wolkiwolki
16 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Katıldığı tüm festival ve benzeri etkinliklerden ödül almış bir film İçimdeki Deniz.Hal böyle olunca, filmde ilgi çeken, insanı etkileyen birşeyler olduğunu düşünüyor insan; ki öyle de zaten...Filmin başrol oyuncusu Javier Bardem, Ramon Sampedro karakteriyle karşımızda.Film hakkında yazılan profesyonel yazılardan anladığım kadarıyla gerçek bir hayat hikayesinden alınarak gerçek Ramon Sampedro’nun kitabına sadık kalınarak oluşturulmuş senaryo. Bardem’in rolünün hakkını verdiğine hüç şüphe yok.Sadece Bardem değil tabi ki rolünün hakkını veren; filmdeki tüm karakterler -en ön planda olandan en geri planda olana kadar- oyuncuları tarafından çok çok iyi canlandırılmış.Kuşkusuz salt bu durum bile Amenabar için başlı başına büyük bir başarı, yani oyuncu seçimi konusunda...Filmi küçümsemek veya basit bir ötenazi hikayesine indirgemek değil amacım ancak, ben kesinlikle beğenmedim filmi.Aslına bakılırsa 'beğenmememin' bir ironi oluşturduğunun kesinlikle farkındayım.Zira, film o kadar etkileyici ki, beni korkunç derecede mutsuz etti.Bu tip karamsar bir öyküye sahip filmleri hiç sevmem oldum olası :(((
Gerçek hayat hikayelerinin sinemaya uyarlanmasını oldum olası çok sevmişimdir. Çünkü yaşanmış gerçek hikayelerin sinemaya farklı bir anlam kattığını düşünürüm. Sadece film izlemekten öte bir duyguyu yaşıyorsunuz yaşanmış hikayelerde. İçimdeki Deniz’de size o duyguyu veren filmlerden. Hazin bir hayat hikayesi müthiş bir filmde can bulmuş. Bir insanın yaşadığı acılara şahit oluyorsunuz. Tabi buna size sunan çok iyi bir yönetmen ve müthiş bir oyuncu var. Doğrusu Javier Bardem’i bu filmde tanıdım ve hayran oldum. Böylesine zor bir rolün üstesinden başarıyla gelmiş. Herkese tavsiye ederim.
Guzel bir film ama mukemmel oteside degil.ölmek isteyen adamin diger kisilerle diyologu bana cok cok insani huzunlendircek sekilde gelmedi.Yinede piyasaya yonelik Hollywood sinemasindansa boyle filmlere sans verilmeli
Vallahi bu film insanın aklını bulandıran nadir filmlerden... Filmde birsahnede şöyle bir replik var. Kadın kahramanımıza soruyor ?ölümden sonrasına inanıyormusun?? Cevap şöyle ? Bence öldükten sonra hiçbirşey yok tıpkı doğmadan önce olduğu gibi.? Bu tür yani. Bence bir film insana kendi kendine sorular sorduruyorsa o film gerçekten iyidir. Gerçekten yaşamımızın bize ait olup olmadığı, ötenazi, ve insanın yaşama küsme duygusu film bunlar üzerine güzel yaklaşımlar içeriyor bence çok iyi düşünülmüş bir film.