Cüneyt Arkın!a haksızlık edildiği bir kez daha belgelenmiş oldu.
Batının, doğuya nasıl baktığının resmidir bu film. İran her ne kadar o zaman Pers İmparatorluğu olsa ve İslam ile ilgisi olmasa bile "dünyanın selameti için Batı, Doğu'yu döver" mantığı işlenmiş.
biligsayar efektlerinin bol, oyunculuğun vasat olduğu bir film. İzlenebilir...
Antik yunan hikayeleri film yapımcıları için hep ilginç gelmiştir. Nitekim iki yıl önce troy yapımcılara malzeme olmuştu ve bu gidişle bu ve bunun gibi destansı öyküler bize hayli düşündürücü bir şekilde sunulmaya devam edecek...Ama şunuda kabul etmeliyiz ki hollywood film sektörü bunun gibi filmler sayesinde ayakta duruyor. Daha filmler cast aşamasından itibaren yapımcılarına gişe vaadediyor. Bu filmde amaçladığı gişe rakamlarına ulaşmış gibi görünüyor. Filmin görsel yönü gerçekten ilgi çekici, ama senaryonun zayıflığından olsa gerek beklenen tadı vermiyor. Olaya sadece spartalılar gözünden baktığı içinde kimilerine oldukça itici ve ırkçı geliyor. Hatta zaman zaman 300 adet 'iyi eğitilmiş' dövüşçünün binlerce adamı nasıl bir çırpıda yok ettiğini sorgulayabiliyorsunuz. Savaş sahneleri başarılı ama daha iyi olabilirdi, çocukların ve asıl kahramanın geçmiş yıllarda aldığı acımasız eğitim süreci güzel işlenmiş. Kahin olarak izlediğimiz kısa boylu yaşlı ucubelerin sparta halkından kurban olarak istediği güzel bayanlara ne yaptıklarını bilmek istiyorum...Tarihi filmlere farklı bir bakış, her ne kadar olay spartalı lehine yorumlansada bu gibi destansı filmlerde geçen olayların ne derece gerçek olduğunu yalnızca o döneme tanık olmuş insanlar bilebilir. Dolayısıyla bu gibi filmlerin tarihi tam olarak yansıtmadığına inanıyor ve filmin sıradışı müzikleriyle eğlenceli vakit geçirilecek bir film olduğunu belirtiyorum.
Daha iyi bir film bekliyordum. Abartı tabiki de var filmde ancak benim için önemli olan savaş sahnelerindeki yaratıcılık ve gerçeklik idi. Aradığımı tam anlamıyla bulamadım ancak yine de güzel bir filmdi. Film notum: 7/10
Arkadaşların bazıları İran'ı kötülememiş demiş garipsedim gerçekten.Siz filmde İranlı olupta hiç normal bi insan gördünüz mü? ben görmedim ki Persler gelmiş geçmiş en önemli ve gelenekleri önemli olan düzgün yaşayan medeniyetlerden biridir(Oyun bile var adamların medeniyetleriyle ilgili :)).Ayrıyeten ben filmde kimin cani olduğu konusunda tereddütlüyüm spartalılar canilerin önde gideniydi.Tamam iyi görsel efektler vardı da kusura bakmayın hiç bi filmi sadece görsel efektleri iyi diye beğenmek gerekmiyor.
film fragmanda bekledigim gibi bi film değildi...zaten cogu kisininde oyleydi...acayip abartılı sahneler yani tam bi hayal kırıklıgı...dogrusu hic sarmadı film...ne konu var ne de anlatmak istedigi bi msj sadece iran'ı assagılayan bi film...hele ki pers kralının cinsiyetinden insan suphe ediyo...animasyon filmlerinden pek bi fark goremedim...bence gidipte sinemada izlenilebilecek turden bi film değil bana gore...
film tamamen bilgisayar çekimi ama ona rağmen müthiş etkileyici... fakat; film bize hiç bir tarihi ve doğru bilig vermiyor, yani persleri bu kadar aşağılamaya ne gerek vardı hele bir pers kralı xerses vardı ki evlere şenlik eski iran ve doğu kültüryle alakası yok nerdeyse... yani tamamen yunan şovenizmi üzerine kurulmuş ve bunu çok da iyi becermişler... bütün bunları bi kenara bırakırsak çok iyi bir görsel şölen olduğunu sölylemek de mümkün... ayrıca uyarlanan çizgi romanda bile bu kadar aşağılayıcı olmamıştı...
Film hakkında yorum yazacaktım ancak erdem2005'in yorumuna okuduktan sonra bir şey eklemeye gerek yok. Bence çok güzel özetlemiş kendisi. Ancak sadece bir film olarak izlerseniz ve bu tür filmlerden hoşlanıyorsanız sorun yok. Ama konu olarak film pek bir şey vermiyor. Bu tür konular daha önce de pek çok kez işlenmişti. Bilgisayar efektleri ise gerçekten etkileyici ve belki de filmin en güzel yanı oluşturduğu atmosfer. Ancak filmin bence başka bir orjinal yanı da yok. Sonunda ne olabileceğini tahmin edebiliyorsunuz. Zaman geçirmek istiyorsanız bence seyredin ancak sinemasal olarak, konu olarak birşeyler bekliyorsanız bu film size göre değil
Film mübalağa sanatının en güzel örneklerinden biri olarak dünya sinemalardı yerini almıştır.Filmin adı 300 ama kendisi beş para etmez.....(keşke 6 sıfır atılmasaydı paramızdan) :) 4+Fragman=5/10
Film aslında tamamen aksiyon üzerine kurulu olması gerekirdi.Fragmanı izlediğimde donakaldım galiba tüm zamanların en saf aksiyom savaş filmi geliyor diye ama ... Anlamsız konu katma mesaj verme çabaları filmi olması gerektiğinden daha değişik yapmış ve bu olmamış.Çekilen en iyi saf katıksız aksiyon olabilirdi .Yazık olmuş
ya ben anlamıyorum şu lafı adamlar filmleri kullunarak kendi tarihlerini yüceltiyorlar ya filmi yapanlar amerikalı spartalılar la ne alakaları var zack znayder frank miller ın spartalıları yücelterek eline ne gececek yaa. doğuyu barbar gibi göstermiş yani truvada agememnon melek gibi gösterilmiş brevahart ta yada gladyatörde onların savaştıkları adamlar cok iyi gösterilmiş çok gercekci karakterler yaa 300 spartalıda bir tek persliler kötü gösterilmiş cizgi roman arkadaşlar tarih bu kadar saptırılır cok tarih görmek istiyorsanız belgesel izleyin. 300 spartalı klasik bir tarih filminden cok tarihi bir olayı fantastim ögeler katarak anlatan bir cizgi roman uyarlamasıdır. İyiki yapmışlar. İyiki frank miller hayal gücünü sınırlarını zorlamış.