Korona günlerinde film izlemekten başka çare yok. Orlonda Bloom'u haberlerde görünce aklıma geldi izledim. Harika bir film. Kudüs kralı da, Selahattin de çok karizmatik karakterler. Hele Edward norton yüzü gözükmeden harika bir oyunculuk çıkartmış. Ses, beden dili ne kadar önemli sayesinde anladım. Filmin politik duruşu ise ders niteliğinde.
Film genel hatlarıyla oldukça eli yüzü düzgün bir iş olarak karşımıza çıkıyor.Diğer epik filmlere kıyasla tarihsel gerçekliğe daha sadık ve daha çarpıcı olduğu söylenebilir.İzleyicilerin genel kanısı filmin islami yücelttiği doğrultusunda olsada benim gördüğüm kadarıyla biraz müslümanlara hafif dokundurmalar ve kısmı eleştiriler filmin alt metninde mevcut.Bunun dışında film için söylenecek kötü bir şey yok desek yeridir.Milenyum sonrası epik filmlerin dahi yönetmeni ridley scoot yine tarihin küllerinden doğurduğu yeni bir epik şaheser yaratmayı başarmış.
Kutsal topraklarda geçen Haçli seferlerini sonuçlarini ve büyük lider Selahaddin Eyyubiyi basariyla anlatan ve bu savasin anlamsizligini basariyla vurgulayan elestiren çok basarili bir film.Tabi filmin iki kurgusu var dediklerim 190 dakikalik yönetmen kurgusu için yoksa sinema kurgusu hiçbirseyin tam olarak anlatilamadigi fazlasiyla havada kalan bir film.Filmin eksiklerine gelirsek Scootun klasik takintisi sifirdan zirveye bir çirpida çikan dünyayi degistiren prensesi tek bakisiyla kendine delicesine asik eden çok abartili bir bas kahraman çiziyor kötü adamlar seytani kötü, kahramanimiz melake bunun gibi bildik kliseler filmin kalitesini düsürsede yaptigi dogru elestiriler sayesinde ve kaliteli çatisma sahneleriyle segredilmesi gereken bir film. 10/7,5 Yönetmen Cut 10/5 Sinema Versiyon
eğer buradaki bazı seyirciler gibi fazlaca kasmazsanız gayet de hiçbir taraflılık falan görmezsiniz.yani anlamıyorum ben mi çok körüm yoksa siz mi çok akıllısınız'izlediği her filmden tarihsel bir anlam,mesaj,gönderme,hakaret,yüceltme,ezme vs. çıkaran bir kesim var ülkemizde.oturun rahat rahat izleyin.haçlı seferleri ve kudüs ile ilgili bir film sonuçta.müslümanlara kesinlikle bir hakaret tarzı şeyin yanından bile geçilmiyor.hatta o dönemki hristiyanlara çok daha fazla eleştiri var illa ki ben böyle film izlerim diyorsanız.rahiplerin ikiyüzlülüğünü,barışın bozulmasının kendilerinin suçu olduğunu vs.vs.vs pek çok örnek sayılabilir.neyse istediğiniz gibi izleyin ve anlayın ya ne yapalım...genel olarak güzel bir tarihi film beğendim,yalnız filmde beni rahatsız eden bir olay vardı onu hala düşündükçe garipsiyorum,balianın bir seçimi var filmin tam ortalarında,izleyenler bilir,o neden öyle bir seçim yaptı diğer mis gibi bir seçenek varken orasını biraz üstün körü yapmışlar ya da en azından bana pek inandırıcı ve gerçekçi gelmedi diyeyim.yan rollerde çok kral oyuncular ziyarette bulunmuş.izlenebilir bir film kesinlikle.savaş sahneleri isteyenler hayal kırıklığına uğrayacaktır bu arada onu da söyleyelim...
hristiyanların tarafsız diye niteleyebileceğimiz 3-5 filminden biri, gerçi bizim cüneyt arkın filmlerinden sonra hristiyanları bu konuda eleştirmemiz ne derece adilce Allah bilir:):):)
flimin müzikleri mükemel...sırf müzik için bile izlenir..yaklaşık 20 parçadan oluşan flimin müziklerini bugünlerde hep dinliyorum..flimin konusu ve oyunculukarda şahane. 10-10 benden.
arkadaşlar film gerçekten tekrar tekrar izlenecek bir film... her yönüyle insanın beğenisini sağlayan bir film ama ne kadar tarafsız gözükse de taraf tutuyor film. selahattinin haçı kaldırması hepimizin gönlünü alıyor ama orlandonun kudüse gelişi ve yüzlerce yıldır orada bulnmasına rağman arapların bulamadığı bi şeyi bulması taraf tuttuğuna bir örnek. yeri kazıyor ve su çıkıyor. bu güne kadar kudüsteki kimse bunu bulamadı da awrupadan gelen bi köylü mü buldu? hollywood her zaman propaganda yapıyor bunun farkında oluyorsunuz bazen bariz bir şekilde ama bazen de gizliden gizliye bunu yapıyor... saygılarımla....