Sparta Kralı, son derece kuvvetli bir ordu ile karşı karşıyadır çünkü Pers Kralı Xerxes, sahip olduğu gücü, çoktan Yunan Krallıkları üzerine salmıştır. Sparta Kralı, bu durumla baş edebilmek için çareyi yürekleri kocaman olan cesur 300 askerini toplamakta bulur.Tanrıları savaşa ikna edememiştir. Bu savşaçı yetiştirilmiş 300 asker, şartların zorluğuna rağmen ve ölmek pahasına Thermopylae’de Perslilerle savaşmaya hazırdır. Öte yandan konsey savaşmama kararı alarak bir hata yapar. Bu durumun da üstesinden gelip ordunun savaşa gitmesini beklemeleri gerekecektir. Zack Synder yönetmenliğindeki film, Fran Miller’in romanından uyarlanmıştır.
Beyazperde Eleştirisi
4,0
Çok İyi
300 Spartalı
<b>300 Spartalı</b>: Niyet Belli!
Yazar: Serdar Kökçeoğlu
Frank Miller'ın "fantastik üstü tarihi" grafik romanı 300, Ölülerin Şafağı'nı güncelleyen Zack Snyder'ın yorumuyla beyazperdede. Sonuç? Grafik romanın yazılışından (çizilişinden) bugüne dünya düşündüğümüzden daha çok değişmiş. 300 Spartalı'nın hareketli çizgi roman sayfaları arasında dolaşırken, Irak'tan gelen haberleri, Amerika ve İran arasındaki gerilimi düşünmemek çok zor. Aslında, şu dönemde dünyanın böyle filmlere ihtiyacı yok diyerek kısa kesmek bile mümkün.300 Spartalı'nın arkasında son dönemin en popüler hayalperestlerinden biri var. Sadece Batman için yazdığı The Dark Knight Returns ve Batman: Year One bile Frank Miller'ı çizgi roman dünyasının en yaratıcı ve entelektüel sanatçıları arasına koymaya yetse de, Miller zaman içinde evren kuruculuğa soyundu ve kendi kahramanlarını yaratmaya başladı. Nasıl Sin City ile sokakların gerçek öyküleri ve kara beyazperde filmlerinin atmosfer
fılmı tek solukta bıtıreceksınız sıddetle tavsıye ederım
sulod
Takip Et!
Takipçi
305 Eleştirisini Oku
1,0
18 Mart 2007 tarihinde eklendi
Film baştan aşağı fantezi; ideoloji yok, fikir yok, alt anlam yok, dialog yok. Sparta kralı çıkıyor "Sal Gelsin Osmaaan !" diye bağırıyor bunlarda dar geçitte adam kesiyor.
Ayrıca filmin soundtrack'ini 4 gözle bekleyen arkadaşlara bilgilendirme olsun diye söylüyorum filmin soundtrack'i filmden önce (veya film gösterimiyle aynı anda) çıkar yani 300 OST çıktı, gidip alışveriş sitelerinden (veya mağazalardan) alabilirler.
1 ziyaretçi
0,5
17 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Zaten tarihi gerçeklik konusu bir yana, hani olur ya adam kılıcıyla ejderhayı ikiye yardırır. O misal Kasıntı aksiyon.
The-Erinch
Takip Et!
Takipçi
217 Eleştirisini Oku
5,0
12 Kasım 2011 tarihinde eklendi
Tek Kelime yeter...'mükemmel'..birden fazla izlenmesi gereken hatta vcd si arşivlenmesi gereken bir film..!!!
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.