Ben filmin orta sahnelerinden yaklaşık 15-20 dk sını izledim.. adeta şok oldum sadece 15-20 dakikada..Bence mükkemmel bi film..hepsini izleyipte beğenmeyenlere şaşırdım açıkcası..beni etkilemeye az bi zaman bile yetti..Bulunduğum şehre henüz gelmedi bu film geldiği zaman kesinlikle kaçırmıcam..herkese tavsiye ederim..vizyondaysa gidin ve izleyin :)
Kesinlikle bu filmide yerinizde duramayacaksınız. inanılmaz bir gerilim. Mel Gibson harika bir başyapıt çıkarmış ortaya.Biran önce izlemenizi tavsiye ederim! 10/10
bu filmi nasıl anlatmalı bilmiyorum. şimdiye kadar izleyip de bu kadar etkilendiğim kaç film var bilmiyorum. ben çook beğendim. bazen midem bulandı bazen yüreğim ağzıma geldi.acayip bir film ya mutlaka izleyin bence...garip bir film kaçırmamalı...10/10 hatta 12 falan....
bencede yorumlar çok negatif film bence fazlasıyla gzel olmuş hatta çok emek harcanarak yapılmış ve verilen emek kesinlikle başarıyla geri dönmüş ayrıca ben filmde mayaların vahşi liğinden bahsettiğini düşünmüyorum hatta ve hatta beyaz ırkın mayaları yok etmesine aksine bir gönderme olduğunu düşünüyorum fakat bence kesinlikle izenmeli özellikle hazır vizyondayken kaçırılmamalı şu sıralar daha iyisinin olmadığı düşüncesindeyim
Mel Gibson, oyuncu olarak çok sevmesem de (fazla yapay ve klişe bulurum) yönetmen olarak hakkının teslim edilmesi gereken biri. Bugüne kadar yönettiği her filmi olay olan Gibson, yine muazzam bir iş çıkartmış; filmini ilmek ilmek dokumuş. Her karesi en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş olan film görsel anlamda tek kelimeyle harika. Geçişler, ağır çekimler, yakın planlar, hepsi çok usta işi. Oyunculuk son derece doğal ve Rudy Youngblood ilk başrol deneyiminde şaşkınlık yaratacak kadar etkileyici. Gerilim gayet dozunda, kovalamaca sahneleri uzun tutulsa da konsantrasyon kaybına veya sıkılmaya neden olmayacak kadar akıcı. Ayrıca filmin Maya dilinde çekilmiş olması beni de birçok kişi gibi oldukça etkiledi. Kendimi o ormanda hissettim.
Sürekli olarak filmin kanlı olmasından, vahşi olmasından şikayet edildiğini gördüm. Bu yorumu yapanların Maya'lar hakkında fazla bilgiye sahip olmadan filmi izlediği kanaatindeyim. Sonuçta bilime hizmet etmiş, matematik ve özellikle astronomide çok gelişmiş olmasına ve adı "Uygarlık" olmasına rağmen Maya'lar yerli kabilelerdi ve hem doğal/sosyal yaşam, hem de özellikle dinleri nedeniyle vahşi olmaları çok olağan. Üstelik bana göre çökmelerinin asıl nedeni de bu. Vahşilikleri nedeniyle "Birlik" olamamaları, sosyal bir yapı oluşturamamaları, cemiyet hayatı dediğimiz olguyu kuramamaları. Sonuçta filmde görülen dini ritüellerin hepsi bilimsel gerçekler. Ben her zaman, her konuda doğal olandan tarafım, o nedenle bu tür sahnelerden rahatsız olmadığım gibi, müthiş etkileyici buluyorum. Olmasa rahatsız oluyorum diyebilirim. Sonuçta bir insanın kafasına baltayla vurulduğunda ya da karnına kazık saplandığında alakasız bir görüntü izlemektense, gerçekte ne olacağını görmek bana hem doğal, hem inandırıcı hem de daha zor, bu nedenle daha takdire şayan geliyor. Bu açıdan ben filme hayran kaldım. Piramitten atılan bir insan bedeninden kan fışkırmaya devam etmesi son derece küçük ama önemli bir detaydı benim için. Bunun yanında görüntü yönetmenliği gerçekten çok başarılı. Her sahne fotoğraf karesi olabilecek güzellikte.
Filme bayılmama rağmen beni rahatsız eden tek şey yine (Son Mohikan, Cesur Yürek.vb) bir kahraman ekseninde dönmemiz oldu. Maya'lar, sırrına hala ulaşılamamış ve en çok araştırılan / merak edilen, muazzam bir uygarlık. Konusunu okuduğumda daha derinlikli, uygarlık olarak daha tanıtıcı bir film izleyeceğimi düşünmüştüm (gerçi o zaman belgesel olurdu belki de). Filmi başka bir temaya oturtabilse sanırım daha çok içime sinerdi. Ancak bu haliyle bile yönetmenlik, oyunculuk ve görüntü yönetmenliği açısından büyük bir alkışı hak eden ve bence herkesin izlemesi gereken bir film.
gerçekten çok iyi bir film olmuş. sahneler çok gerçekçi. Ronaldinho futbolda oldugu kadar beyazperdede çok başarılı. ben bu adama hayranım, eline aldıgı her işi çok iyi başarıyo:)
film çok güzeldii.İnsanı içine çeken bir yapısı var.Her ne kadar kanlı sahnesi fazla olsada insanları başka türlü etkileyemezlerdi.!Uyarı!:kan görmeye dayanamıyanlar filme gitmeden önce 2 defa düşünsün :)