Hesabım
    Eve Dönerken
    Eve Dönerken
    8 Temmuz 2005 Sinemada | 1s 45dk | Dram
    Yönetmen Constantine Giannaris
    |
    Senarist Constantine Giannaris
    Oyuncular: Minas Hatzisavvas, Arto Apartian
    Orijinal adı Omiros
    Üyeler
    2,8 17 Puanlama, 1 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Giannaris, Eve Dönerken’i 1999'da Kuzey Yunanistan'da yaşanmış gerçek bir olaydan kurgulamış. Arnavutluk kökenli bir adam şehirlerarası bir yolcu otobüsünü rehin alır ve yolcuları bırakmak için 500.000 Euro fidye ister.

    Elinde otomatik bir silah ve el bombası bulunan adamın para dışında istediği bir şey daha vardır: sorunsuz olarak Arnavutluk'a geçişinin sağlanması. Kısa zamanda polis tarafından kuşatılan otobüste ölüm kalım pazarlığı başlar. Başlarda sert görünmeye çalışan eylemci kısa süre sonra yumuşar ve yedi kişi hariç otobüsteki tüm rehineleri serbest bırakır.

    Eve Dönerken'de Giannaris Amerikan aksiyon filmlerini aratmayacak bir tema yakalamış. Tansiyon her ne kadar Hollywood gerilimlerindeki kadar yüksek olmasa da özellikle diyaloglar, Yunan-Arnavutluk ilişkilerini ve insan doğasını oldukça iyi yansıtıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Eve Dönerken

    Sınırın Kıyısında Hayat

    Yazar: Misafir Koltuğu
    Balkanlar sineması özellikle 90’lardan sonra ortak bir anlayışla gelişmeye başlamış ve bu coğrafyanın farklı ülkelerinden çıkan filmler 'Balkan Sineması 'adı altında değerlendirilmiştir. Balkanlar’ın kıyısında Yunan sinemasında son yıllarda farklı yönetmenler öne çıkmışlardır. Yönetmen Constantine Giannaris de Yunanistan’ın son dönemde yetiştirdiği önemli yönetmenlerden biri. Her ne kadar Yunanistan’da da Türkiye’ye benzer bir biçimde ulusal sinema geri planda kalmış, Amerikan sinemasının hakimiyeti belirgin bir şekilde öne çıkmış olsa da yine benzer bir biçimde son dönemdeki yapıtlar ulusal sinemayı hareketlendirmiş durumda. Eve Dönerken adlı film de bu örneklerden biri.Giannaris, 1999 yılında yaşanmış gerçek bir olaydan yola çıkarak kurmaca bir film yaratmış. Film, kim olduğunu bilmediğimiz bir adamın otobüse binmesi ve daha sonra da otobüsü kaçırarak yedi kişiyi rehin alması ile geliş
    Öneriler

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi

    semahos
    semahos

    Takipçi 193 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    7 Ekim 2008 tarihinde eklendi
    izledim nihayet!!muhtesem olmus kesinlikle tavsiye ederim!!!ya söyleyeek sey bulamıyorum..izleyin derim!!

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Yunanistan, Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2005
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Yunanca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2005, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2005.

    Yorumlar

    Back to Top