Engin Yüksel
1.470 değerlendirmeler
29 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
bir diktatörün ve halk düşmanının gerçek yüzünü deşifre eden muhteşem bir film. İdi Amin rolünde Forest Whitakerin seçilmesi ve Forest Whitaker harika oyunculuğu filmi gerçekçi kılmış.Müzik yönü eksik kaldığı için 9/10
Forest Whitaker gerçekten de müthiş bir peformans sergilemiş ayrıca film çok akıcıydı, zaman su gibi akıp geçiyor izlerken.Ama bir sorun vardı. Benim kafam Oscar a takıldı. Forest Whitaker bence o kadarda Oscarlık bir performans sergilememiş. Uganda lı diktatör İdi Am*n e benzerliğinden dolayı bu rol için en iyi seçimdi bana göre ama Forest Whitaker ı hep iyi adam rollerinde gördüğüm için bu filmde kötü adam rolünü yakıştıramadım, o rolde onu görünce tatmin olamadım ve kötü adam rolünü de tam anlamıyla yapamamış gibi geldi.
Forest Whitaker nihayetinde en iyi oyuncu oscarı; demek ki var bişiler :) onu zlemek zevkti. Cidden rolüyle bu kadar bütünleşmek. Ayrıca James Mcavoy filmi iyi kılan diğer bir etken. Gerç bir hikayeden alıntı 300.000 bin insanın ufak dramı. 8
film normal denilecek bir film yani çok abartılacak güzellikte değil ama farklı bir konuyu ele alan hoş tarihi filmlerden biri diyebilirim en azından yaşanan o günleri iyi ele aldığını söyleyebilirim izleyin bence...
mutlaka görülmesi gereken bir film. 2 saat içine bu kadar olayı sığdırmayı başarmış ve bunu da insanı sıkmadan aksine meraklandıran bir biçimde yapmıştır. gerçekleri ise çok çarpıcı bir dille anlatmıştır. forest whitaker muhteşemdi aldığı oskarı sonuna kadar hakediyor ve onun yanında doktoru oynayan adam da oldukça başarılı. kaliteli bir yapım herkese tavsiye ederim
1den fazla oscarı hak ettiğine inandığım bir yapıt, biyografi türünün kültü sıfatını hakediyor bence. Whitakerın performansı dillere destan olmuş, yapan ekibin ellerine sağlık.
Herşeyden önce film gerçekten çok güzel,herkese tavsiye ederim.Zaten herkesin dediği gibi Forrest Whitaker resmen döktürmüş.Bizim Kurtlar Vadisi’ndeki Laz Ziya gibi adam resmen rolünü yaşamış.Ama çocuk da iyi iş çıkarmış hakkını yememek lazım Gergin’in.Ciddi bir film izlemek isteyenler hiç durmasınlar,kaliteli bir film bu.
güzel bir filmdi ama biraz abartılmıştı... tabiki ilk başta abd ve ingiltereyi güzel gösteriyor iyi insanlar olarak ... Amin se tam bir barbar .. Amin i kim başa getiriyor unutuluyorr her zaman kıii gibiii ... Sanatsal yönü ise filmin iyiydi ama gerçekleri tam olarak anlattıgına inanmıyorum.....