Demirtas
19 Eylül 2010 tarihinde eklendi
Korku filmlerinin tipik klişelerine saplanmış bir film yine karşımızda. Bir sonraki sahnesinde ne olacağını bile bile izliyorsunuz. Filmin en başarılı yanı görüntü işçiliği. Görüntüler çok başarılı. Ama filmi bir bütün olarak değerlendirdiğimizde bence vasat bir film.
Klişe olmuş gerilim sahnelerinden hoşlanıyorsanız kesinlikle güzel bir film.Sadece yeni birşey beklemiyorsanız gerilim dolu hoş bir saat istiyorum diyorsanız gene iyi bir film.10/6
Filmin her saniyesinde bir gerilim var,tamam bu yönden sizi etkisi altına alıyor...
Fakat film öyle bir tempoda gidiyor ki,hep bir gizem varmış gibi,yani bekliyorsunuz sonunda hiç beklemediğiniz bir şey olacak falan ama hiçte öyle bitmeyip çok basit şekilde sonlanıyor.
Yani en azından finali daha şaşırtıcı şekilde sonlanmalı idi,yoksa hep bildiğimiz gerilim türü şeyler...Bir psikopat adam her yerden çıkıyor,peşlerini bırakmıyor felan...
Ne kadar klişe bir korku/gerilim filmi olsada ben gayet başarılı buldum.Birde son zamanlardaki filmlerle kıyaslarsak gerçekten çok başarılı kalıyor.Gerilim hiç eksilmiyor.
Sean Bean, benim gönlümde Boromir adında Gondor haklı için savaşan çok cesur biridir. Bu yüzden ona bu seri katil rolünü yakıştırıp filmde ondan pek korkup etkilenmedim =)
Filme gelince, sizi hiç sıkmadan sonuna kadar izletiyor. Filmin sonlarına doğru hiç beklenmeyen bir durumun çıkıp izleyiciyi şok etmesini bekledim. Ama film dümdüz bitti resmen dümdüz. Hiç bir şey çıkmadığı için şok oldum ben. Hiç bir amaç yok...boş bir film...ama beni hiç sıkmadan izlettiği için 7/10 veriyorum.
Kadrosunda Sean Bean’in olması filmi ilgi çekici kılsa da John Ryder’ın oldukça karikatürize resmedilmesi filmin başarılı addedilmesini engelliyor.Yoksa Sean Bean’in performansına dediğimiz bir şey yok.Buna karşılık görüntü yönetmeni James Hawkinson’ın hakkını vermemiz gerekiyor.Film boyunca Texas’tan çok güzel görüntüler izlettiriyor seyirciye.
Film aslında bazı sahneleriyle oldukça sıkıcı ama zaman zaman da insanı yerinden zıplatıyor..Özellikle son yarım saati fena değil..Yani izlesenizde olur izlemesenizde..Birşey kaybetmezsiniz..Bu arada filmlere yorum yazan arkadaşlar bence biraz daha dikkat!!lütfen yorum yazarken filmin sonunu yada gidişatını (örneğin kimin öleceğini!!)söylemeyelim..Bence bu bizim burda yazdığımız yorumlara göre filmleri izleyecek arkadaşlara saygısızlık oluyor..Ben de bir iki defa böyle bir durumla karşılaştım ve sinir oldum..
Arabaniza yabancilari almadan önce iki kere düsündürecek bir film. Ancak yine de konusu biraz abartilmis görünüyor. Sonlara dogru bunu iyice hissediyorsunuz.
En azından klasik katil filmlerine benzemiyor. Klişe konuya rağmen farklı bir şeyler yapılmaya çalışılmış. Eksikleri olmasına rağmen izlenebilir bir yapım.
1986 yılında Robert Harmon’un yönettiği filmin yeniden çevrimini Dave Meyers üstlendi.Ama film 1986’daki başarısından epey uzak kalıyor.Yeniden çevriminin en büyük kozu ise Sean Bean.