Bu filmi izleyip beğendiyseniz, çoğu kişi izlemmiştir ama belki atlayanlar vardır diye söylüyorum kesinlikle ve kesinlikle 'Hotel Rwanda' ve 'Savaş Tanrısı' filmlerinide izleyin diyorum.Bu filme gelince çok akıcı, heyecanlı ve etkilyeici ilerleyen bir film. Ama benim görüşüm birkaç ufak tefek kusurda yok değil. Mesela Danny solomonu hapis çıkışı bir arabada kalırken herşeyini kaybetmiş olarak buluyor. O kargaşada ona okadar çabuk ulaşması biraz gerçek dışı.Bu arada çocuk askerlerin beyninin yıkanması çok iyi işlenmiş. her fakir toplumda insanları kandırmak için yapılması en kolay şeyi yapıyorlar. İhtiyaçları olan sıradan küçük şeyleri onlara verilirken onların elinden özgürlüklerini ve geleceklerini alıyorlar malesef bunları kavrayacak yaşta olmamaları hepsini birer ölüm makinesi yapıyor. en az 8/10 verilecek film.
Emperyalizmin ne gibi sonuçlar doğurduğunu insanların her şekilde nasıl sömürüldüğünü çok başarılı yansıtıldığını düşündüğüm bir film..Kesinlikle izlenilmesi gerektiğini düşünüyorum.Leonardio Di Caprionun oyunculuğu her zamanki tartışılmasız zaten tartışılmazdı.Benim gibi yeni izleyecek olan arkadaşlara iyi seyirler .. 10/9
etkileyici bir yapım,mesajını izleyicisine aktarmakta oldukça rahat..leonun çabası role uygusuzluğunu kapatamıyor bence,hounsou ve conellynin performansları takdire şayan..tamam 1.sınıf bir film fakat filmde bir şey eksik kalıyor,bulamadım.. izlenilesi bir yapım 8/10
ne diyebilirim ki...harika ötesi bir filmdi.filmi izledikten sonra saatlerce aklımdan çıkmadı.leonardo di caprio ve Djimon Hounsou müthüşlerdi film boyunca.hayatımda bir filmi iki kere izlemeyi hiç sevmem ama bu filmi defalarca seyredebilirim.bu film elmas hayranı bazı insanların verdikleri parayla farkında olmadan kaç insanın hayatlarına mal olduklarını anlamamı sağladı aslında..
Filmin artilari: Filmin konusu cok guzel. Elmas ticareti ile ilgili bilmedigim bircok sey ogrendim. Kitabi olsa zevkle okurdum. Ama kitabindan, filminden etkilendigimden daha cok etkilenirdim sanirim. Film akici. Sıkılmadan izledim. Oyuncularin guzel insanlar olmasi filmin seyredilebilirligine katki sagliyor.
Filmin eksileri: Bence Leonardo DiCaprio bu film icin dogru tercih degil. Oyunculugu kotu degil ama bence o role uymuyor. Cok cocuk kaliyor. O yaptigi isleri o kisinin yapabildigine film boyunca kendimi inandiramadim. Djimon Hounsounun (Solomon Vandy) oyunculugunu da cok abartili buldum. Ayrica filmin bazi sahnelerini cok acemice buldum. Ornegin Solomon Vandynin oglunu teroristlerden kurtarmaya calisirken gelisen olaylarin bazisi "yok artik" dedirtti bana. Yani ozetle filmin yonetmeni ve karakter secim takimini cok basarili bulmadim diyebilirim.