erdenizpasali
13 Aralık 2008 tarihinde eklendi
arka planda bir iskoç ezgisi.. bir yolculuk.. bilinmezliğe diyelim.. o sahne bitirdi beni.. filmi zevkin doruklarında yaşadım o 5 dk. yavaş tempoda ilerliyor film.. ama bu yavaşlıktan asıl zevki alıyorsunuz.. hikayenin orjinalliği bir yana sarışın kadının oyunculuğu ve dahası yüz ifadeleri diyelim çok hoşuma gitti..filmin sonundan kırıyorum 2 puanı.. biraz daha vurucu bir son olabilirmiş.. izleyiciye istediğini vermiş Amenábar amcam.. azcık daha enteresan bir son.. hatta gözyaşlarını kurutmak yerine arttırabilecek bir son.. filmi klasik güzel olmaktan orjinal muhteşemliğe götürebilirmiş..tavsiyemdir izleyin/izlettirin.8/10
muhteşemdi filmdeki diyaloglar çok iyi.sahip olduklarının değerini bir daha anlıyorsun ,film diyalog üzerinden ilerlemesine rağmen çok sürükleyici izleyin arkadaşlar
Vallahi bu film insanın aklını bulandıran nadir filmlerden... Filmde birsahnede şöyle bir replik var. Kadın kahramanımıza soruyor ?ölümden sonrasına inanıyormusun?? Cevap şöyle ? Bence öldükten sonra hiçbirşey yok tıpkı doğmadan önce olduğu gibi.? Bu tür yani. Bence bir film insana kendi kendine sorular sorduruyorsa o film gerçekten iyidir. Gerçekten yaşamımızın bize ait olup olmadığı, ötenazi, ve insanın yaşama küsme duygusu film bunlar üzerine güzel yaklaşımlar içeriyor bence çok iyi düşünülmüş bir film.
söyleyecek kelime bulamıyorum çok uzun zaman sonra beni ilk defa bu kadar derinden etkileyen bir film mükemmel kelimesi bile yetersiz oyunculuklar harika imkanınız varsa kesinlikle izleyin...
J.Bardem - A.Amenabar işbirliğinde imkansızı başaran bir yapım. İzlediğim en iyi açılış sekanslarından birine sahiptir başlangıcı filmin. Filmin kendisi ise zaten ayrı bir kavram. Sıkılma derdiniz yoksa gerçek bir yaşamdan uyarlama film. Müzikleri, karakterleri ve denizi ile bambaşka.
izleyiciyi tam kalbindden yakalayan bir film..ötenaziyi tartişmaya açmayı değer bulanlarin kaçirmamasi gereken bir film..dramatizmin beyaz perdeye nasıl aktarilacağina dair yapilan en iyi filmlerden birisi..
mutlaka ve mutlaka kaçırılmaması gereken bir sinema şöleni. Filmi yurt dışında izledim. Amenabar ve Javier Bardem aldıkları bir çok ödülü boşuna almadıklarını ispatlıyor. Amenabar tek kelime ile bir dahi!