300 Spartalı
4,2

ebuyukkara
ebuyukkara

17 Mart 2007 tarihinde eklendi
300 spartalı yüzbinlere karşı meydan okuyor. Kulağa ne kadar hoş geliyor dimi. Tam bir cesaret ve kahramanlık öyküsü. Hepimizin kahraman görmeye ihtiyacı var zaten. Film tarihi savaşı o oranda güzel yansıtır diyorsunuz. Film fragmanı da bunu söylüyor bize. Güzel duygularla filme izlemeye başlıyorsunuz. İlk dakikalar sizi kendinize getirmeye yetiyor. Görsel zenginlik yeterli gelmiyor size. Müzikler filmle tam bir uyumsuzluk içinde. Gereksiz ve bir o kadar da sırıtan konuşmalar, davranışlar, başrol oyuncusu (tam bir kahraman izlenimini vermiyordu) hariç diğer oyuncuların uygun seçilememesi ve sebebini bilemediğim nedenlerden filmin sonucunda büyük bir hayal kırıklığına uğramış oldum. Filmin fragmanı filmin nerdeyse tamamını anlatıyormuş meğer. Ne bir sürpriz ne de daha fazlası.
LothaR
LothaR

17 Mart 2007 tarihinde eklendi
Öncelikle şunu belirtiyim ben çizgiromanı yada bu konuya dair herangi bir kitabı okumadım...
300 bir film olarak çok yetersiz bir film. Bende Fragmanını izleyip bir başyapıt bekleyen insanlar arasındaydım. Görüntüler ve sesler harikaydı gerçekten. Ama bunları destekliycek konu bana çok zayıf geldi. Ne taraflardan birine sempati duydum, ne savaş heycanıyla içim titredi nede filmin sonunda hüzünlü bi zafer hissi oldu içimde. Özet olarak güzel savaş sahneleri izlemiş oldum okadar... Çoook daha güzel bir film olabilirdi diye düşünüyorum...
umutbk
umutbk

16 Mart 2007 tarihinde eklendi
hanesinde hala bu sinepuanın yazılı olmasını komik buldum, gerçekten iyi bir savaş sahnesinin ötesine geçemedi, bir veya birkaç savaş sahnesi de bu kadar etmez.
ulatwilight
ulatwilight

16 Mart 2007 tarihinde eklendi
güzel film mi? değil.. peki kötü film mi? o da değil.. fragmandan dolayı çok büyük beklentilerle gittiğim filmin bu kadar basit olması beni ve salonda ben gibi büyük beklentisi olanları sarstı.. bir defa film çok kısa ve neredeyse tamamı savaş görüntüsü.. normalde bu tip filmlerde olmasını istediğimiz görüntü ve efektler o kadar çok ki filmin bir yerinden sonra "tamam anladık spartalılar süper savaşıyor, peki başka?" dedirtiyor insana.. izlenirse sinemada izlenmesi gereken ama çok şey beklenmemesi gereken bir film..
august-king
august-king

16 Mart 2007 tarihinde eklendi
Genel olarak güzel bir konu ve güzel bir film diyebiliriz tek eksiği gerçekçilik...Bilgisayarın ve teknolojinin yardımına çok başvurulmuş diyeceksiniz ki bu zamanda bu tarzdaki filmlerin hangisinde teknoloji kullanılmıyor ama bu filmdeki teknoloji bayağı bir fazlaydı keşke en azından daha gerçekçi mekanlar kullanılsaydı. Gerard Butler’e de ayrı bir parantez açmam gerekiyor.İyi bir oyunculuk sergilemiş,bu filmle kendini kanıtladığını ve artık daha güzel ve ciddi projelerde yer alacağını düşünüyorum.Son olarak Kral Leonidas:Spartalılar, bu akşam karnımızı cehennemde doyuracağız.10/8
Plagueis
Plagueis

15 Şubat 2007 tarihinde eklendi
braveheart ve gladiator filmlerinden sonra aynı kalitede bir film geliyor gibi görünüyor.fragmanı olağanüstü gösterime girdiğinde tereddütsüz gideceğim filmler arasında..
constantine-2
constantine-2

15 Şubat 2007 tarihinde eklendi
kaanss'ın yorumlarına katılmakla birlikte ek olarak söylemek istediğim, fragmandan gördüğüm kadarını söylüyorum, yanılmıyorsam bu batılı bakış açısı yüzünden persleri yaratık gibi göstermişler; valla şahsen ben yüzüklerin efendisindeki orklardan hiçbir farklarını göremedim. keşke bu şekilde olmasaydı. ha belki frank miller'ın grafik romanı bu şekilde tasvir ediyordur. sayısal veriler de gerçekte bu şekilde değil tabi, hem daha izlemedik belki gerçeğe uygun olarak anlatmışlardır. zaten frank miller bu şekilde anlatıyorsa, onu uyarladıkları için yapacakları başka bişey de yoktur. ha bunlar filmi beğenmemize engel mi? kesinlikle değil. merakla bekliyoruz. sin city'den sonra görsel olarak 2. defa tatmin olacağımı düşünüyorum. artık frank miller etkisinden mi bilmiyorum ama 2 uyarlama da görsel anlamda sinemaya yeni şeyler katan filmler. çok iyi olacak diye tahmin ediyorum, umarım yanılmam.