Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı: en yeniler yorumlar - Sayfa 8
4,2
atakanozcan384
1 değerlendirme
6 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
filmin güzelliği konusunda endişe yok ama türkiyede ki warner bros yapımcılarının gösterim tarihini neden 10 ağustosa attıkları hakkında hiç bi fikrim yok.bu film diğerlerinden daha karanlık bi film olacak.bu yüzden 13 yaş sınırlaması getirilmiş. inşallah bu filmdede diğer filmler gibi çıkarılan yerler olmaz.
harry potter filmleri, harry potter kitaplarıyla tabiki yarışamaz.. ne de olsa onlar kitap ve kitaptaki her şeyi bir kaç saatlik bir filme koyamıyorlar.. AMA!!! filme gittiğimizde hiç diğilse okuduğumuz kitaplarla biraz daha paralel ve yanlış anlatılmamış bir harry potter görmek istiyorum ben kendi adıma.. Ateş Kadehi'ni soluksuz okumuştum Kitap Çok Çok Güzeldi, fragmanını da çok beğenmiştik ama filmine gittiğim de gülüyimmi ağlıyımmı bilemedim, filme giden ve kitabı okumayan arkadaşlarım film boyunca sürekli bana konuyu anlamadıkları için soru sordular, izlediğim en kötü harry potter filmiydi.. şimdi son filminde fragmanlarını izliyoruz bunlarda çok güzel ama umarım filmde konu bütünlüğü vardır :) umarım değiştirilen senarist kitabı anlayabilmiş ve iyi iş çıkarmıştır..
sanırım 7 temmuzda j.k. rowling 7. kitabı çıkaracak (7 sayısına bir takıntısı var anladığım kadarıyla) ikisini aynı güne koymak istememesi normal :) eskiden afişte 07.07.07 yazıyordu şimdi 13.07.07 oldu tabi kitaptan sonra filmin girmesi hasılatı arttırır aynı gün çıksalardı kimse filme gitmezdi ki :D
ben kitabını okudum ve çok güzel bazı sahneleri sabırsızlık la bekiyorum ama birazda üzülüyorum bazen en önemli yerleri kesiyor senaristler fragmanı izledim bence yılın dikkat çeken filmlerinden olur
Fragman hoşuma gitti Jack in de dedği gibi Bellattrix iyi uymuş ama Umbridge hoş olmamış ben daha farklı bişi bekliodum ama sağlık olsn sabırsızlıkla bekliorum.
size tek birşey diyeceğim filmler çok güzleller ama kitaplar daha çok detay ve daha fazla konu içeriyor harry nin filmlerini seven gerçek olayları bilmek için mutlaka kitapları okumalı mesela hagrid'in annesi devmiş babası büyücü başka çok şey var mesela ateş kadehi filminde sirius dan hiçbir eser yok halbuki haryyle buluşuyorlar çoğu kez birde çok konu atlanmış anlıyacağınız gerçi film bu ne kadar uzun olabilir ama siz en iyisi kitabı okuyun birde ateş kadeinde harry e galsamotunu neville longbottom değil dobby veriyor bunun gbi bir sürü detay daha kitaplarda var srlar odasında filan bir sürü daha detay var her kitapta kesinlikle okuyun kitapları
:::filmin setinden çekilmiş fotoğraflar bile en az gösterim tarihi kadar iple çekilen bir film..hele videoları bazen filmden daha değerli oluyor,ama film her zaman en değerlisi ve en muhteşemi oluyor,harry potter serisinin başarılı omakla kalmayacak bu film arşivlerimizde birinici sırayı da alacak hatta belki uzun süre arşive bile girmeycek..hakkında en çok websitesi kurulan film oldu bile..neredeyse tüm sitelerde harry potter filmleri üzerinden reklam yapılıyor..oyuncuların kabiliyeti ve filme olan yatkınlıkları da bi o kadar değerli bu film için...tabi ki de kusursuz olmayacak!! ama en iyisi olcak!!! filmin yönetmeni Emmy ödülünün sahibi oldu hem de bir dalda değil biçok dalda!!! ilk dört filmi gibi çocuklara pek hitap etmeyecek de olsa yine de çocukların gitmek şsteyeceği bir film!!! kurgunun ve dizaynın doruklarda hissedilebileceği,gizemin ve serüvenin tadına doyulamayacak bir film!! gösterimde en az 8 ay kalması beklenen bir şaheser belkide! izlendikten sonra: 'işte film budur' diyeceğimiz nadir filmlerden bir tanesi!! kalitesinin bütçesinden daha az konuşulduğu için çok düzeyli bir film de! oyuncuların ve teknik kadronun elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığı bir başyapıt..duygu yüklü bir düelloyla bezenmiş harika bir macera..romantizmin ve mantığın bir arada olduğu bir film..herkesin bir kere izledikten sonra birkaç kere daha gitmek isteyeceği bağımlılıkta bir dev!! jk rowling'in hikayesinde muhteşem bir bağlantı kurduğu,filmcilerinse bunu şüphesiz en iyi kullanacağı bir mücevher!! harry potter filmlerini sevmeyenlerin sevmeye başlaması için en büyük neden! ayrıntılarla dolu sürükleyici bir öykü! gözlerin kırpılmadan izleneceği bir gerilim...müziklerinin filmin içine kusursuz oturduğu kaçırılmayacak konser!! ve bu film herşeyden önce Harry Potter gizemini sevenler,keşfetmek isteyenler için düzenine akıl sır erdiremediğimiz bir Sihir Dünyası! herkese iyi seyirler:::
yönetmen seçimlerinde ne kadar acemilerse oyuncu seçiminde o kadar profesyoneller....ama her zaman bu filmde johnny depp in bi yeri var die düşünüyorum shacklebolt rolünü ya da en başından lupin rolünü alabilirdi!artık helenayle yetinices:D!merakla bekliorum ama pek de ii bi sonuç beklemiorum!her filmde olduu gibi yönetmenin acemilii ouncuların film bişiye benzesin die kendilerini yerden yere vurmaları......bunları açıkcası bu filmde de beliorum!gene de büük konuşmamamak lasm.....
arkadaşlar harry potter bence bir hayat tarzı.bütün filmlerini soluksuz izledim.5.film en çok merak ettiğimdi.ateş kadehi(4. film) o kadar güzeldi ki iki kez izledim. bence 5.film de oyuncularda değişiyor.mugglerda hayat kızışıyor.sirius geri dönüyor.harry potter zor ınavlar ve cezalar bekliyor ve daha fazlası bu bölümde. harry potter hayranlar ve diğerleri mutlaka gitmeli...
ilk 2 film güzeldi, azkaban tutsağı süperdi, ateş kadehi mükemmeldi ve de çok ihtişamlıydı,,, acaba 4.ü ne derecede güzel olacak çok merak ediyorum ;)) gerçekten de tüm seri kuşkusuz ve kusursuz bir başarıya sahip.. gerek oyuncular olsun gerek senaryo gerek görüntü ve ses efekti hepsi de insanı başka dünyalardaymış gibi hissettirmeye yetiyo.. x-men 3 den sonra sabırsızlıkla bekleyeceğim 2. film olacak :),.
2 ye bölüneceği hakkında haberler duydum. bence çok saçma olur. öykünün en önemli kısmı SBD sınavlarından sonra başlıyor.o da kitabın sonlarında yani ilk bölüm çok sıkıcı gerçi sonuda sıkıcı. bence 5. en kötü kitap. 4. kitaba kadar gittikçe güzelleştiriyordu. ama 5. den itibaren bozdu. filmler ise gittikçe güzelleşiyor. umarım bu 5. fim kitabındaki gibi birden düşmez. senaryoyu yazan değişiyormuş. umarım yeni senarist michael efendi kendinden birşeyler katarak ankanın öyküsünü güzelleştirecek. bu arada önümüzdeki pazartesi(6 şubat) çekimler başlıyormuş.bilmeyenler öğrenmiş olsun