bence filme laf yok gerçekten super bi kurgu ben boyle iyi bir filmle karşılaşacağımı hiç sanmıyordum ama sinemada benim bu fikrimi unutmamı sağlayacak kadar adrenalin vardı 2 kere sainemaya gittiğim çok ender filmlerden biri ama 10 puan vermedim çünkü Esaretin Bedeli ne haksızlık etmiş olurdum :D
Demir Adam'ı örneklerinden farklı kılan Tony Stark rolünde Robert Downey Jr.?ın performansı. Ondan daha iyi bir seçim olamazdı. Kiss Kiss Bang Bang'deki saf,komik,temiz kalpli,yalnız Harry ile Zodiac'ın karizmatik,zeki,hırslı,aylak gazetecisi Paul Avery karışımı bir karakter olmuş ki tadından yenmez.Ve her tarafı sürprizlerle dolu Demir Adam kıyafeti.Harika bir zırhı olan bu kıyafet çok işlevli olsa da daha oluşum aşamasında olduğundan alet edevatı bozuluyor.Bedevinin bahtsızı olur da süper kahramanın olmaz mı dedirtiyor.Yani bu film Tony Stark'ın robotum ama para bende misali parayı basıp süper kahraman oluşunu anlatmaktadır.?ikinci film gelene kadar devam etsin bu böyle, izleyelim? dedirten Tony Stark'ın ?Kahramanlar doğmaz,yapılır? diyerek beyazperde ye yeni bir karakter kazandıran bu film kesinlikle harika...
son dönemde iyice artan çizgi roman uyarlamalarının bir başka bol efektli örneği.fantastik-bilimkurgu açısından biraz fazla abartılı ve inandırıcılıktan epey uzak,ancak zaten filmin derdi de inandırıcı olmak değil.eğlenceli mi'evet,robert downey jr harika bir iş mi çıkarmış'evet.efektler ve aksiyon sahneleri de yerinde,türünün hemen hemen tüm özelliklerini başarıyla harmanlayan ve bu nedenle de rahatlıkla izlenebilecek bir film.ukala ve karizmatik tony stark rolüne robert downey harika bir seçim olmuş.
Aslında Tony Stark karakteriyle Robert Downey çok ön plana çıkıyor ve iyi ediyor... Oyunculuk çok iyi ! Ayrıca filim en başından en sonuna kadar Iron Man karakterinin doğuşunu işliyor. Diğer uyarlamalar gibi hop oldu bitti kostümü geçirdi hadi bakalım kötü adam yakalamaya mevzusu olmuyor. Aslında tam tamına bir serinin başlangıç filimi!.. Olması gerektiği gibi ! Umarım davamıda güzel olur.
sımdıden fılm en ıyıler arasında yerını almıs, bence en ıyılere gırecek kadar guzel olmamıs. gorsellık son derece ıyı ama tam konu butunlugu saglanmamıs dıger serılerı daha guzel olur umarım
Öncelikle tat alınacak asla zaman kaybı olmayacak bir film.. Klasik süper kahraman filmi gibi başlayıp kahramanın bu işe nasıl başladığını anlatıyorki bunu çok iyi başarıyor ..Görsellik üst düzeyde .. Başrol oyuncusu çok iyi iş çıkartıyor .. Belki finaldeki kahramanlık sahneleri biraz daha abartılarak uzun tutulabilirmiş ..Film boyunca teknolojik gelişmeler sık sık vurgulanıyor .. Özelikle istediğiniz her şeyi yapan robot o kadar çok kamerada netki adeta sizdede bundan olmalı diyen reklamlar gibi ..Genel anlamda iyi bir film .. 10/8,5..
gercekten abartısız ve iyi bir film yapılmıs...aldıgı puan fazla bencede neyse böyle kısır bir dönemde güzel yapım.cizgi romanlardan uyarlanmıs yapımlar hayal gücümüzle kıyaslanamasada yani doyuramasada( buarada eski televizyon kutusunu doldurmus durumda cizgi romanım var) bence bu tur filmler herzaman olmalı...
Çizgi filmini izlemiş olanlar filmin süper ötesi olduğunu rahatça söyleyebilir. Fantastik bilimkurgu yapımlarında çokta mantık aranmaz hele de çizgi roman kökenliyse. Bununla beraber çok fazla mantık aranırsa süper kahraman çıkmaz ortaya. Bunları neden söylüyorum çünkü; filmi hata arayarak izlerseniz sizi memnun edecek tüm detayları kaçırırsınız. Bence Spider Manden daha başarılı bir yapıt. Gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz. İyi seyirler...
Geyet iyi bir filmi gözlerimi ayrımadan ve baymadan seğrettiğim nadir filmlerdendi.özellikle kahramlık olayını fazla abartmamaları filme başka bi hava katmış.Ayrıca RDJ ıronman karakteriyle özleşmiş.Herkese tavsiye ederim