300 Spartalı
4,2

sulod
sulod

18 Mart 2007 tarihinde eklendi
Film baştan aşağı fantezi; ideoloji yok, fikir yok, alt anlam yok, dialog yok. Sparta kralı çıkıyor "Sal Gelsin Osmaaan !" diye bağırıyor bunlarda dar geçitte adam kesiyor.

Ayrıca filmin soundtrack'ini 4 gözle bekleyen arkadaşlara bilgilendirme olsun diye söylüyorum filmin soundtrack'i filmden önce (veya film gösterimiyle aynı anda) çıkar yani 300 OST çıktı, gidip alışveriş sitelerinden (veya mağazalardan) alabilirler.
naked-soul
naked-soul

23 Nisan 2007 tarihinde eklendi
ne hayal gücü ama!!!!3/10
tolstoyevski
tolstoyevski

19 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Ne zaman Amerikan yapımı epik bir film izlesem;beni bir düşüncedir alır gidiyor.Tek kutuplu dünyanın süper gücünün sinemayı bir propoganda aracı olarak en üst sınıra kadar kullanması,çağımızın en önemli kitle sanatının ??kirli ellerde??ne denli yoz bir kulvara sürüklenebileceğini açıkça ortaya koyuyor.Dünyayı ??bizler've ??ötekiler??olarak ikiye ayıran Evanjelik eğilimli Amerikan yönetici kliğinin söylemlerine eldiven gibi oturan film senaryoları,Bush ve ekibinin yeni-muhafazakar eğiliminin adeta ??ısmarlama??kodları gibi duruyor.Tarihsel bilgisi son derece zayıf topluluklara salıverilen bu filmler katharsisle(izleyicinin ruhsal arınması)birlikte tam bir anakronizme (tarihsel yanılgı)ve bilinç bulanıklığına neden oluyor. Ana paradigma ??medeniyetler çatışması??olunca Edward Said'in teorize ettiği oryantalizmi de en çıplak haliyle bu filmlerde görebiliyoruz.Çatışmanın karşı odağına İslam dünyasını yerleştiren cahil kafalar ortaçağ zihniyetlerini sinemaya da bulaştırmış oluyorlar.Bu bağlamda ??300 Spartalı??filmi, şer eksenini Persliler(günümüze vurduğumuzda İran)olarak kodlarken, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin(!)taşıyıcısı olarak da Spartalıları(Helen uygarlığı; günümüze vurursak Batı medeniyeti ve Atlantik sistemi=dünyayı yöneten bir avuç azınlık)işaret ediyor. Film sanki film değil de medeniyetler çatışmasına giriş dersi gibi'Ortadoğu'da çatışmaların yoğunlaştığı bir dönemde film adeta olası bir Abd-İran savaşının moral-motivasyon ayağını şimdiden oluşturma adına çekilmiş gibi.(tabiki Abd lehine).Kurtlar Vadisi mayasında hamasi ve milliyetçi bir söylemi defalarca vurgulayan Sparta Kralı Leonidos'la,kendisini demokrasi ve özgürlük savaşçısı olarak niteleyen ve bu bağlamda demokratik işgaller gerçekleştiren Bush Hazretleri(!)arasında sizce bir fark var mı'Koskoca bir Pers imparatorluğunu oluşturan Asyalı milletleri karikatürize tipler ve ucube yaratıklarla kodlayan Amerikan film endüstrisi insanlığı şapşal yerine koyuyor.Halbuki tarihsel gerçek aşikardır.Prof İlber Ortaylı'dan aktaracak olursak??Pers Medeniyeti eski dünyanın bütün uygarlık ve dinlerini içinde toplayan,eski Mısır'ın parlaklığından sonra bütün o kültürlerin kaynasmasını sağlayan bir medeniyetti.M.Ö 480 yılında Termopil Savaşında Pers ordusu Panhelenist bir dirençle karşılaştı.??Çizgi romandan uyarlanan filmde ise tarihsel gerçeklikten zerre yok.Rambo filmleriyle bir dönem uyutulmuş Amerikan halkı yeni bir fantazi dünyasının içine sokulmuş.Doğu-batı ayrışmasında ??doğulu barbarlar??(!)olarak kodladıkları Perslilere sanal bir bilgisayar ortamı arka fonunda karşı koyan sözde 300 cengaver(!)beni sinemasal anlamda da hiç tatmin etmedi.Gerard Butler'i video oyunundan fırlamışa benzer bir figürden çok canlı kanlı aktörlük çizgileriyle görmek isterdim.Kimi sinema eleştirmenleri filmdeki görsel estetiği anlata anlata bitiremiyor.Benim için bu olsa olsa bir ??video oyunu estetiği??olur. ??Büyük Ortadoğu Projesinin??dillendirildiği buram buram militarizm kokan bir dünyada Hollywood sinemayı kitleleri manipüle etmenin bir aracı olarak kullanıyor.İran'ın filmi Unesco'ya şikayet etmiş olmasından öte bir durumla karşı karşıyayız.Küresel saldırının gönüllü parçası olan Hollywood bizleri kötü sonsuzda bir gezintiye çıkarıyor. Tarihsel bilgisi zayıf toplumlarda tarihsel film yapılamayacağı gerçeği ??300 Spartalı??filmi vesilesiyle bir kez daha ortaya konmuş oluyor?
kaliteliseyirci
kaliteliseyirci

18 Mart 2007 tarihinde eklendi
filmde iranlıların aşagılanması ve amerikan propagandası,yunanlıların ön plana çıkarılması...film ne kadar kalirteli olursa olsun bu ögeler filmin ana kaynagı oldukça o film bir hiçtir..isterse en iyi kurguya ve görsel efektlere sahip olsun!
cancel09
cancel09

26 Mart 2008 tarihinde eklendi
arkadaşlar açıkçası ben bu filmi çok sevmedim aslında severim bu tarz filmleri ama bu çok saçma geldi ve efektleri çok hoşuma gitmedi ne bileyim bi truva gibi falan deil yani yada gladyatör gibi bence vakit kaybı olur
erdemmarasli
erdemmarasli

18 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Ne kadar abartılmıştı bu film çıktığında! Bize insanlığı öğretecek güya yunan ataları. Senaryo çok abartılmış ve görüntüler çok sırıtıyor kendimi animasyon filminde gibi hissettim.
umuty90
umuty90

30 Mart 2007 tarihinde eklendi
Bi kaç güzel görüntü hariç son derece içi boş bir film... Sinemaya verdiğiniz paraya yazık... Ayrıca aşırı yanlı olmuş. Spartalılara bütün iyi özellikler yüklenmişken Perslere tüm kötü özellikler keskince yüklenmiş...Kötü...
widmark-2
widmark-2

21 Mart 2007 tarihinde eklendi
of yeter bu filmlerden bıktık iyi ki yüzüklerin efendisine aşık olduk
dilex86
dilex86

31 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
nasıl bu kadar puan almış bu film inanamadım! kesinlikle zaman kaybı.. gereksiz sahneler mevcuttu fazlasıyla..
teamjacob
teamjacob

2 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
tam br hayal kırıklıgı 10 /1
bekircelenus
bekircelenus

19 Mart 2007 tarihinde eklendi
Anlamiyorum.Buradaki bu kadar olumlu yorumu anlayamiyorum.filmde duygu die bişey yok.hayatimda seyrettigim en berbat savaş filmi.sadece animasyonlar basarili.5 yasindaki cocuk zekasiyla yazilmis bir senaryo, filmin bir sonraki sahnesinde ne olacagi o kadar belli ki zaten bir süre sonra sıkılmaya başlıyosunuz, hep ayni adam öldürme sahneleri. spartalılar ne kadar yakışıklı ve güzelse, perslerde bir o kadar çirkin.ben 10 üzerinden 3 verdim.
teo48
teo48

22 Mart 2007 tarihinde eklendi
tyler bates in yaptığı müziklerden sahnelerin peşi sıra gelmesi(ki bu bazı acaiplikler yaratıyor aniden çıkan filler büyücüler cüzzamlılar) ve spartalılar adeta yüce bir tanrı gibiyken persliler ise cüzzamlı pis kokuşmuş yarım insan olarak gösterilmesi bence hiç hoş karşılanacak bir durum değildir.savaş sahnelerine gelince orjinal olduğunu söylemek ne yazık ki mümkün değildir(dövüş sahnelerinde troy ve yüzükler finalinde ise birebir taklit diyebileceğimiz hero göndermesi) filmin artıları yok mu var tabiki gerard butler kızların yeni ilahi olabilir hatta olacaktırda .çizgiroman uyarlaması da nesnel bir anlatım benimsenebilirdi
istargate86
istargate86

18 Mart 2007 tarihinde eklendi
film ilk açılış sekansıyla bize farklı bi dünyanın kapılarını aralıyor filmin ortalarında savaş sahneleri had safada gerçi çoğu slow motion ama olsun derken film bi anda bitiyo aslında filmde öle bi potansiyel vardıki belkide yüzyılın en ii filmlerinden biri olabilirdi ama ne yazık olmadı olamadı hayır anlam veremediim şey böle büyük bi işe kalkışıosun bari bi senaryo yazmaya çalışsaydın yani sonuç olarak tarihin en kötü diyemicem ama en basit filmlerinden birine imza atmışlar genede tebrikler!!!
fastboy73
fastboy73

24 Mart 2007 tarihinde eklendi
Herkese Merhaba...
Bu filmi yorumlamak için öncelikli olarak tarihi iyi bilmek gerekiyor. Zaten problemde burda... Filmde verilen mesajlar yada bilgisayar ortamıyla hazırlanmış görsellikler bir yere kadar.
Öncelikli bilinmesi gereken tarihte bu savaşın 3 gün sürdüğü ve pers ordusunun 1000000 kişi olmadığıdır. Perslerin tamamen bir göç stratejisi ile savaşa gittiğini bilmekte fayda var. Yani adamlar işçisi,aşçısı,doktoru vs ile bu kadar... Normalde ordu daha az sayıda. Ayrıca orda sadece 300 tane spartalı yok. 20000 yunanlı var ve bu yunanlılara komuta eden 300 spartalı komutan var. Zaten bu komuta işide spartalıları gaza getirmek için o dönemin yunanlı politikacılarının vermiş olduğu bir çeşit rüşvet.
Gelelim filme... Ben izledim... Görsellikten her zaman etkilenmiş bir insan olarak beğendim. Ama sadece bu kadar. Her bir kayanın bilgisayar efekti olduğunu anlıyorsunuz ve bir süre sonra sıkılıyorsunuz. Tarihide yansıtmadığını bildiğiniz zaman tadı kaçıyor.
Ama şunu bilmek lazım ki Avrupa medeniyetinin çıkış noktası yunanistandır. Amerikada sonuçta bu medeniyetin devamı niteliğindedir. Sonuçta böyle bir film çıkması kaçınılmazdı.
Zaten bizleride Pers statüsüne koyanda onlar ama bildikleri birşey varsa o da o 20.000 kişinin o zor şartlarda 3 gün içinde tamamen ortadan kaldırıldığı ve tüm yunanistanın işgal edildiğidir. Olaya diğer açıdanda bakmak gerekir...
basakkaymaz
basakkaymaz

19 Nisan 2007 tarihinde eklendi
bence çok fazla yapaylık vardı bu kadar bilgisayar müdahelesi bence doğallığı mahvediyor güzeldi ama yinede hele şu kraliçenin mecliste yaptığı knşma falan güzeldi yinede öyle çok çok güzeldi denilcek bi film değildi