Ümit B
16 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Zodiac gerçekten de iyi bir film. 2,5 saatlik süresine ragmen sürükleyiciliginden bir sey kaybetmiyor. Özellikle ilk 1,5 saatlik bölüm oldukça tempolu. Daha sonra biraz temposu düsüyor gibi olsa da, sonuna kadar ilgiyle izletiyor. 1970'lerin ABD'si de iyi yansitilmis. Katili bulmak için verdikleri mücadeleyi ve kullandiklari yöntemleri de görüyoruz.
tam anlamıyla doyurucu değildi.az buçuk zaafları vardı ama yinede üst düzey bi film olduğu gerçek.finchere nihayet demek istiyorum.seven ve fight clubden sonra pek dişe dokunur bi film yapamamıştı.e nihayet en sonunda turnayı gözünden vurdu.
Zodiac izlenmesi gereken bir film.Filmi 2,5 saat SIkIlmadan izledigime inanamiyorum, bazen daha bitmiyormu dedigim oldu.Ama film gercekten izlenmeli, sonunu begenmeyenler icin bu hikayenin gercek oldugunu dusunursek cok normal. Yani gercek hayatta olur boyle seyler. Yanliz bizim kafamiza takilan konu ise neden katilin resmini filmin en sonunda yani 2004 te ilk maktule gosteriyorlar, daha once akillarina hic gelmemismi.Filmde geriliyorsunuz tabi ozellikle basement sahnesinde, tamam kan golu olcak heryer dedim. Ama ordaki adamda katil gibi davraninca ..neyse .. Seri katilin yakalanamamasi ve aramizda dolasma ihtimalini her an yasatiyor. Tabi hayatini onu bulmaya adamis dort adamin hikayesini de izliyorsunuz. Ama kan golu olusmus sahnler yada pesi sira gelen olum sahneleri yok. Daha cok bulmacada parcalari yerine koymayi izlediginiz bir film. Guzel,sIkIci olmayan, heyecanini hic kaybetmeyen bir film izleyin
2,5 saat,(dile kolay :) senaryo ve oyunculukları müthiş olan bir film Zodiac..Jake Gyllenhaal ve Mark Ruffalo’nun performanslarının zirvesinde oldukları ise ayrı bir konu..
sakin bir kafayla izlenmesi gereken bir film bazen sıkıcı olabiliyor ama yine de tarzı etkileyiciydi fincher ustalığını konuşturmuş ama film bir fight club değil yine de güzeldi ben beğendim 1o/6.5
Film gerçekten çok güzel ve ilginç.Olaylar isimler insanlar çok karışık... anlamakta zorluk çekiyorsunuz.Anlamak için dikkatli izlenmesi gerekiyor.Polisiye filmler seviyorsanız bu filmi kaçırmayın derim.
Dikkatle ve isimlerin hafızada tutularak izlenmesi gereken bir film ,Gerilim sahnelerinin başarılı olmasıyla senaryonun güzel olması yinede filmi izledikden sonra,aradan geçen senelerden sonra ’aaa ben böyle bir film izlemiştim çok etkilenmiştim’ havası bırakmıyor...
Yaşanmış bir hikayeden alınmış bir film,Amerikada yaşamış bir seri katil öyküsü,bir seven yada fight club beklemeyin derim filmden.Katili bulmaya beraber çalışıyosunuz filmde,bütün sahneler gerçekte olayların yaşandığı yerleriyle aynı yerde çekilmiş,durağan ilerliyor ama durağanlık rahatsız edici değil.Filmin dvd'sinde 27 dakikalık bir kamera arkası bölümü yer alıyor ve Türkçe alt yazıyla destekli.8/10.İyi seyirler.
bence film çok iyiydi süre uzun olsada oldukça dikkatli ve konsantre bir şekilde izledim çünkü olay örgüsü sürekli seyirciyi filmin içinde tutuyo ve dönemi çok iyi yansıtıyo gerçektende başarılı bir film...
Film çok başarılı. Zaten Fincher işin içindeyse bilinmelidir ki bizi bir başyapıt bekliyor. Gerçi Zodiac bir başyapıt olmasa da insanı sürükleyen bir film. En azından beni sürüklediğini söyleyebilirim ve filmin süresi uzun dense de açıkçası bana hiçte öyleymiş gibi gelmedi. Hatta daha devam etmesini bile isterdim. Filmin amacı Zodiac'ın hayatını, sapkınlıklarını aktarmak değil. Zaten Zodiac'ı göremiyorsunuz çünkü gerçekte de akıbeti belli değil. Anlatılmak istenen Zodiac'ın etrafında dönenler üzerine. Medya ve polisin işbirliği, bir karikarütistin şifre çözme merakı ve tek başına Zodiac üzerine yaptığı araştırmalar, bulgular... Dönem çok güzel yansıtılmış, sanki o dönemin havasını ciğerlerime çekmiş gibi oldum. Tabii her izleyiciye uygun bir film değil, sürekli şişirilmiş ve görselliğe dayalı abuk filmlerle gözümüz o kadar boyandı ki sinemanın sanatsal dilini kullanan filmlere üvey çocuk muamelesi yapar olduk. Zodiac'ta öyle çok sanat kokan bir film değil elbette lakin arşivlerde yer alması gereken özenle yönetilmiş, sahiden emek verildiğini hissettiren bir Fincher klasiği oldu da kesin bir gerçektir.
film harikaydı. david fincher yönetir de kötü mü olur? aksiyon filan yoktu ama yaşanmış gerçek bir hikayenin izini sürmenin gizemi vardı. oyunculuklar da güzeldi. yanlış anlamadıysam arkadaş filmin sonunda çalan şarkının ismini soruyor. ismi "hurdy gurdy man", "donovan" adlı şarkıcı söylüyor.
Filmin akışı süper tam herşey karışır gibi cıkmaza girerken küçük bir delil büyük bir adım oluveriyor, tamam oldu bu iş denilirken o delil de fos çıkıveriyor. Bu da filmi izlenir kılıyor izlenir kılmak içinde iyi bir senaryo ve iyi bir yönetmen gerekiyor zaten bunlar da var gerisi oyuncuların performansına bakar. Oyucular da süper geriye sadece izlemek gerekiyor size iyi seğirler.
Hani bazı filmler vardır.Başrol oyuncularına kariyerlerinde çok fazla sıçrama yaptırmayan,insanı derinden etkilemeyen,sinema dünyasında çığır açmayan ama daima ’’iyi film’’ olarak hatırlanan.İşte ’’Zodiac’’ da o filmlerden biri.Ama David Fincher’ın kariyeri açısından ’’Panic Room’’dan sonra doğru adım değil.