da olamayan Mahmut karakteri ile memleketinden işsizlik yüzünden ayrılmak zorunda kalan, binbir umutla akrabası Mahmut’un yanına sığınan ve umutları tükenince geldiği “uzaklara” geri dönen Yusuf karakterini izliyoruz. Bu iki karakterin kendi dünyalarındaki yolculuğu bizleri de içsel bir sorgulamaya itiyor...
KaliteTAKİP
KaliteTAKİP

15 Ekim 2014 tarihinde eklendi
Nuri Bilge Ceylan'ın derin derin boşluğa baktırıp hayatı size tam anlamıyla yaşattığı bir tarzı var filmlerinde. doğallık yalınlık bu kadar keskin mi hissettirilir filmlerinde. durağan ve sakin ilerleyen filmlerden hoşlanmayan insanlara hitap etmeyebilir ancak çok değerli yönetmenin her filmi gibi bu da çok anlam taşıyor bence. izleyin pişman olmazsınız iyi seyirler...
jamesbond-2
jamesbond-2

15 Ekim 2012 tarihinde eklendi
Öncelikle sanatsal bir film olduğunu belirtmek gerek yani kimi çok sıkıcı bulucaktır bu filmi de kimi de kendinden bir şeyler bulup beğenecektir ben beğendim.Vermek istediği mesajlar,anlatmak istediği şeyler açısından önemli ve nuri bilge ceylanda zaten aslen bir fotoğrafçıdır bazen sizi filmden ziyade doğa fotoğraflarının olduğu bir sanat galerisinde olduğunuz hissine kaptıran çekimler gerçekten görülmeye değer bence hayata değişik bir pencereden yalnızlıktan bakıyor ..
Ranger333
Ranger333

19 Ocak 2012 tarihinde eklendi
Kolay degil, alisik olunmadigi sürece Nuri Bilge Ceylan^in cektigi bir filmi izlemek... Hele ki ruh haliniz filmle örtüsmüyorsa, yada konuya gercekten uzaksaniz, anlatilanlari anlamaniz neredeyse imkansiz bile olabilir. Iklimler^i izledikten sonra, neler düsündügümü cok iyi hatirliyordum ve bu tip "sanatsal" filmleri hic bana göre olmadigina bile karar vermistim hatta... Simdi anliyorum ki, bu denli fimlerde izleyiciye aktarilmak istenen hersey kadrajin icinde olmayabiliyor ve bu yüzdendir ki eminim cogu insan Uzak^i sıkıcı bulabilir.
Bana göre ise film kendi kabuguna cekilmeyi, insanlardan uzaklasmayi yani kisacasi yalniz kalmayi anlatan en iyi yapimlardan... Sirf film izlemek, ya da vakit gecirmek icin izlemezseniz, eminim bana hak vereceksiniz... Tesekkürler Nuri Bilge Ceylan
MojoRising
MojoRising

13 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
Türk sinemasının son 20 yılda ürettiği onca film içerisinden ''Duvara Karşı'' ve ''Uzak'''ın benim için yeri çok ayrıdır. Bu iki filmde yaşanmışlıklar ilgili filmlerdir aslında. Filmlerde anlatılan şeyler ucundan da olsa hayatınıza dokunmamışsa bu tarz filmler size dokunmaz ve hatta sıkıcı bile gelebilir. Yalnızlık. Arzulara, isteklere, ulaşılmak istenene ulaşılamaz derece ''uzak'' olmak.Belki bugün size hiçbir anlam ifade etmeyen, sıkıcı gelen ''Uzak'' filmi sizi mutlu etmeli. Demek ki bu yaşınıza kadar ''dert üstü murat üstü'' yaşantınız hala son bulmamış :) Kelimeler gereksiz aslında bu bir his filmi. Niye yazıyorsam hala?
bob_earth90
bob_earth90

22 Eylül 2011 tarihinde eklendi
Türk sinema tarihinin ve nuri bilge ceylanin en iyi filmi diyebilirim.Filmin verdigi mesajlar bir yana Nbc nin fotograf karesini andiran ustaca çekilmis sahneleri hepsi izlenmeye deger, oyunculuklari saymiyorum bile..
redwolf
redwolf

20 Kasım 2010 tarihinde eklendi
bazılarına çok yalın ve sıkıcı bir film gibi gelebilir ancak sinemanın tüm olanaklarından yararlanmış nbc basit bir hareket bile çok anlamlı izlenmesi gereken bir film...
xbatasunax
xbatasunax

14 Ocak 2010 tarihinde eklendi
jeff castello

insan filmi beğenmese bile, yönetmenin fotoğrafçı yönünü net bir şekilde gözler önüne seren o muhteşem "mizansen" ve fotoğraf karesi gibi çekimler için 1 puanı reva görmez.

yazık..
ekrbg
ekrbg

6 Kasım 2009 tarihinde eklendi
n.bilge ceylan ın taşrada geçen filmlerinden sonra kamerasını ve olağanüstü yeteneğini istanbula taşıdığı film.cannes film festivalinde başroldeki iki oyuncuyada en iyi erkek oyuncu ödülünü getiren(ne yazıkki genç olan ödülüne kavuşamadan vefat etti,diğeri ise çok heyecanlı olduğundan sahneye çıkıp ödülünü almadı yerine bilge ceylanın eşi aldı)nadide bir film.şehirleşmiş,konformist yaşantıların insanları nasıl değiştirip canavarlaştırdığını,kendi rahatlarının bozulmaması adına akrabada olsa kimseyle yardımlaşmadan kendi refahından taviz vermeden içe dönük sürülen bir hayat...diğer tarafta ise köy yaşantısının binbür türlü çaresizliğinden,işsizlik ve iletişimsizliğin insanları yok edip envayi çeşit bunalımlara ittiği,tekdüze ve sıkıntılı sürüp giden ömürden büyük umutlarla şehre gelen ve oradada hayal kırıklıkları ile karşılaşan başka bir hayat...boğazınıza düğümlenecek ve sizin yakanızı uzun süre belkide ömür boyu bırakmayacak bir başyapıt.
beck31
beck31

25 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
Görüntüler harikaydı, kalitesini belli eden ve kesinlikle bahsedilmesi gereken bir detay.Anlattıklarıyla hissettirdikleri o kadar birbirine bağlı ki filmin herhangi bir sessiz sahnesinde ekran dışında herhangi bir yere baktığınızda sizi titretebilecek cinsten.Kısacası gayet başarılı bir NBC yapımı.8/10
deckard76
deckard76

4 Ocak 2009 tarihinde eklendi
2007 yılında DVD den izlediğim Uzak adlı şaheserin hala etkisindeyim.Türk sinemasında çekilmiş en muhteşem yapımlardan biri.Muhteşem İstanbul manzaraları ve Mehmet Emin Toprak ve Muzafffer Özdemirin oyunculukları harikaydı.Bu filmi izlememek büyük kayıp.Sinemaseverlere izlemesini ve arşivlemesini öneririm.
mettt
mettt

19 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Uzak filmi herhangi bi film değil, anlaşılması hem çok zor hem çok kolay, hem sıkıcı hem de bi o kadar akıcı...Ne mi diyorum, bu film kendini size bırakıyor, siz nasıl bakarsanız öyle görüyorsunuz, patlamış mısırlarla arkadaşlarla sohbetle izlenecek bi film değil.. Yalnız başınıza izleyin ve kendinizi bırakın bu filme..10/8N.B.C Türkiyenin Kim Ki Duku.. ;)
jarmusch
jarmusch

11 Eylül 2008 tarihinde eklendi
*bazı arkadaşlar bu filmin durgunluğundan ve bir türlü bir şeyin olmayışından yakınmışlar şunu söylemeliyim ki durgun diye bi film kötü olmaz ayrıca bir filmde bir şey olacak diye bir şeyde yoktur nuri bilge ceylan bizlere iki kuzenin yabancılaşma dolayısıyla çatışmalarını insanların yabancılaşmasını hayallerin bazen o kadar da kolay olamayacağını çok iyi bir şekilde anlatmış yabancı bir sinema eleştirmeninin yada bir derginin di sanırım yaptığı bir araştırma sonucu uzak kesinlikle izlenmesi gereken 100 film arasına girmişti zaten cannes film festivalinde de altın palmiyeyi aldı ayrıca başrol oyuncuları da çok iyi oynamışlar (zaten onlarda cannes dan en iyi erkek oyuncuyu ödülünü birlikte aldılar) aslında bu filmi jim jarmusch un stranger than paradise filmiyle kıyaslıyorum biraz gerçi jarmusch un filmi biraz daha hareketliydi ama olsun.yani sözün özü nuri bilge ceylan dan müthiş bir film kesinlikle izleyin hele de türkseniz kesinlikle izleyin ve bu yurdum insanıyla gurur duyun*
mesutkaya-md
mesutkaya-md

8 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
ben filmi gece geç saatte izledim. hayatta hiçbir film beni kendine bu kadar bağlayıp, ağlayıp sırıtma arasında götürmedi ve lanet olsun insanlığıma dedirtmedi. film bittikten dakikalar sonra boş ekrana boş bakışlarımdan kurtarıp ancak derin bir nefes alabildim ve yaşama tekrar döndüm. minimialist sinama; doğru, film boyunca hayatımı ve ruhumu minimalize etti... herkesin seyretmesini isterim çünkü hayat mavi gözlü insanların 3 metre zıplayıp hedefi tam vurdukları bişey değil.herkese saygılar.