Hesabım
    The Dark
    The Dark
    11 Ağustos 2006 Sinemada | 1s 35dk | Fantastik, Gerilim
    Yönetmen John Fawcett
    |
    Senarist Stephen Massicotte, Paul Tamasy
    Oyuncular: Sean Bean, Maria Bello, Maurice Roëves
    Üyeler
    3,1 132 Puanlama, 30 Eleştiri
    Beyazperde
    1,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Wales’deki boşanmış olduğu kocası James’in yeni çiftliğine ziyarete giden Adelle, henüz bir teenage olan kızı Sarah ile ilişkisini düzeltmeyi dener. Bir gün evdeyken üzerinde “Annwyn” yazan tuhaf bir hatıra eşya görürler. Galler mitolojisine göre burası insanların öldükten sonra gittikleri yerdir. Sonrasında bir gün Sarah, kumsalda gözden kaybolur ve onun yerine elli yıl önce ölen bir çoban kızı olan Ebrill gelir. Çiftliğin geçmişinde korkunç gerçekler gizlidir. Adele, kızını bu Annwyn denilen yerden kurtarmanın yollarını aramaya başladığında James ile birlik olmak zorundadırlar.

    Beyazperde Eleştirisi

    1,0
    Çok Kötü
    The Dark

    Bir Kuzu Korkusu

    Yazar: Oktay Ege Kozak
    The Dark, gösterişli modern Amerikan korku filmleri ile son zamanların popüler Japon psikolojik korku filmlerini bir araya getiren sönük bir korku-gerilim karışımı. Sanki biri, Karanlık Su, Halka, Shining ve Hayvan Mezarlığı'nın ana elementlerini bir bilgisayara yüklemiş ve "orta karar" tuşuna basmış. Tamamiyle berbat veya uygunsuz değil, fakat toplamda, tavsiye edilebilir pek bir özelliği de yok filmin. Çabucak para kazanabilmek için önceki korku filmlerinde ne işe yaramışsa bu elementleri, azıcık çabayla bir araya getiren The Dark, 'bildiğini çek' sinemacılık stilinin yavan örneklerinden biri. Çekimi ucuz ve her gün büyüyen çekirdek seyircisi sayesinde, pazarlanması da kolay olduğu için üzerinde film çekilmesi en güvenli tür olan korku sineması, aynı zamanda, diğer film türleri arasında, en çok denenmiş ve onaylanmış yutturmaca numaralara da sahip. Bu numaraların bazıları: 'Çöp kutus
    Öneriler

    Oyuncular

    Sean Bean
    Rolü : James
    Maria Bello
    Rolü : Adèle
    Maurice Roëves
    Rolü : Dafydd
    Sophie Stuckey
    Rolü : Sarah

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    bewhy-2
    bewhy-2

    Takipçi 172 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    20 Eylül 2006 tarihinde eklendi
    Son zamanlarda izlediğim gerilim filmlerinden en sürükleyici olanıydı diyebilirim..Son ana kadar tam olarak ne olacağına karar veremediğiniz ilginç bir kurgusu var.. ama sonu beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.. Mantıklı olduğunu söyeyemem ama korku filmlerinde mantık olmaz zaten.. Bence türün severlerini hoşnut edebilecek bir film..
    zzade
    zzade

    Takipçi 52 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    23 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
    ewet bu filmi ben dün izledim.. frklı ve güzel bir film hoşuma gitti beğendim.. sonu da çok farklı izlemeyen herkese öneririmm..
    iralen
    iralen

    Takipçi 32 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    25 Eylül 2006 tarihinde eklendi
    sean bean için gitmiştim bu filme. onun performanslarını severim. özellikle baba olduğu performanslar(ki bu aralar pek bir baba rolü oynayası tuttu) film başta güsel ama sonunda benimde sinirim bozuldu. olay döngüsü anlaşılmıyor. şahsen bu neden böle bitti şimdi dedim. gerçi siz bana bakmayın ben bi çok filmin ıncığını cıncığını çıkarmadan anlamam. anlasam bile kanıtlanmalı ki öle anliim.
    dokzas
    dokzas

    Takipçi 33 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    30 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
    klasik korku filmlerinde kullanilan kapi arkasindan çikma falan gibi gereksiz korkutmalari kullanmayan filmin genelinde geren biraz kafa yorulursa kendi içinde mantikli bi kurgusu olan oyunculuklari gayet iyi bi fanntastik gerilim filmi

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2004
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 3 000 000 GBP
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby Digital
    Yapım formatı 1.85 : 1
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2004, En iyi film: Fantastik, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2004.

    Yorumlar

    Back to Top