filmdenanlar
21 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
leanardo nun müthiş oyunculuğu ile baştan sona süslediği,sıradan filmlerin aksine eğiticiliği olan,kimi yerlerde belgesel tadı veren,gerçekte yaşananlara objektif bir bakış açışı tutan izlenmesi geren filmdir.
Bu filmi izleyip beğendiyseniz, çoğu kişi izlemmiştir ama belki atlayanlar vardır diye söylüyorum kesinlikle ve kesinlikle 'Hotel Rwanda' ve 'Savaş Tanrısı' filmlerinide izleyin diyorum.Bu filme gelince çok akıcı, heyecanlı ve etkilyeici ilerleyen bir film. Ama benim görüşüm birkaç ufak tefek kusurda yok değil. Mesela Danny solomonu hapis çıkışı bir arabada kalırken herşeyini kaybetmiş olarak buluyor. O kargaşada ona okadar çabuk ulaşması biraz gerçek dışı.Bu arada çocuk askerlerin beyninin yıkanması çok iyi işlenmiş. her fakir toplumda insanları kandırmak için yapılması en kolay şeyi yapıyorlar. İhtiyaçları olan sıradan küçük şeyleri onlara verilirken onların elinden özgürlüklerini ve geleceklerini alıyorlar malesef bunları kavrayacak yaşta olmamaları hepsini birer ölüm makinesi yapıyor. en az 8/10 verilecek film.
çok daha güzellerini izledim.aksiyon sahneleri ve işlenişi güzel ancak elmas olayının karanlık yüzü çok daha güzel,duygulu ve objektif olarak işlenebilirdi.
Bu film gerçekten güzel leanordo de caprio apayrı bir aktör. Bence yeni kuşaklardan en ii aktörlerinden biri ve en ii erkek oyuncu ödülünüde hakettiğini düşünüyorum. Jennifer colloney ise bence vasat bir oyunculuk sergiledi diye düşünüyorum. Konusu harika bu filmin en ii oscar ödülünü almayacağı da apaçık nitekim gerçek oldu. Yönetmen iidi. Lenardo di caprio doğru yolda. Mutlaka izleyinnn
djimon hounsou gerçekten mükemmel oynamış ancak leonardo için aynı şeyi söğleyemeyeceğim filmin tek kötü yönü leonardonun başrol oyuncusu olarak seçilmesi olmuş gerisi mükemmel
film ilk saniyesinden son saniyesine kadar heyecanını yitirmiyor.yaklaşık 2,5 saat sürmesine rağmen akıcılığından zamanını nasıl geçtiğini anlayamadım.film heyecanından bir ara sinemada olduğumu unuttum,oradayım sandim.ama şayet filmin çekildiği afrika ülkesinde gerçekten anlatılan olaylar yaşandı ise o kadar insana çok çok yazık ve bence bu dünyanın ayıbı,yazık.filme 10 üzerinden 10 ,kesinlikle izleyin.
Sadece Djimon Hounsounun performansı yeter bu filmin büyüklüğünü kanıtlamak için. Olayların sadece kurgu olmadıgını bılmekte fılmı cok daha etkileyici kılıyor. Djimon Hounsounun oynadığı birçok sahnede tüylerim diken diken oldu. 10/10
Tek kelimeyle müthiş bir film.Leonardo DiCaprio da performansıyla tavan yapmış.Oscarlarda maalesef şans tanınmadı ama performansı tam oscarlıktı.İzlemeyen bütün arkadaşlara filmi şiddetle tavsiye ederim...