fullversion85
2 Şubat 2007 tarihinde eklendi
mükemmel bir film! Özellıkle sonundan cok etkilendim.Ölüm, Cesaret ve Özgürlük kavramlarının "parçalanmadan" bu derece başarılı "irdelendiği" , mutlaka izlenmesi gereken; tam bir başyapıt!
avrupa sinemasına hayran biri olarak film cok begendim..ötenazi gibi cok hassas bir konuyu tamamen insani boyutlarda sergileyen,ne için yasıyoruz sorusu ile kendimize cok sey katabilecegimiz bir basyapıt benim için.aldıgı odeullerle de film kendini gosteriyor zaten..oncelikle alkışlar en hayranı oldugum yonetmen alejandro amenabar'a ve tum ekibe..tabi bardem in mukemmel oyunculugu ilede beynimize otumus bir film..
Ramon’un odasının penceresinden uçtuğu sahnede sanki etrafımda tanımadığım onlarca insan yokmuş gibi hıçkıra hıçkıra ağladım. Sahne o kadar iyi çekilmişti ki ve o kadar yerinde bir sahneydi ki Ramon’un neler hissettiği başka hiçbir şekilde daha iyi anlatılamazdı. İzledim, ağladım ve şükrettim.
Kaç tane böyle film var ki insanın kendini,aşkı,yaşamı böyle sorgulamasını sağlayabilen ve her duyguyu bir arada sunabilen tıpkı gerçek hayat gibi...Javier Bardem'den mükemmel oyunculuk
film bittiğinde we ardından durup düşündüğünüzde size çok şey katıyo, bulundugunuz hayatı şartları ne olursa olsun yeniden sewdirmeye başlıyo..sırf bu bile, 'iyi bir film' demek için yeterli bence..
birçok kez izlemeye kalkıp sonra vazgeçtiğim..izledikten sonrada neden daha önce izlemedim deyip kafamı duvara vurduğum film..birçok dram izledim bu tarz ama hiçbirisi bu kadar dokunmamıştı..insanı yoran bir film..film bittikten sonra elinizde birsürü soru işareti kalıyor..soramadığınız yada sormaya cesaret edemediğiniz sorular ve cevapları...kaçıran çok şey kaybeder..
alejandro amenabar’ın Aç Gözünü filminden bu yana nerdeyse tüm filmlerini takip eder ve bir yönetmen olarak kendini de çok beğenirim.bu filmi de diğer eserleri gibi oldukça başarılı.sıcak,samimi ve gayet sade...izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz.hele bir de javier bardem hayranıysanız bu filmi kaçırmayın derim...
acıtasyon yok, gözünüze soka soka acımanızı sağlayan dramatik sahneler yok bu filmde, sakin we huşu içinde hüzünleniyorsunuz ewet gerçekten öyle,ramonun sakinliği sarıyor sizi de,sakin sakin hüzünleniyorsunuz.
Çok güzel bir film.Bilhassa adamın evinden ayrıldığı sahne çok duygusaldı.Anneannem aynı durumda olduğu için adamın ve çevresindekilerin hissettiklerini çok iyi anlayabildim.Oyüzden kendime çok yakın buldum bu filmi.
içimdeki deniz ... umarım hepiniz kendi denizinizde özgürce yüzebiliyorsunuzdur...yüzemeyen insanlar çünki size imrenerek bakıyor. Bir çok insanda sizin anlayacağınız şekilde sağlıklı bir şekilde yaşayabilmeyi hayal ediyor tıpkı sizinki gbi.filme gelince izleyin ki ne kadar zengin olduğunuzu anlayın.servetinizin farkına varıın.sevgiler.