potasyum
26 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Görsel açıdan olsun savaş sırasındaki o sahneler olsun denilecek laf yok ama filmde aşırı bir yunan propagandası yapılmış ve de bu beni çokj rahatsız etti.
valla film bana göre fena değildi hatta çok kısaydı bile, daha uzun sürmesini isterdim. Herhalde baştan sona zamanın nasıl geçtiği anlaşılmıyor olacak ki böyle izlenim edindik. Özellikle efektler, kamera kullanımı, yavaş çekimler, ortam mekan kıyafet tasarımları kullanımı konusunda çok iyi iş çıkartılmış. Biraz daha fazla mekan mekan çevresel alan kullanılsaydı dedim. Yine sahnelerin kısa sürmeside var.. İyi yanları bunlar ama asıl kötü tarafı büyük sancısı, Doğu halklarını milletlerini böylesi acınacak halde eciş bücüş yaratıkmış misali ekrana yansıtılmasını asla kabul edemem yönetmenin acizliğine veririm taraflı sayarım. Birde O zamanlar Spartalı, Sparta ismi vardı daha çok bunlar söylenmeliydi vurgu yapılmalıydı... Yinede izlenmeli pişman olmazsınız diyeyim...
Öncelikle tıpkı burada yorum yazan herkes gibi bende filmin görselliğine,şiirsel ve çizgi-romanı tadındaki anlatımına bayıldım.Bir grafiksel romandan uyarlandığı için filmin tarihi gerçekleri saptırıp saptırmadığını konuşmak saçma olur gibime geliyor.Ama tarihi kendi kendine yorumladığı gerçek.Günümüzdeki ABD-İran gerginliği nedeniyle filmin Amerikan halkını İranlılar karşıtı yapmak için çekilmiş olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.Tamamı blue box ortamında çekilmiş olan film,efektleriyle,müzikleriyle,makyajlarıyla,kostümleriyle takdiri hak ediyor.Ama senaryo gerçekten kötü
Bir savaş filmi için görsel efektleri ve müzikleri harikaydı ancak savaş filminden hoşlanmayanların pek bir şey bulamayacağı bir film çok daha çarpıcı konusu olan savaş filmleri var son samuray,cesur yürek v.b gibi yine de izlenir bir film
oloriin'in yorumudur. 300 spartalı izlenmesi gerekn bir film.Ancak bu puanı hakedecek orjinalliğe sahip değil.Yüzüklerin efendisi esintisine yakalanmış bir film normal bir izleyici bu yansımaları rahatlıla görebilir.Filmdenki efiyartes tiplemsi Gollumu andırıyor,filmde kullanılan canavarlar aynen,Gergedan tarzı bir yaratığın spartalı bir asker tarafından mızrakla ayaklarının dibine sermesi sahnesi legolasın mamuta benzeyen yaratığı ayaklarına sermesi,legolas ve gimli arasındaki tatlı çekişmenin spartlı yüzbaşının oğlu ve arkadaşı arasındaki tatlı çekişmeye benzemesi ve daha bazı ince ayrıntılar sonuç olarak filmin çıkış konusu çok güzel ancak işleniş açısından çok büyük hatalar yapılmış film gölgede kalmış ve orjinalliği yakalayamamış...Ama yinede film izlenilmeli.Puan 6/10
film hakikaten çok muhteşem olmuş ama filmin ortasına kadar ta filler ekrana gözükene kadar ondan sonrasını batırdı yönetmen... ben filmi ikiye ayırıyorum, filmin ortasına kadar 10/10 veriyorum, ortasından sonuna kadar 10/6 veriyorum...
sanırım fragmanında filmi bitirmişler. fragman oldukça güzel ve insanı çekiyordu. filmden çıktığımda hımm fena değilmiş diyebildim. ama girerken oldukça fazla bir beklentiye sahiptim. hoştu denilebilir.
Çok beğendiğimi söyleyemem fakat efektler,görüntüler,mekan,renklendirmeler yani görsellik olarak herşeyi barındırıyor.Devamı çekilecek sanırım umarım daha canlı olur bu kez.Bir de savaş sahnelerinde, birebir dövüşlerde, toplu saldırşlarda çok iyi kareler vardı.
çok büyük amaçları olan bir film değil ama frank miller gerçek olayların üstüne hayal gücünü ekilemiş tarihi gerçekleri yansıtmak gibi bir amacı da yok filmin bu yüzden persleri nasıl gösterdiğinin önemi yok önemli olan fantastik hikayeyi oldukça başarılı bir görsellikle tamamlamak 300 hakkındaki tüm olumsuz yorumlara rağmen izleyin
filme gitmeden burdaki yorumları okuyarak gittim o kadar güzel şeyler yazılmışki o kadar abarttılarki filmi gidince hüsrana uğradım denildiği kadar mükemmel bir film değil bence ne yüzüklerin efendisi nede gladyatör havasını bulabildim filmden çıktıktan sonra,ve inanın filmin hatırlanacak pek bişeyi yok,iyi film akılda kalan filmdir...
eh işteee...ilk defa bi filmi bukadar merakla beklemiştimmm ama çok keyif almadım izlerkenn...umarım karayip korsanları dünyanın sonuda beni haya kırıklığına uğratmazz bari o beklediğime deysinnn
filmi kaliteli bir ses düzeninin bulunduğu sinema salonlarında izleyen arkadaşlarım filmden oldukça etkilendiler,bense bir sinema öğrencisi olarak bu kadar methedilen bir filme girmek istedim,yanıma 4-5 arkadaşımı alıp gittim ve ne yazık ki seansın başlamasına az bi süre kala filme yetiştiyim için önden ikinci sıradaki koltuğa oturdum ve haliyle bu filmi güç bela izlemem sebeb oldu,filmi izlerken ses efektlerine ve savaş sahnelerine aldandım filmi beğenir gibi oldum,ama aradan bir kaç dakka geçtikten sonra ayıldım,Hollywoodun bana yapmış olduğu iğne tutmamıştı çünkü!!.Silkindim,kendime keldim,ben bir sinema öğrencisiydim ve böylesi efekt dolu bir filmden alacağım bi şey yoktu,izlemeye devam ettim,senaryo gitgide koca bir saçmalık haline geliyordu.Öyleki filmin efektleri bazı yerlerde filmin açıkça bir stüdyo filmi olduğunu belli ediyordu zaten.Filmden çıktığımda üzüntülüydüm,çünkü böylesi bir yapıma para harcamak benim gibi kısıtlı bir öğrenci için yanlış bir haraketti,ama filmden ders çıkarmış oldum(efektlere aldanma),klasik Hollywood sineması yine para kazanma mantığını çalıştırmış ve film ilk haftasında rekor kırmıştı bile.O gün bu gündür Hollywood sinemasına karşı bir antipatim oluştu,okulda aldığım sinema dersleri bunu destekler nitelikteydi,klasik Hollywood yapımları üstüne basa basa söylüyorum,bir girdap gibidir ve seyirciyi içine çeker,seyirci koltuğuna yapışır,film biter,seyirci film bittiğinde uyanır fakat filmden aldığı hiçbir bilgi yoktur,çünkü zaten film seyircinin düşünme yetisini bir müddetliğine elinden almıştır.Elbetteki Hollywoodtan son zamanlarda kaliteli film çıkıyor fakat bu çok nadir oluyor.Anlam sineması önemini yitirmiş durumda çünkü.Kısa kesmek gerekirse film:saçma senaryosuyla,abartılı görsel efektleriyle,ve pers mitolojisiyle dalga geçmesiyle benden ancak 4 puan alabildi.Sizce 300 tane Sparta askeri 10000lerce dev Pers askerini bu kadar saçma bi şekilde mağlup edebilir mi'Onu geçtik kahramanlıklar bu kadar basitleştirilebilir mi ?