300 Spartalı
4,2

furkankarakullukcu
furkankarakullukcu

3 Nisan 2007 tarihinde eklendi
açıkcası filimi buradaki puanlardan yola çıkarak izledm.
bn baktıgımda filmin fazla izlenilmesi ve baktıgımda 9.1 olması, izlemem için bir heves yarattı.
ama gelin görün ki hayatımda film konusunda bu kadar yanıldıgımı hatırlamıyorum.
hiç şusu,busu,osu gibi kötülüklerini saymıcam fakat hani sonunu baglasaydınız bari'' dedigim bir filmdi ama onu bile becerememişler.
izlesenz de olur izlemesnzde.
bnce zmn dahi kaybetmein.
bundan sonra da aslnda beyazperde izleyicilerinin zevki konusunda şüpheciyim.
archdey
archdey

3 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Arkadaşlar bir defa filmi mantık çerçevesinde değerlendirmeyelim öyle değerlendirirsek hiçbir film mantıklı bulunmaz ve tüm filmler için saçmalık denebilir.Görsel efekt olarak gerçekten çok iyi iş çıkarılmış.Tamam animasyon ama çok güzel bir şekilde kullanarak hakkını vermişler bence.Zaten animasyon yapmak hiçte öyle zannedildiği kadar kolay birşey değildir!!Ama film tabii ki bariz bir batı ve haçlı zihniyetini ön plana çıkarıyor!!Elbette ki doğulular ki burada persliler oluyor öcü gibi gösterilmiş ve spartalılar da batıyı temsil eden asil,fedakar ve üstün toplum olarak sunuluyor.Gerçeklerin böyle olmadığını pekala hepimiz biliyoruz termofil adı verilen savaş bir nevi efsaneden başka birşey değildir tabii ki ama film işleniş ve savaş sahneleri açısından son derece kaliteli.
voodoo25
voodoo25

3 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Bu film için ne yazsam yayınlanmıyor ? Sebebini bir türlü anlayamadım . Demekki harika süper yok böyle bir film yazmak lazım ? Şu anda sinemada vizyonda olan diğer filmlere bakınca izenebilecek bir film mutlaka gidin izleyin diyeceğim ama buda yayınlanmayacak sanırım . Kısalta kısalta bu kadar kısalttım umarım buda makaslanmaz.
thugboy
thugboy

3 Nisan 2007 tarihinde eklendi
son zamanlarda izlediğim en güzel filmdi. sesler güörüntüler efeckler herşeyini çokbeğendim filmin. izlemeyenler kesinlikle izlesin. film arşivimdeki yerini aldı bile ;)
Baldas
Baldas

3 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Filmin tam bir zaman kaybı olduğuna inanıyorum!!
bkmzsnm
bkmzsnm

2 Nisan 2007 tarihinde eklendi
tarihi kafasına göre işleyen saçma bir film. ne destansı bir anlatım nede efsane var bu filmde. bize tarih dersi vermeye kalkan bihaber arkadaş(uzunca yorum yapmış gerilerde) ya film ile ilgili konuşan tarih profesörlerini dinlememiş yada onlardan fazla şey bildiğini sanıyor..!
"benim teknolojim var,eleman var;o halde yaparım animasyonu,aşarım engin dağları,cillop gibi film yaparım" düşüncesine sahip yönetmen sanat yaptığını sanmış..animasyonu sanatsal olarak kullananda var,böylesi de var..bide bunlara bayılanlar var o da bi ilginç ya neyse..
1983gs
1983gs

2 Nisan 2007 tarihinde eklendi
valla yeni geldim filmden ama haberlerde dinledigime göre iranlılar filme karşı çıkmışlar bence sonuna kadar haklılar bu ne biçim bi abartıdır kardeşim ben bile sinir oldum izlerken filme 7 puan verdim ama sadece görüntü efektlerine bu spartalılar demekki 300 degilde 100 bin kişi olsalar tüm dünyayı feth edeceklermiş saçmaaa ...
dambi90
dambi90

2 Nisan 2007 tarihinde eklendi
bence büyüleyici bir film .makinelerin,silahların cesaretin yerini aldığı bu korkaklık dünyasında bu film eskiye hasreti artırıyor.leonidasın ve askerlerinin cesareti olağanüstü insanın içinden orda olmak geçiyor.
nil04
nil04

2 Nisan 2007 tarihinde eklendi
harika bir yapım harika bir görsel şölen çok beğendim mutlaka izleyin...
emre1
emre1

2 Nisan 2007 tarihinde eklendi
bazı arkadaşlar demişki yok işte bu bir çizgi roman .ben hiç bir çizgi romanda neredeyse kendi tarihleri ile örtüştürülmeye çalışılan bir durum görmedim.eğer var ise o zaman o tarihi bir roman olur .ve o zaman bende bu olayın gerçekciliğine bakarım.ona baktığım zamanda bu filmi bir 0000 sıfır olarak sayarım konusu için. evet filme gelince de ben filmde ekstra bir şey göremedim.kendinden önce çekilmiş bazı filmlere benzemiş ama yanından geçemez.mesela 300 kişinin 100 binlerce orduya nasıl karşı geldiğini geniş çekimle bize görsel efekt güzelliği olarak sunmalı idi film.ama biz bunu hiç göremedik.sadece yavaşlatılmış görüntülerle birebir karşılaşmaları gördük nerede ise.neymiş efendim bu filmi beğenenler; ya sinemadan iyice anlıcaklarmış yada hiç anlamayanlar olacaklarmış.wayyyyy be ne güzellll bir yorum.arkadaşta kendisini anlayanlar içine koymuş herhalde.of of of offff.
piranha-online
piranha-online

2 Nisan 2007 tarihinde eklendi
valla film bana göre fena değildi hatta çok kısaydı bile, daha uzun sürmesini isterdim. Herhalde baştan sona zamanın nasıl geçtiği anlaşılmıyor olacak ki böyle izlenim edindik. Özellikle efektler, kamera kullanımı, yavaş çekimler, ortam mekan kıyafet tasarımları kullanımı konusunda çok iyi iş çıkartılmış. Biraz daha fazla mekan mekan çevresel alan kullanılsaydı dedim. Yine sahnelerin kısa sürmeside var.. İyi yanları bunlar ama asıl kötü tarafı büyük sancısı, Doğu halklarını milletlerini böylesi acınacak halde eciş bücüş yaratıkmış misali ekrana yansıtılmasını asla kabul edemem yönetmenin acizliğine veririm taraflı sayarım. Birde O zamanlar Spartalı, Sparta ismi vardı daha çok bunlar söylenmeliydi vurgu yapılmalıydı... Yinede izlenmeli pişman olmazsınız diyeyim...
mrsandman
mrsandman

2 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Türünün en kötü örneği...Animasyondan oluşan abartı gerçeklikten uzak savaş sahneleri kahramanlık bunun neresinde? 300 ıspartalı savaşı bilgisayar başında kazanmış hiç beğenmedim...Ayrıca persleri kötü barbar ucube şeklinde aksetmişler basit haçlı milliyetçi zihniyeti tek kelime berbat ya...
tolga198607
tolga198607

etkileyici.
mevlutasar
mevlutasar

2 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Bu filme bu kadar siyasi ve ayrımcı anlamıyüklenmesine hayret ediyorum.Bir mit'ten ,bir grafik çizgi romana konu olmuş ve ondan da fantastik bir sinema filmine uyarlanmış hepsi bu.Her millet ,tarihindeki bazı olayları kahramanlık destanlarıyla abartarak nesilden nesile taşır.Bizim tarihimizde de ,ergenekon destanı var.Malkoçoğlu,Karamurat ve Battalgazi gibi çizgi roman kahramanlarımız var.Frank miller da bir yunan mit'ini kendi hayal dünyasını katarak çizgi romana dönüştürmüş. bazı çizgi romanlarda kahramanların ve olayların abartıldığı rastlanmayan bir vaka değil.
Asıl bu çizgi roman uyarlaması fantastik film için ,doğu-batı ayrımı yaptığı gibi mantık arayışına gidilmesi beni hayrete düşürdü.ben de bir mantık açılımı getireyim öyleyse.Ben bu filmde örnek veya iyi diye lanse edilen bir medeniyet göremedim.Filmde kim medeni?film eleştirilerinde sık sık övüldüğü ve iyi batı diye lanse edilen filmdeki sparta örnek bir medeniyet mi! sergiledi.Yeni doğan çocuklarını görünüşlerine göre acımasızca bir yaşam-ölüm seçimi içinde bırakan,kendilerinden sayıca kat kat fazla olan bir ordunun sınırlarına dayandığında,halkın ve senatonun duyarsız sadece bir kral ve kendine sadık birkaçyüz askerin vatan kurtaran şaban yada aptal kahraman rolüne soyunmasının nesi bir ülke için özgürlük mücadelesi. Güzel olduğu ve ucube tapınak insanlarıyla yatması için seçilen kafayı bulmuş kahin ilan denilen bir kızın sözlerine itibar eden ve kaderlerini ona göre şekillendiren bir ülkenin neresi özgür insanlarla dolu.ülkesini satan senato üyesi ve onunla beraber olan sadakatsiz bir kraliçe.işte böyle bir ülkenin kralı da biryandan özgür insan nutku atarken, bir yanda da askerlerine persliler için"onların herşeylerini alın" diyebiliyor.tabi sparta'nın örnek medeniyeti, kral ve askerlerinin,yaralı ve aciz pers askerleriniüst üste yığarak vahşice mızraklayarak öldürmeleriyle devam ederken,kral leonidas'ın pers ceset yığınları üzerinde pervasızca bir elmayı ağzına götürerek dişlerken,komutanı'na "medeni olmak zorunda değiliz öyle değil mi!"demesiyle mükemmelleşiyor.Bu iyi ise kötü denilen persliler sütten çıkmış ak kaşık gibi duruyorlar.hiç olmazsa kan dökmeden elçiler göndererek bir çözüm arıyorlar.hiç olmazsa düşmanlarına bile saygıları var........
Bence görüntüsel şölen.görsel efektleri ve müzzikleriyle seyretmesi keyifli bir sinema filmi.filmdeki fantastik abartı gibi filmide dünya meselesi gibi abartmanın da mantığı yok.

not:Spartalılar'ın beyaz,perslilerin de hep esmer karakterlerden seçilmiş ve ırk ayrımı da yapıldığı eleştirilerine katılmıyorum.acem halkı zaten yanık tenli, ve esmerdir.
erhancetin
erhancetin

1 Nisan 2007 tarihinde eklendi
bence film gerçekten de çok abartıldı ve şişirildi.bence çokta güzel bi film değil. çok gaza gelen bi milletiz tek olay bu.izlemeseniz çok şey kaybetmezsiniz..saygılarımla