Hesabım
    İçimdeki Deniz
     İçimdeki Deniz
    11 Şubat 2005 Sinemada | 2s 5dk | Dram
    Yönetmen Alejandro Amenábar
    |
    Senarist Alejandro Amenábar, Mateo Gil
    Oyuncular: Javier Bardem, Belén Rueda, Lola Dueñas
    Orijinal adı Mar adentro
    Üyeler
    4,4 761 Puanlama, 146 Eleştiri
    Beyazperde
    5,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Ötenazi meselesini en derinlikli işleyen yapımlardan biri olan İçimdeki Deniz'de gösterdiği performans ile Javier Bardem destan yazıyor. Filmde, Ramon Sampedro’nun 30 yıldır yatağa bağlı yaşamı, dokunaklı bir dille sinemaya aktarılmış. 30 yıldır bir yatakta geçen trajik bir hayat... Gençliğinde geçirdiği bir kazadan sonra hayatla tek ilişkisi deniz manzaralı penceresidir.

    Hayatına iki kadın girer: Avukat Julia ve köylü kızı Rosa. Bu iki kadından biri, boynundan aşağısı felçli adama hayatın anlamını tattırır ve onun "kurtuluşunu" sağlar.

    Beyazperde Eleştirisi

    5,0
    Kusursuz!
    İçimdeki Deniz

    Denizin Son Bulduğu Çizgi

    Yazar: Zeynep Berik
    Şubat ayıyla birlikte yaklaşan Oscar heyecanına İspanya'dan sıcak rüzgarla hazır olun. Alejandro Amenabar'ın en son filmi İçimdeki Deniz, yıl boyunca katıldığı tüm festivallerde en iyi görüntü, en iyi yönetmen ve en çok da en iyi erkek oyuncu ödüllerini topladı. Vanilla Sky'ın özgün senaryosunun yazarı ve aynı filmin İspanyol versiyonu olan Aç Gözünü (Abre los ojos) filminin senaristi ve yönetmeni Amenabar, Hollywood'a kendi tarzını kabul ettirmiş yönetmenlerden biri. Diğerleri (The Others) filmiyle Nicole Kidman'ı hayatımızın en gerilimli sahnelerinden birine yerleştiren de o. Her ne kadar Hollywood'un sinema konusunda iyi bir ölçü olduğunu söylemek şüpheliyse de, melekler şehrinin yönetmenlerin kendi imkanlarıyla olduğundan daha büyük bir izleyici kitlesine ulaşmaları açısından gayet yararlı bir kaynak olduğu kesin. İçimdeki Deniz'e gelince. Amenabar, Ramon Sampedro'nun gerçek yaşam öy

    Fragmanlar

    İçimdeki Deniz Orijinal Fragman 2:06
    İçimdeki Deniz Orijinal Fragman
    11.283 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Ethan Hawke ve Emma Watson İlk Kez Bir Arada!
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    11 Haziran 2014 Çarşamba
    İspanya'nın İçindeki Deniz
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Yine Amenabar, yine rakip yok
    31 Ocak 2005 Pazartesi

    Oyuncular

    Javier Bardem
    Rolü : Ramon Sampedro
    Belén Rueda
    Rolü : Julia
    Lola Dueñas
    Rolü : Rosa
    Mabel Rivera
    Rolü : Manuela

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    lelaina
    lelaina

    Takipçi 116 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    9 Nisan 2007 tarihinde eklendi
    neden nasıl olduğunu bilemeden rüyalarıma musallat olmuş 'ben altı yaşımdan beri efsaneyim ulan' dese kimsenin aksini iddia edemeyeceği adamın oynadığı ve hastası olunacak başka süper bir eleman olan alejandro amenabarın yönettiği yüreği çok fena dağlayan film... acaba gerçekte o yaşıyor da ben mi oynuyorum demekteyim bazende.. ve söz verdim, birgün ispanyaya gidersem ; kendisiyle tanışıp bütün kıroluğumla demek ...
    Devamını oku
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    25 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    Bende izledim ama neden bu kadar yüksek puan aldığını anlayamadım'Ne film sonunda insanı ağlatıyor ne o kadar muhteşem bir konusu var ne de başka bişiy.Ayrıca çok ağır ilerlediği de bir gerçek.Zevkler ve Renkler tartışılmaz ama bence idare eder.
    l-i-l-a-H
    l-i-l-a-H

    Takipçi 2.129 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    27 Ekim 2010 tarihinde eklendi
    Hüzünlenmemek elde değil, filmi seyrederken...
    Chev
    Chev

    Takipçi 952 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    17 Haziran 2010 tarihinde eklendi
    Başroldaki oyuncumuzun,oyunculuk dersi verdiği bir film olmuş gerçekten..Harika bir dram..

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke İspanya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2004
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 10 000 000 $
    Dil İspanyolca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2004, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2004.

    Yorumlar

    • UGUR-TAZEG?L
      KUSURSUZ BİR BAŞYAPITMAR ADENTRO - I Özgürlüğe mal olan hayat,hayat değildir - Eğer kaçamıyorsan,tamamen başkalarına bağımlıysan,gülümseyerek ağlamayı öğreniyorsun .. Yaşarken,ölüm seni hiç bulmayacakmış gibi gelir.Anı yaşar ve ileride ne olacağına bakarsın.Bu sürede ölüm düşünüldüğünde hep en uzak ihtimal olduğu akla gelir.Gerçekliği reddedilemez ve hayata dair belki de tek gerçek olduğu halde,ondan her zaman kaçınılır.Pek düşünülmek ve hatırlanmak istendiği söylenemez ama o her zaman sürekli reddedilen gerçeğin ta kendisidir.İhtimaller dahilinde ve gerçekleştiğinde durdurulması imkansız bir olay.Belki de kesin bir son ya da yepyeni bir başlangıç.Modası asla geçmeyecek bir trend.. O herkesin,her şeyin bir organı gibi sahip olduğu parçası.Onunla yüzleşmek hayal edilemeyecek kadar güç olsa da bir gün olur.Ve zamanı geldiğinde derin bir sonsuzluğa yelken açarsın .. Tüm bunlar düşünüldüğünde yaşamak,bile bile uçurumdan atlamaya benziyor.Ama bunun için seçim şansı verilmedi.Bir şekilde yaşamak.Doğum,büyümek ve kaçınılmaz ölüm.Ölüm akla geldiğinde gerçekten diğer her şey saçma ve küçük önemsiz detay olarak kalıyor.. Nefesin kesilir,kalbin durur ve o durduğunda her şey biter.Hepsi bu .. Peki hayatı dolu dolu yaşayan bir adamın geçirdiği talihsiz bir an sonrası,ömrünün geri kalanını yatakta geçirmesi ne kadar adil ?. Bu onun için bir ödül mü yoksa ölümün,yanında büyük ödül kalacağı bir ceza mı ?.Bu durumda yaşamak gerçekten her şeye değer mi,ölmediğine şükretmeli mi insan,bir bitkiden farksız yaşayacağını bile bile ? .. Belki de her şeyi unutup sonsuz yolculuğa hazırlanmak en kolayı gibi gelebilir.Ama buradaki en büyük trajedi ise bunu tek başına yapamayacak olman.Üstelik çevrendeki herkes bitki gibi yaşamanı isterken.Kendinle ilgili yapman gereken her şeyde başkalarına muhtaç olman ne büyük acizliktir.Bu duruma gelmek ne tür bi adalet böyle.Sadece nefes alıp,konuşabilen,yemek yiyen ve duyguları olan çok değişik bir bitki türü.Hayat bazen çok acımasız olabiliyor .. Ve böyle bir durumda \'onurlu\' bir ölümü seçmek,bir bitki gibi yaşamaktan çok daha erdemli bir davranış.Yaşamak nasıl bir özgürlük ve haksa,ölümü seçmekte aynı şekilde.Bir tercih meselesi.Bunu tek başına yapamayacak olmak büyük bir zavallılık.Öyle ki,kendini öldürmek için hukuki bir mücadeleye girmek zorundasın.Tüm bunları toplayıp,yatakta geçirdiğin zamanla eşitlediğinde gerçekten büyük bir acizlik abidesi oluyorsun .. Tek istenen şey,ölüm.Ve onunla birlikte vazgeçilemez okyanus ve sevdiğin kadının kokusunu hissetmek.Yatak seni tüm hayatından mahrum etti.Her şey bir kabus ve ölümle sonlanacak bir hapis hayatı ..
    Back to Top