300 Spartalı
4,2

kukembles
kukembles

24 Nisan 2007 tarihinde eklendi
sanırım biraz farklı bir yazı olacak. öncelikle saçma sapan düşüncelrden vazgeçmeli ve daha iyisi yapılana kadar bu filmi övmeliyiz. neden mi ? filmin eleştirilecek tek bir yönü varsa ki buda zamanlama bazı bölümler biraz az ve aralar farklı olmuşsada film şahaneydi. olay burada da bitmiyor oyunculuk şahane kral ve kraliçe enfes. ama tabi bunlar onu baş yapıt yapmaz bazı arkadaşlar bu filmi müslümanlara karşı yapılmış bir film gibi görselerde aslında anlatılan tarihte müslümanlık yoktu. çünkü bu filmin geçtiği tarih m.ö.450 yani hz. isa bile daha doğmadı. anlayacağınız yapılanlar matrix, gladyatör ki; gladyatör hiç bir tarih kitabında romada hatta hiçbir yerde maximus diye bir general yok. eeeeee olmayan bir adamın hakkında bir film başyappıt oluya da olmuş bir savaş neden gerçekçi olmuyor. gerçek şu ki bu film tartışılmaya devam edecek ama değişmeyecek tek şey onun bir başyapıt olmasıdır bilmem anlatabildim mi ? hepinize iyi seyirler yaşasın kral leonidis
trivastal
trivastal

24 Nisan 2007 tarihinde eklendi
söylenenlerin aksine film çok gzl savaş sahnelerinde biraz abartı war fakat bu abartı filmin yapısına çok uymuş yoksa film daha sade olurdu we çok yapma olurdu ne kadar bi efsane olsada insanın bu savaşa inananası geliyor izlemeyenler için şiddetle tavsiye ediyorum
AtakanErdogdu
AtakanErdogdu

23 Nisan 2007 tarihinde eklendi
filmin savaş sahnelerine diyecek yok gerçekten muhteşem bir film
wallace84-2
wallace84-2

20 Nisan 2007 tarihinde eklendi
yaa insanları anlamak mümkün değil.arkadaşlar bu filme niye bir film olarak bakmıyorsunuzda öküz altında buzağı arıyorsunuz'bana göre bir FİLM olarak gerçekten çok güsel bir filmdi zaten öyle olmasa beyazperdede sanırım en çok oy alan (yaklaşık 7500kadar) bir film bu kadar çok yorum yapılan bir film olmazdı demi'gerard butler ın muhteşem performansı, destansı bir anlatım, hiç kopuk olmayan bağlantılar, sürekleyicilik, hala kulaklarımla sürekli duyduğum muhteşem diyaloglar daha bir sürü güsel şeyler.film türünde en iyilerinden bir tanesi ama bu kadar eleştirilmesi gerçekten garip.This is SparTaaaaa diyorum başka bişey demiyorum....
berker-23-48
berker-23-48

15 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Braveheart,yüzüklerin efendisi gibi başyapıtlar kadar olamaz ama yinede emek harcanmış izlenmesi gereken bir film.10/8
sethkyran
sethkyran

14 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Tek kelimeyle destansı ve müthiş bir yapım. Tam bir görsel şölen olmuş. Her ne kadar fantastik öğeler. (Troll, Ogre, ork vg. benzeri yaratıklar) olsa da (ki bu doğal malum çizgi roman uyarlaması) bilinen şeylerden herhangi bir sapma görünmüyor. Defalarca izlenecek, her sahnesi akıllarda yer edecek bir film çıkmış ortaya. Özellikle final sahnesine bayıldım. 300 spartalının yerine 10.000 spartalının önderlik ettiği 30.000 kişilik Yunan ordusu. Tabii tarihe göre bu ordunun pers ordusunu bozguna uğrattığı da bir gerçek.
nurdanturhan
nurdanturhan

13 Nisan 2007 tarihinde eklendi
bol kanlı, çok gerçekçi savaş sahneleri olan süper bir film. özellikle Sparta kralının kendi ordusuna olan güveni, onları yönlendirmesi, savaş ruhu, ülkesine bağlılığı harika bir şekilde anlatılmış. herkesin izlemesini tavsiye ederim. bir çeşit Cesur Yürek filmine benziyor. herkese iyi seyirler. : )
mulkiyeli1859
mulkiyeli1859

13 Nisan 2007 tarihinde eklendi
gayet güzel bir film, her ne kadar tamamına yakını stüdyoda çekilmiş olsa da. En azından insanın kendisini Leonidas(spartalı komutan)ın yerine koyabilmesi bile çok güzel bir duygu. Bir de filmdeki kalkanların hangi maddeden yapıldığını merak ettim, ne yapsalar kırılmıyorlar.
kemal-ulupinar
kemal-ulupinar

12 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Benim anlamadığım tek sorun şuu..Neden biz bu tür filmler yapamıyoruz ha neden çok mu meşhurmuş bu destan ya adamaların tarihine werdiği öneme bakarmısınız yazık wallahi yazık bilahi yazık ya bizim 10 larca 100 lerce hikayamiz destanımız var neden bunların hiç birisi bir sinema haline gelip de karşımıza çıkmıyor?madem çekemiyoruz oynıyamıyoruz werin parasını yaptırın be çok mu zor bişe wallahi billahi cok yazık..!
selinserden
selinserden

11 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Hannibalking ve Kukembles arkadaşlarımın yorumlarına katılıyorum.Abartmayın bu sadece bir çizgi roman uyarlama.Gayet başarılı ve güzel olmuş.Bende fragmanına 10 puan vermiştim.Filmi izledikten sonrada fikrim değişmedi.
yahyatuncer
yahyatuncer

11 Nisan 2007 tarihinde eklendi
hannibalking ' e katılıyorum ve filmi kendi içinde değerlendirdiğiniz zaman bence keyif alacağınızı düşünüyorum.
Furkan Ay
Furkan Ay

7 Nisan 2007 tarihinde eklendi
ilk önce film 10 numara olmş.konu bakımından glatyatöre troy ya göre daha basit ama çekimler,efekler ve kurgu çok güzel.kaçmaması gereken bi film.
formel84
formel84

7 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Dört dörtlük aksiyon ve görsel şölen izlemek istiyorsanız mutlaka gidin.Sonuçta bu bir çizgi roman uyarlaması masalsı bir anlatım bu gözle izlerseniz çok keyif alırsınız.
onur-gur
onur-gur

7 Nisan 2007 tarihinde eklendi
tamammı stte çekilmiş bir filmden bu kadar gerçekçi savaş sahneleri beklemezdim. Film savaşı savaş gibi anlatan nadir bir yapım
mertalgan
mertalgan

7 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Avelon a kesinlikle bende katılıyorum. Filmi bu kadar cok neden eleştirdiler anlayamıorum. Tek kelimeyle muhtesem bi film zaten cizgi roman uyarlaması mitolojik unsurlara yer verilmesi de gayet normal. Spartalıların yunan olmadıgı da dogru.

Goruntu yonetmenligine diyecek yok. Zack Snyder ii iş cıkarmış..