Hesabım
    Operasyon: Argo
     Operasyon: Argo
    30 Kasım 2012 Sinemada | 1s 59dk | Dram, Casusluk, Gerilim
    Yönetmen Ben Affleck
    |
    Senarist Chris Terrio
    Oyuncular: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman
    Orijinal adı Argo
    Basın
    3,3 7 Eleştiri
    Üyeler
    3,9 232 Puanlama, 22 Eleştiri
    Beyazperde
    5,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    1979 yılında 4 Kasım tarihinde Şah'ın devrildiği İran devriminin en yoğun günlerinde, militanlar başkent Tahran’daki Amerikan Büyük Elçilik binasına girip 52 Amerikalı’yı rehin alırlar. O hengamede kaçmayı başaran 6 Amerikan vatandaşı Kanada Elçiliği’ne sığınır ve hayatları halen tehlikededir. Her an yakalanma ve öldürülme tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. CIA uzmanı Tony Mendez bu Amerikan vatandaşlarını kurtarmak amacıyla bir film senaryosuna yakışır oldukça riskli bir plan hazırlar...

    Filmin hem başrolünü hem yönetmenliğini üstlenen Ben Affleck imzalı yapımda ünlü oyuncuya Alan Arkin, John Goodman, Kerry Bishé, Kyle Chandler, Rory Cochrane ve Christopher Denham gibi isimler eşlik ediyor.

    Senaryo ise Antonio Mendez’in "Master In Disguise" adlı kitabının bazı bölümlerinden esinlenerek Chris Terrio tarafından kaleme alındı.

    Beyazperde Eleştirisi

    5,0
    Kusursuz!
    Operasyon: Argo

    Yılın en iyi filmi!

    Yazar: Oktay Ege Kozak
    2000'li yılların başında "Bennifer", Zor Aşk (Gigli), Korkusuz (Daredevil) fiyaskoları ardı ardına sıralanırken on seneye kalmadan Ben Affleck'in Amerikan sinemasının en değerli yönetmenlerinden biri olacağını söyleseydiniz katıla katıla gülerdim. Ama onlarca sene oyunculuğu ile dalga geçilen Affleck, bir Clint Eastwood'luk yaptı ve şimdilik sadece üç film ile Eastwood'un tahtını zorlamaya başladı.İlk yönetmenlik denemesi Kızımı Kurtarın (Gone Baby Gone), gayet başarılı bir prosedüreldi. İkinci filmi Hırsızlar Şehri (The Town) ise Michael Mann'in Büyük Hesaplaşma (Heat)'sının Boston'da geçen versiyonu gibiydi. Üçüncü filmi Operasyon: Argo ile ise kanımca ilk şaheserine imza atan Affleck, büyüklere oynuyor ve Costa-Gavras stili bir politik gerilim yaratıyor.1980 yılında zorba İran Şah'ının idam edilmesi için Amerika'dan İran'a yollanmasını isteyen İran'lı protestocuların 444 gün boyunca A
    Operasyon: Argo Orijinal Fragman 2:32
    Operasyon: Argo Orijinal Fragman
    13.030 gösterim

    Ekstra Videolar

    Röportaj 1 - Ingilizce 5:20
    Röportaj 1 - Ingilizce
    147 gösterim
    Röportaj 2 - Ingilizce 4:55
    Röportaj 2 - Ingilizce
    16 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Hollywood’un Etnik Kökeni Hiçe Sayan Oyuncu Seçimleri!
    Haberler - Özel Dosyalar
    20 Mayıs 2018 Pazar
    TV’de Hafta Sonu (17-19 Haziran)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    Cereyan, Olur İnşallah ve nicesi...
    16 Haziran 2017 Cuma
    Diplomatik Krizlere Sinema Bakışı!
    Haberler - Özel Dosyalar
    Bir demeçle, iki protesto ile savaşa girmek de çıkmak da o kadar kolay değil. Diplomasi sanatı kılıçlar anında çekilmesin…
    13 Mart 2017 Pazartesi
    Herkes Sevdiği İçin İzlenen 10 Film!
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    Kitleleri peşinden sürükleyen yapımlar gerçekten birer şaheser mi?
    22 Kasım 2015 Pazar
    Ben Affleck, Kendi Batman Filmini mi Yönetecek!
    Haberler - İnternetten Seçtiklerimiz
    Affleck kendi Batman filmini yönetebilir!
    25 Haziran 2015 Perşembe

    Oyuncular

    Ben Affleck
    Rolü : Tony Mendez
    Bryan Cranston
    Rolü : Jack O'Donnell
    John Goodman
    Rolü : John Chambers
    Alan Arkin
    Rolü : Lester Siegel

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

    Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    2 Şubat 2013 tarihinde eklendi
    Affleck çoğu otorite tarafından zayıf olarak nitelendirilen aktörlük kariyerinin ardından, ki bence bazı fena olmayan performansları da vardı, üçüncü uzun metrajıyla karşımızda. Bu üç filminde sürekli yükselen bir grafik izledi, gitgide oturttu sinemasını, ne yapmak istediğini sonunda iyice bir anladı. Ve ortaya "kusursuz" olarak niteleyebileceğimiz, Oscar'ın en büyük favorisi, ki bence hak ediyor, "Argo"yu ...
    Devamını oku
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

    Takipçi 1.438 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    2 Mart 2013 tarihinde eklendi
    Her ne kadar çok taraf olmamaya özen gösteren bir film olsa da Amerika'nın başarılı bir operasyonunu anlatan bir film olması hasebiyle Oscar'ı aldığını düşünüyorum. Ne zaman Amerika'nın kahramanlık masalları düşse beyazperdeye Oscar alıyor 7/10
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    7 Ocak 2013 tarihinde eklendi
    Sürükleyicilik ve gerilim yönü çok iyi ayarlanmış ki bu 2.yarıda tavan yapıyor onun dışında politik olarak bir abd filmi olduğuna göre içinde bolca abd milliyetçiliği olucağını tahmin etmek çok zor değil bunlar filmin önemli hatları izliyecek olanlar bunları dikkate alıp izlesinler ..
    Ilknur K
    Ilknur K

    Takipçi 1.236 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    14 Nisan 2015 tarihinde eklendi
    Tarihi yansıtması açısından başarılı bir film olmuş. Ben Affleck oyunculukta olduğu kadar yönetmenlikte de iyi olduğunu ıspatlıyor. Dialoglarda CIA'yi de terörist yerine koyan bir film olduğu için çok da taraflı yapılmış bir film değil. Sadece kurtarma çabasının anlatılmasıyla Amrikan propagandası yapılmış olmuyor. Diğer filmlerle karıştırmayalım lütfen.

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Bu Film Hakkında...

    Chris Terrio filmin senaryosunu yazarken Antonio Mendez'in 1999'da yayımlanan "Master in Disguise" kitabında CIA ajanı olarak deneyimlerini anlattığı hikayesinden esinlenmiş

    Uyarlama

    Film 1979-80 arasında İran ile yaşanan rehine krizinde 6 rehine amerikalıyı kurtarmak için yapılan gizli bir operasyonun hikayesini anlatıyor.

    Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film - 2000'ler

    Yapım, "Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film" listesinin son versiyonunda yer alıyor.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı Warner Bros Turkey
    Yapım yılı 2012
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 3 başlık
    Bütçe 5 000 000 USD
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2012, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2012.

    Yorumlar

    • volkanick
      En iyi film ödülünü almış en kötü filmler listeme ekleyeceğim bir yapım.Devrim muhafızlarının hava alanında kovalayıp kalkışına engel olamadıkları uçağın İran hava sahasını terk etmesine izin verdikleri bir film en iyi senaryo Oscar'ı almamalı bence.
    • Rollercoaster
      Filmin propaganda için yapılmasını,taraflı olmasını falan geçtim,bunlar artık sinema için kabullenmemiz gereken şeyler.O kadarını sineye çekebilirseniz sizi iyi bir yapım bekliyor ama kesinlikle bir başyapıt değil.Eğer BP eleştirmeni gibi 5 üzerinden 5 yıldız vermeyi düşünüyorsanız;yine 5 üzerinden 8-9 yıldız vermeniz gereken tonla film olduğunun farkında olmalısınız...
    • ekliptik
      Artık şunu görmemek ve anlamamak için kör olmak gerekiyor..Siyasetten Ticarete Ticaretten Sanata kadar abd heryerde kendi propagandasını yapabilmek için elinden geleni yapıyor..yani şu argo filmi herşeyiyle ama herşeyiyle bir hint japon yada bir rus yapımı olsaydı kısaca abd tarihlerinin bir parçası olmasaydı mümkün değil oscara aday gösterilmezdi..tarih tekerrüden ibaret demişler örnek Tuzak filmi..söyleyecek başkada bir sözüm yok..
    • MojoRising
      Eleştimenler ve Amerikalı izleyici tarafından gereğinden fazla şişirilmiş bir film ''Argo''. Seyir zevki açısından özellikle filmin ikinci yarısında sürükleyici ve gerilimi yüksek bir iş ortaya çıkarmış Affleck. Ancak filmin politik dili oldukça sorunlu. Zaman zaman muhalif tavır takınsa da film genelinde fazla Amerikancı ve Holywood kokuyor. Filmin bir diğer zayıf yönü (ki bence en zayıf tarafı buydu) rehineleri yeteri kadar tanıtmamaları. Onları seyirciye yeteri kadar tanıtıp, seyircinin onlarla özdeşleşmesini sağlayamazsanız bu kaçış planı seyircinin çokta umurunda olmuyor işte. ''Bunlara takılmam, benim için filmin seyir zevki önemli'' diyorsanız gidin filmi izleyin. Sürükleyicilik açısından fena bir film ortaya çıkmamış.
    • Samet Kurt
      1.perde de uyutan(salondaki insanların kötü film diyip çıkmak istemesii)2.perdede inanılmaz bir gerilim ve sinema adına herşeyi veren bi bölüm(1.perdedeki insanlara iyiki çıkmamışız dedirten)Sonuç olarak senenin en iyi en gerçekçi hikayesi.Mutlaka izleyin.
    • vista666
      Filmin genelini,ama özellikle 2. perde olan havaalanında çekilen sahneleri adete soluksuz izleyeceksiniz,izlediğim sinema salonunda kimsenin çıtı bile çıkmıyordu,beyazperde yorumunu okuyup gittim,iyiki izlemişim,istanbulda çekilen sahnesi var ama ancak 40-50 saniye falan sürüyor,filmi bu kadar beklemiyordum.
    • Mehmet Gelişim
      Ön gösterimde filmi izledim, 10 numara olmuş
    • Burak Arslan
      Dün, Beyazperde ön gösteriminde izledik. Ben Affleck gerçekten iyi iş çıkarmış, kendi ülkesine öz eleştiri de getirmiş. Film tatmin edici.
    Back to Top