muster1986
28 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Arkadaşların bazıları İran'ı kötülememiş demiş garipsedim gerçekten.Siz filmde İranlı olupta hiç normal bi insan gördünüz mü? ben görmedim ki Persler gelmiş geçmiş en önemli ve gelenekleri önemli olan düzgün yaşayan medeniyetlerden biridir(Oyun bile var adamların medeniyetleriyle ilgili :)).Ayrıyeten ben filmde kimin cani olduğu konusunda tereddütlüyüm spartalılar canilerin önde gideniydi.Tamam iyi görsel efektler vardı da kusura bakmayın hiç bi filmi sadece görsel efektleri iyi diye beğenmek gerekmiyor.
ben hayatımda bu kdar kötü bir film izlemedim. Dünyayı kurtaran adam bile bundan iyidir. Bu kadar yapay bu kadar ruhsuz, ucube son derece çirkin ve sıkıcı bir film böyle gereksiz bir filmi yapanları kınıyorum 10 üzerinden 0
Bence artılarıda var eksileride.Öncelikle film sürükleyiciliği açısından seneryo pek bişey sunmuyor. daha doğrusu abartılı bir film olduğundan sunamıyor.Mantık biraz eksik kalıyor;Ama şu da bir gerçek ki olağan üstü görsel efekler kullanılmış.Hiçbir filmde görmediğim şekilde savaş sahneleri yaratılmış.(Bunda filmin hep yeşil perde önünde çekilmesinin de bayağı yararı var heralde:))
harikaydi kesinlikle çok begendim.irani kötülediklerini düsünenler var ama bence bu dogru degil.dini hiçbir unsur kullanilmamis.hem bence karsilik vermek filmi kötülemekle olmaz,ondan daha iyi bir film çekmekle olur
dört dörtlük bir film olmayabilir belki ama uzuuuuuun zamandır hiçbir film beni bu kadar etkilemedi. anlatılmak istenen savaş sahneleri-destan değil duygulara inançlara olan vurgular. tek kelime = müthiş etkileyici
film fragmanda bekledigim gibi bi film değildi...zaten cogu kisininde oyleydi...acayip abartılı sahneler yani tam bi hayal kırıklıgı...dogrusu hic sarmadı film...ne konu var ne de anlatmak istedigi bi msj sadece iran'ı assagılayan bi film...hele ki pers kralının cinsiyetinden insan suphe ediyo...animasyon filmlerinden pek bi fark goremedim...bence gidipte sinemada izlenilebilecek turden bi film değil bana gore...
Ne kadar abartılmıştı bu film çıktığında! Bize insanlığı öğretecek güya yunan ataları. Senaryo çok abartılmış ve görüntüler çok sırıtıyor kendimi animasyon filminde gibi hissettim.
'Adam olman için uğraştık ama olmadın; öyleyse biz adam ederiz Doğu!' tarzında bir film daha. İnsan utanır böyle bir senaryoyu çekmeye. Bu senaryonun Frank Miller ın başının altından çıktığını reddediyorum! Milattan bilmem kaç yüzyıl önce özgürlük, laiklik, kadın hakları. Komik şeyler...
film tamamen bilgisayar çekimi ama ona rağmen müthiş etkileyici... fakat; film bize hiç bir tarihi ve doğru bilig vermiyor, yani persleri bu kadar aşağılamaya ne gerek vardı hele bir pers kralı xerses vardı ki evlere şenlik eski iran ve doğu kültüryle alakası yok nerdeyse... yani tamamen yunan şovenizmi üzerine kurulmuş ve bunu çok da iyi becermişler... bütün bunları bi kenara bırakırsak çok iyi bir görsel şölen olduğunu sölylemek de mümkün... ayrıca uyarlanan çizgi romanda bile bu kadar aşağılayıcı olmamıştı...
Hıh Film E kötü Diyenler var Eskisinden 10 Kat Daha ii Ben Eskisinide İzledim Rahat OL Eskisi Tamamen Olayı anlatan bir film Bu sana Sadece Görsellik Verme Amaçlı Daha fazlasını Bekleyip Gitmen Yanlış Filme Zaten LOL
Bence oldukça bayağı bir filmdi, stüdyo çekimleri falan oldukça belli ve persleri aşşağlıyan bir çok sahne vardı.Bu nedenle bence politikde bir film olmuş...
sinemaya ve insana ancak bu kadar hakaret olur...konusu yavan,hiçbir inceliği olmayan düz bir film.çok fazla kopukluklar var.savaş sahneleri bildiğin animason.apocalipto ile ard arda izledim ondaki savaş sahneleri ve oyunculuğa bakınca buna gülesim geldi...eleştirecek çok şey var..yüksek ses tonuyla bağırmakla ve orduyu gaza getirmekle savaş filmi olmaz.. devamı gerekir..bide dünyadaki en saf inanı bile perslerin başına koysan o orduyu daha ii yönetir kaldıki filmdeki komutan perslerin en ünlü kralı...baksen işe..bide filmin puanına bakınca daha fazla canım sıkıldı..bu film 7 den yukarı geçmez..