Hesabım
    Votka Limon
    Votka Limon
    13 Mayıs 2005 Sinemada | 1s 28dk | Dramatik komedi
    Yönetmen Hiner Saleem
    |
    Senarist Hiner Saleem, Pauline Gouzenne
    Oyuncular: Lala Sarkissian, Ivan Franěk, Zahal Karielachvili
    Orijinal adı Vodka Lemon
    Üyeler
    3,6 46 Puanlama, 8 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Ermenistan’ın izole bir kasabasında Hamo adında bir adam yaşar. Acınacak bir haldedir ve üç çocuğu vardır. Hamo, her gün karısının mezarını ziyarete gider. Orada ölen kocası için gelen güzel Nina ile tanışır. Her ikisi de beş parasızdırlar. Nina, kapanmak üzere olan bir barda çalışmaktadır. Hamo ise sahibi olduğu her şeyi satmak zorunda kalmıştır. Her şey çok umutsuz görünse de Hamo, bu güzel kadına kur yapmayı sürdürmektedir. Bu iki insanın beklenmeyen birleşmesi onları yeniden canlandırarak yaşamak sevinci ile dolduracaktır.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Votka Limon

    İki Eksi Bir Artı Eder Mi?

    Yazar: Ayşegül Kesirli
    Kaybeden ister bir insan, ister bir ülke olsun derinliklerine bakıldığında ikisinin görüntüsü de karlarla kaplı uçsuz bucaksız bir yere benzer. İçinde yaşam savaşı verilen, yoksulluğun kol gezdiği bir ülkede sevdiğini kaybetmiş işsiz bir adam olmak ise iki eksi belki de bir artı eder düşüncesini beraberinde getirir.Irak doğumlu Kürt yönetmen Hiner Saleem'in dördüncü filmi Vodka Lemon (2003). Yokluk içinde varlığı arayan bir topluluğun öyküsü. Ermenistan'ın küçük bir kasabasında yaşayan Hamo ve Nina'nın mutlu aşk hikayesi belki. Ya da Sovyet rejiminin ardından kurulan yeni düzene uyum sağlamaya çalışan insanların dramı. Daha önce 23. İstanbul Film Festivali'nde gösterilen film, şimdi de vizyon salonlarında seyircisiyle buluşuyor. Filmde, iki farklı neslin zorlu ekonomik koşullara direnirken verdikleri farklı tepkiler dikkatleri çeken ilk konu. Uzun yıllar boyu sosyalist rejimde yaşamış
    Öneriler

    Oyuncular

    Lala Sarkissian
    Rolü : Nina
    Ivan Franěk
    Rolü : Dilovan
    Zahal Karielachvili
    Rolü : Giano
    Hiner Saleem
    Rolü : the Pianist

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    enginbehlul
    enginbehlul

    Takipçi 22 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    16 Haziran 2005 tarihinde eklendi
    Hiner Saleem çok iyi iş çıkartmış.Tüm oyuncularda onun yüzünü kara çıkartmamış.Çok güzel dış mekan çekimleri vardı.Zaten filmin hemen hemen tamamı dışarıda,karda çekilmiş.Nuri Bilge'yi hatırlatıyor.Filmin giriş sahnesinde Romen Avinian nasıl o yataktan düşmedi hayret.Sonra umutla para bekleyen köylüye kapıyı açıp para yok demesi,düğün sahnesi çok güzeldi.Sonuçta 7/10.İzlenmeli
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    22 Mayıs 2005 tarihinde eklendi
    BEN FİLMİ ÇOK BEÐENDİM DOÐUDAKİ İNSANLARIN NE KADAR ZOR ŞARTLAR ALTINDSA GEÇİNDİKLERİNİ ANLATIYOR HERKESİN İZLEMESİ GEREKLİ.HOLYWOOD FİLMLERİNE YAREN TAŞ ÇIKARTIYOR. 10/7 SÜPERRRR.
    turuncu12
    turuncu12

    Takipçi 52 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    23 Kasım 2006 tarihinde eklendi
    filmle ilgiili yorumlara baktım da genelde çok beğenilmiş ama niyeyse puanı düşük tutulmuş. her neyse mühim olan bu değil.
    vodka lemon bence göstermek istediğini yeterince başarılı anlatmış,farklı,övgüyü ve ilgiyi hak eden bir film. kesinlikle izlenmeli ama önyargısız,filmde geçen belki hoşunuza gitmeyebilecek kelimeleri avlamaya çalışmadan izlenmeli.bunu hiçbir sanat eseri ve hiçbir düşünce hak etmez.
    ezpinktufloyd
    ezpinktufloyd

    Takipçi 18 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    31 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
    film zaten kürtlerin yaşadığı bir coğrafyada çekilmiş bir film,yönetmen kürt,oyuncular kürt,filmde konuşulan dil çoğunlukla kürtçe;yani bir iki yerde kürdistan sözcüğünün geçmesi de çok doğal;ve de film harika bence

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa, İtalya, İsviçre, Ermenistan
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2003
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Kürtçe, Diğer, Rusça
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby SRD
    Yapım formatı 1.85 : 1
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2003, En iyi film: Dramatik komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2003.

    Yorumlar

    Back to Top