mekan-eren
6 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
guzel bi film oldugunu sanmiyodum..fragmanini pek begenmemistim.. ama arkadasin istegi ile beraber gittik.. bence cok eglenceli, mizahi ve action olarak beklentilerimin cok usutundeydi.. gitmeyi dusunen varsa bosuna dusunmesin.. bu aralar sinemada izleyebileceginiz en iyi film.. ozellikle robert downey jr. in oyunculugu mukemmel sadece onun icin bile gidilir. 9/10 tony stark..
Marvel karakterlerinden biri daha beyazperdeye başarılı bir şekilde aktarılmış bence. Film çok güzeldi açıkçası bu kadar iyi olacağını tahmin etmiyordum kurgu ve senaryo gayet başarılı aktarılmış, aksiyon sahneleride süperdi. Özellikle Robert Downey Jr. Iron Man rolünü çok başarılı bir şekilde oynamış ve bu karakter ona çok yakışmış açıkçası diğer yandan Jeff Bridges karşımıza değişik bir görüntüyle çıkıyor. Filmde en ileri teknoloji ile neler yapılabileceği ve silah kaçakçılığının yol açtığı kötü durumlara tanık olacaksınız bunun yanında zaman zaman eğlenceli komik sahnelerlede karşılaşıcaksınız. Ayrıca bana göre bu filmin devamı gelecek çünkü çizgi romanında farklı karakterler vardı onlarıda filme dahil edecekler büyük ihtimalle. Iron Mani herkese tavsiye ediyorum mutlaka izleyin özellikle marvel kahramanlarını seviyorsanız kaçırmamanızı öneririm.
İyi film kıtlığı çektiğimiz son haftalarda ilaç gibi geldi...gerçekten mükemmel bir uyarlama olmuş...iron man kostümünün hazırlanış sahneleri olağanüstüydü kullanılan teknoloji çok üst düzey...mizahı,kurgusu,müzikleri(dehşet güzel müzikleri var), efektleri yerli yerinde...en karizmatik süper kahraman iron manin sinema versiyonunu kaçırmayın derim...müthiş eğleneceksiniz...10/9,5
Filmi pazar akşamı 00.30 seansında izledim.Salon ağzına kadar doluydu.Filmden önce fragmanları verilen Hellboy 2,İndiana Jones ve Kayıp krallık bizi iyice havaya soktu.Dolayısı ile beklentilerimiz yükseldikçe yükseldi ve aramızda bir "inşallah kötü çıkmaz çok fena gaza geldik" konuşmaları başladı.
Sonrası Robert D.jrın tam oturmuş tiplemesi,ironman nın nefes kesen zırhı,evdeki robotun kahkalara sebep olan karakteri,filmin hiç sıkmayan ve temposunu düşürmeyen giriş-gelişme-sonuç yapısı ile su gibi geçti.Sinemadan çıkarken kulaklarımızda AC/DC,Black Sabbath,Ozzy çınlıyordu ve hepimizin ağzı kulaklarındaydı
Robert Downey Jr. ilk görünce bu mu iron man olcak diye bir hayal kırıklığı yaşattı ama film ilerledikçe çok sağlam bir seçim olduğunu gördüm devamı çok daha güzel olcak bence:)
gerçekten çok iyi bir başlangıç filmi.başlangıç filmi diyorum çünkü bu seri kesinlikle tutacak.spiderman deki düşen grafik,fantastic 4 daki ve hezimetin yanısıra batman deki yükseliş marvelı sonunda harekete geçirmiş olmalı.senaryo iyi,robert downey jr ve diğer oyuncu seçimleri çok yerinde,çok çok iyi anlaşılmış çizilmiş ve oynanmış bir tony stark karakteri...filmdeki afganistan güncellemesi de pek fena olmamış hani:)umarım bu seri uzunca bir süre devam eder ve dc ile marvel arasında tüm seyircileri ve çizgiroman severleri memnun edecek sinema rekabeti iyice artar.rekabeti ne kadar arttırırlar ve birbirlerini geçmeye çalışırlarsa,sanıyorum ki çizgiromanlarına o kadar bağlı kalırlar.çünkü sinemaya uyarlarken yapılan pek çok hata sonucu çok kaliteli çizgiromanlar maalesef heba edildi (bkz: hulk,superman returns,fantastic four serisi, ghost rider...)
Iron Man bana herzaman uzak bir karakter olmuştur ama kendisini bu film ile tanımam iyi oldu. Film gerçekten iyi ve ulaşmak istediği noktaya ulaştı sanırım.
Bugün izledim. Vizyon neden bu kadar geç girdi anlayamadım ama çok net konuşacağım. Film beklediğimden daha güzeldi. Yönetmenin tarzı beklentileri veriyor, Jon Favreau özelliklerde görüntü yönetmeni Matthew Libatiqueyu kullanması özellikle uçuş sahnelerindeki yalınlık ve anlaşılabilirlik ile göz alıcı bir noktaya ulaşmış. Transformerstaki o göz yorucu tantana burada asla yok. Başoldeki Robert Downey Jr başta hakkında bazı şüphelerim oluştuysa da filmin hakkını verdiğini söylemeliyim. Sonuç olarak film iyi bir filmdi, özellikle kullanılan teknoloji ve kostümler harika. Güzel ve yerinde espirileri de unutmamak gerek. Bu tarz filmer arasında sıralama yapmak ne kadar doğru bilmiyorum ama bence kahramanlık filmlerinde ilk beş şöyle: (1) Batman returns (2) Superman I (3) Örümcek adam II (4) Iron man (5) Dark man
son zamanlarda izledigim en eylenceli en super filmlerden birisiydi. iron man karakterini herhalde robert downey jr. den daha iyi kimse oynayamazdi. spideyin 3. filminden sonra super kahraman filmleri bende hayal kirikligi yaratmisti ama Iron Man kesinlikle kacirilmamasi gereken bir film. Devami var dimi?:)
Bence harika bir film. İnanın uzun zamandır bir filme gidipte bu kadar eğlenmemiştim. İlk başta klasik bir aksiyon filmi önyargısıyla gitmiştim ve film o kadar çok esprili oluşturulmuş ki türüne komediyi de eklemek yanlış olmaz. İmkanınız varsa Türkçe dublajlısına gidin, dublajı mükemmel, film ise 4-4lük. İzleyin, verdiğiniz paraya fazlasıyla değer :)
Tek kelimeyle harika bir film.Daha serinin 1. filmi olmasına karşın çok başarılı.diğer serilerinde çok daha güzel bir iron man izleyeceğimize inanıyorum.
Film güzeldi arkadaşlar, şu haftalar içerisinde taviye edebilirim sizlere.Çizgi filmin aksine elbette bir giriş vardı filmin ve bunu da iyi yapmışlar ,çünkü bilmeyenler vardır malum çizgi filmini.Seri olarak devam edeceğini umuyorum, filmde arada sırada aksiyon dışında komedi de var ve , güldürüyor hakkaten.Tavsiye ederim genel olarak 7.8 / 10 ..iyi seyirler..