kaliteliseyirci
16 Ocak 2007 tarihinde eklendi
gerçekleri yansıtan,kaliteli ve abartısız bi kurgu oldugunu düşünüyorum.15 yaş sınırı filmde bazı vahşet sahneleri oldugundan hayet iiy tercih edilmiş.afrikada yaşamın ne kadar aldatıcı gözüktügü 1 kez daha gözler önünde.oyunculuklara etcek lafım yok gayet iyi.ama bence film gereginden fazla uzun tutulmuş sanki insanlara manzara izletmek gerek gibi bir tutum varmış tönetmenin gözünde.bazı sahneler greksiz ve anlamsız üstelik.bence biraz yönetmenin başarısızlıgı var.birazda alışıldık tesadüfsel olayları abartılı işlenmiş bu yüzden film anca 10/8 alabilir die düşünüyorum.bunların dışında herşey gayet iyi..
Değindiği konu ve oyunculuk itibariyle sağlam bir film.Bilhassa Dia karakterini canlandıran çocuğun oyunculuğu çok iyiydi ama J.Connely’nin oyunculuğunun biraz sönük kaldığını söyleyebilirim.Filmde yaşananların Amerika’nın petrol için Irak’a yaptıklarından hiçbir farkı yok ama kimse tepki göstermiyor,o da ayrı konu.
Tek kelimeyle kusursuz aradığınız her şey var konusu insanı etkileyen ve belkide bazı şeylerin aslını ve değersizliğini anlatan hayata bakış açınızı değiştirebilecek bir film. Leo'yu anlatmaya gerek yok zaten her filminde olduğu gibi harika oynamış.
Hollywood yapti yapacagini en sonunda, hemen hemen her sene birkac tane mesajli filmini piyasaya suren Hollywood takdiri haketti. Film baslangicindan itibaren heyecanli aksiyon filmi havasini yitirmiyor, film esnasinda, evde, iste, okulda yapmaniz gereken seyleri dusunmuyorsunuz, cunku renkliligi, muzigi ve ses duzeniyle mukemmel bir ahenk icinde sizi degisik yerlere goturuyor film. Amerika'da, Afrika ile ilgili en az bir film yapiliyor her sene, mucevher ticareti ile ilgilide filmler yapiliyor arada bir, ama bu filmde her iki konu da cok dokunakli ve akilli islenmis.
Djimon Hounsou nun oyunculuğu görülmeye değer Özellkle filmin sonu duygu yüklüydü, mutlaka izleyin ve taktığınız pırlantaların nelere malolduğunu öğrenin...
bu kadar güzel olacagını sanmıyordum hayatımda izlediğim en iyi 3 filmden biri gercekten mükkemmel bi film bi yanda bi elmasın pesinden kosturan bi adam bi yanda oğlu icin birbirinden farklı onlarca tehlikeye giren baba belkide oradaki olaylar ancak bu kadar güzel yanısıtılırdı beyazperdeye...djimon hounsou ve leonardo di caprio nun oyunculuklarıda unutlmaması gerek harikalardı gercekten 10luk bir film
mükemmel.harika bir film.10 üzerinden 10.hiçbir ayrıntı bile kötü değil.herşeyiyle çok beğendim.bence bu sene leonardo'nun altın senesi.köstebek,blood diamond derken kendisi gerçekten altın çağını yaşıyor.