teomansonmez
11 Ekim 2007 tarihinde eklendi
david fincher imzalı zodiac,çok iyi çekilmiş ve çok iyi yönetilmiş bir film.ışık kullanımı,planlar ve sinematografi çok başarılıydı.kısacası zodiac,görsel açıdan fazlasıyla zengin bir yapım.klip ve reklam filmlerinden gelen fincher'ı bu nedenle kutlamak gerek.yetenekli yönetmen,bir kez daha teknik olarak çok iyi bir filme imza atmış.gerçek bir hikayeden,daha doğrusu filmde aktör jake gyllenhaal'ın canlandırdığı robert graysmith'in gerçeklere dayanan aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmış.seri katil ve polisiye türü filmlerinin içinde de hem en iyisi hem de en orjinali zodiac.çünkü bu filmin asıl amacı seri katilin kendisinden çok,onu yakalamak için yıllarını vermiş olan dedektiflerin,gazetecilerin ve robert graysmith adındaki bir karikatüristin hikayesini anlatıyor.Yarı kurmaca yarı belgesel tadındaki film,yönetmen david fincher'ın seven'ı gibi bir kült olduğunu da söyleyemeyiz.çünkü zodiac,kesinlikle aksiyonun ve gerilimin tavan yaptığı o filmlerden biri değil.ama bu filmle sıkıcı demek de yanlış olur.Zodiac'da dedektiflerin ve basının bir katili bulmak için verdikleri mücadeleyi izliyoruz.bu arada 1960'ların sonu ve 70'lerin başı çok iyi yansıtılmış filmde.hikaye 80'lerin sonuna kadar uzanıyor zaten.kendilerini nefes kesen bir gerilim filmi izlemeye alıştırmış olanlar veya seven benzeri birşeyler izleyeceklerini sananlar bu filmden pek haz etmiyeceklerdir.hatta bu kişiler, film boyunca doğru dürüst hiçbir şey olmadığını bile söyleyebilirler.zodiac yetenekli yönetmen david fincher'ın elinden çıkmış iyi bir film bence.özellikle başta robert downey jr olmak üzere tüm oyuncuların performansları çok iyi.
Bence film çok etkileyiciydi. Fincher gerçekçi (filmin gerçek olaylardan yola çıkılarak çekildiğini bir daha hatırlatmakta yarar var) bir atmosfer kurmakta fazla zorlanmamış. Zaten bu filmin resmi sitesinin dizaynından da beklediğimiz bir şeydi. Bence film Fincher’ın önceden belirttiği ölçüde merak duygusunu seyirciye geçirebiliyor. Hele sonu gerçek olayların bir sonucu olarak çözümsüzlükle bitse dahi. Adeta filmdeki karakterler kadar saplantılı bir hale geliyorsunuz. Belki de pek çok seyirciyi filmden tatminsizlikle ayrılmasına sebep olan da yine bu benzerliktir. Filmin sonunda kaçınız Graysmith gibi hissetmedi? Ayrıca film ürkütücü konusuna rağmen bazı anlarında oldukça eğlenceli olmayı da başarabiliyor. Bir artı olarak da başarılı oyunculukları ve rollerin hak edildiği gibi dağıtıldığını söylemekte yarar var.
özellikle müzikleriyle oyunculuklarıyla birbirinden kopuk olmayan sahneleri ve konusuyla seven dan geri kalır bi film deil. finish müziği mükemmel cok etkileyici film
film bence belgesel tadında olmuş...david fincher’ın vurucu filmlerine oranla, daha yavaş ilerleyen bi yapısı var...senaryonun gerçek yaşanmış bir olaydan alınmış olması ve fincher’ın bu gerçekçilii sinemaya yansıtışı büyüleyici, lakin başlarda da dediim gibi film bu yüzden belgesel tadında... ilerleyişi, senaryo yapısı ve kurgusu onun farklı sinema anlayışını ortaya koyuyor fakat bir başyapıtı tadında deil...izlenmesi gereken bir film ama fincher’ın en iyi filmi kesinlikle deil...oyunculuklar konusundaki görüşlerime gelince; özellikle jake gyllenhaal; yine kendine hayran bıraktırıyor... sadece mark ruffalo’nun role yakıştıını söleyemiycem... onun yerine bir edward nortan bence cuk otururdu...izleyin mutlaka, ama beklentileriniz daha farklı olsun... bir 'seven' beklemeyin ama görsel şölene hazırlıklı olun...
bilindik seri katil filmlerinden biraz farklı olsa da david fincher işin içinde olunca film ta bi ki ii oluyo.biraz uzun bi film ama bu uzunluk filmin güzelliğine gölge düşürmüo...9/10
Daha önce yorum yazdığım filmlere tekrar yorum yazmak pek tarzım değildir fakat şunu eklemek istiyorum:David Fincher’in bütün filmlerini izlemiş biri olarak söylüyorum Zodiac Fincher’in başyapıtıdır ve şu ana kadar yaptığı en iyi filmidir.Tabi bu benim düşüncem ve oldukça da iddialıyım.
gerçekten güzel bir film çok iyi oyunculuk var film belki biraz uzun ama kesinlikle sıkmıyo zamanın nasıl geçtiğ*ini anlamıyorsunuz güzel bir senaryo gerçek bir hikaye ve iyi oyunculuğun olduğu bir filmizlemek istiyorsanız mutlaka izleyin
Yorumlara bakıp ta hayretlere düşmemek elde değil.Filmin 1964-1980 gibi bir zaman dilimini kostümleri ile yapıtları ile, müzikleri ile nasılda capcanlı kılabiliyor kimse bakmamış. İzleyipte hayatta unutamıyacağım ender filmlerden biri. Ben bu sitede sadece İyi-Kötü-Çirkin filmine 10 tam puan verdim.Ve çok rahatlılıkla 9 veriyorum buna. Zira ben en saçma sapan bir filmi bir köşe yazarı pohpohlamış diye gidip o filmi beğenenlerden değilim. Film çok etkileyici. Birde şu Belgesel gibi diye yorum yapanlara sadece bu yorum dünyada ilk kez kendileri yapmıştır herhalde.. Gülüyorum.. Hem de nasıl ..!
film başlarda gayet güzel ortalarda sıkıcı olmaya başlasada sonlara doğru devleşiyor gerçekleri yansıttığı için onu izlemek daha güzel hale geliyor mutlaka izlenmesi gereken bir gerilim
bence , gerçekten güzel bir film olmuş , gerilim olan bölümleri güzeldi. sadece bana biraz karmaşık bir film gibi geldi , yani isimler fln ama yinede güzel bi filmdi ben beğendimm
polisiye/gerilim sevenler için çok güzel bir film.fakat filmin ikinci yarısını daha akıcı yapabilirlermiş,ben ikinci yarıda koptum filmden.ama yine de güzeldi.izlenmesi gerekir.
Film gerçek bi hikayeden alıntı olduğu için sonunu heyecanla beklemeyebilirsiniz. Genel anlamda güzel heyecanlı bir film, fakat bazen diyaloglar fazla uzun ve bayık olabilmiş. Gidin görün beğenirsiniz,fakat tek olumsuz kısmı film 1,5-2 saatte bitirebilecekken 3-3,5 saate bitirilmiş.