gerçekten iyi iş çıkarmışlar. özellikle önceki filmlerden küçük küçük sahneler koymaları çok iyi olmuş. ama sanki başından sonuna kadar acıklı bi havası vardı. özellikle müzikleri çok sevdim. kitaba göre kısa da olsa şimdiye kadarki en iyi harry potter filmi olduğu doğru bence.
Harry Potter'ın tüm kitaplarını en az 5 kere okuyup bütün filmlerini de 5-6 kere izleyen bir fan olarak, bu Harry Potter filmini beğenmedim. Kitaptaki bir çok önemli yerler makaslanmış, hikaye değiştirilmişti. Savaş sahneleri, ikizlerin kaçış sahnesi ve okulun sinir hademesi Argus Filch'in Dubledore'un Ordusu'nu yakalamaya çalışırken düştüğü durum dışında film vasat bile denilebilirdi. Harry'nin Cho'yla öpüşme sahnesini bu kadar uzatacaklarına, diğer filmlerde de önemli olacak bir kaç sahneyi eklemeleri ya da en azından SBD sınavlarına olan endişelerini ve o anki psikolojik durumlarını daha açıklayıcı bi sahne koyabilirlerdi. 6. filmin yönetmenin yine David Yates olacağını öğrendiğimde üzüldüm, çünkü bu bence şimdiye kadar çekilmiş en kötü Harry Potter filmiydi. 6. filmde de böyle bir şeyle karşılaşırsak şaşırmayacağım, umarım David Yates akıllanır da bi sonraki filmi doğru düzgün çeker, aksi takdirde Harry Potter fanlarını bir üzüntü daha bekliyor diyebiliriz...
ben de filmi izledim ve kitapla alakasız bölümler vardı.Ruh emicilerin görüntüsünün her filmde değiştirilmesi pek hoş değil.dumbledore'un ordusunda yakalanmalarını sağlayan Cho gibi gösterilmiş.toplanmalarını sağlayan sihirli paradan hiç bahsedilmemiş.filmin sonuna doğru voldemortla geçen sahnelerden bazıları kitapta yoktu.Harry'nin Dırdırcı'da çıkan ropörtajlarından hiç bahsedilmemiş. düello sahneleri güzeldi. Bellatrix'i de beğendim.
filmi dün izledim. kitaplarının okuru olarak hayal kırıklığı içinde ayrıldım. tamam kitabı birebir uyarlasınlar istemiyorum ama kitaptan uyarlanan kısımlarda tutarsızlıklar var (mesela harry snape’in anılarına zihinbend sırasında nufüs ettiği zaman görmesi gereken anı o değildi babası james’in snape’i okulda rezil ettiği sahneleri düşündelinde görmesi gerekiyordu) bu belki küçük ayrıntıları oluşturuyor ama filmin bütünlüğüne yayılmış bir çok sahne var. ve ron’un ilk Quiddich denemesine değinmemelerini saymıyorum bile. her önüne gelen senaris-yönetmen kafasına göre bir şeyleri ya kitaptan atıyor ya da değiştiriyor. unutmayalım ki 5,6,7. kitaplar birbiryle çok bağlantılı
filmin rahat anlaşılabilmesi için biraz daha uzun olabilirdi.daha çok oyuncu kullanılırsa filim daha zevklenirdi.tabi yinede güzel hazırlanmış bir filim,beğendim.
Kesinlikle dikkatli bir izleyici filmin ne kadar çok kesintilerle dolu olduğunu anlayacaktır. Ordan oraya atlarken makaslandığını çok rahat görebiliyorsunuz. ilk 4 filmi izlemeyenler hiç bişey anlamaz. Önce onları izleyin sonra bu filme gidin. Ama genel anlamda yine yeni yeniden çok güzeldi. (Bu arada söylemeden geçemicem, Harry ’ye kısa saç çok yakışmış)
cok surukleyici olmus sinemada izleyince o guzel duyguya kapildim ve filmin asla bitmemesini istedim ama 2,5 saat sonra bitti ve bekledigimden de cok guzeldi oyuncular,senaryo,yerler muhtesemdi
Öncelikle, seçtikleri yönetmen kesinlikle başarılı bir seçim olmuş. karşımıza gayet güzel bir Harry Potter 5 uyarlaması çıktı. romanı 2 kez okudum ve bana beyaz perdeye aktarılması diğerlerinden daha zor gibi gelmişti. fakat gayet başarılıydı. beğenmeyenler sanırım yine aynı hatayı yapmış: hala kitapla özdeşleştirmeye, onun ikizi olması gerekiyormuş gibi düşünüyorlar. fakat bu ne mümkün:) tabi ki de kitabındaki hayal dünyasından daha gerçek olmalıydı film versiyonu. ve tabi ki de bizi çok şaşırtmamakla birlikte bir kaç değişiklik yapılmış. bazıları gerekli miydi tartışılır tabi. bence önemli bir kusur quidditch’e hiç değinilmemiş olması...çoğu şeyi zaman kısıtlı olduğu için yapamamışlar, onu da anlıyorum fakat bence 138 dakika da bu kitap için fazla kısa kalmış...4. kitabının bu kitaptan çok daha az (yaklaşık 400 sayfa gibi) olmasına rağmen filminin daha uzun olduğu düşünülürse( arada 12 dakika fark var), bu filmde de çıkarttıkları bir çok şeyi bence çıkartmasalar olurmuş. Oyunculara yine diyecek bir şey yok:) Lord Voldemort’u oynayan adam iyi seçilmiş. Umbridge’in sinir bozucu, kız çocuğuna benzeyen öksürüğü çok başarılı yapılmış:)Son olarak diğer filmler kadar kendine hayran bırakan, görsel şölen olan bu filmi kaçırmamanızı öneriyorum:) 10/10