bencede önce herkese okuyan okumayan selamlar filme gelince iyi kaliteli bir film beğeniyle hayretle sürükleyici bir film yani aman izlemeyin berbat mel gibson ne anlatmış falan demiyorum izleyin zaten anlarsınız zaten izlemişsinizdirde renkler we zewkler tartışılmaz tabii
Mel Gibson'un yönetmen olarak sinemadaki duruşu saygıyla karşılanmalı bence.İzlediği değişik yönetmenlik tarzı bize başka tad ve renk veriyor. Cesuryürek , İsa'nın çilesi ve şimdi de apocalypto ne kadar eleştirilse eleştirilsin ve üzerine gidilsin, Gibson sinema daki aykırı ve insanları rahatsız edici tavrına bence devam edecektir.Filmin iyi olduğu zaten fragmandaki plan ve karelerden de çok iyi anlaşılıyor.Yürü usta seni kim tutar.
filmin mayalarla bir alakası yok...Ailesini kurtarmaya çalışan bir adamın hikayesi..Vahşice bir anlatım tarzı.Kirli sırlara ağır ve sıkıcı diyen insanlar şimdi burda aksiyon görünce politik mesajlar veren süper film falan diyecekler.Tek fark Ormanda manyak gibi koşan bir avuç barbar.İzlemeye değmez
Mel Gibson farkı bu! düşünülmesi bile olağanüstü zor bir film, filmde geçen zamanın şartlarını koşullarını göze alırsak hele.. ama film çocukların uzak durması gereken bir yapım onu da belirtmeliyim çok kanlı sahneler var. o dönemin barbarlığı cahilliği iyi yansıtılmış ve insanların avcılığı üzerinde de durulmuş ayrıca. Ve dikkatimi çeken bir konuda o zamanlar teknolojiden mahrum olan insanlar birbirilerine daha çok vakit ayırıyorlarmış bence. Arşiv yapanların edinmesi gereken bir yapım kesinlikle farklı ve cesur bir filmdi.
bn bu filmi beğendim ama yani adamların ne adı war ne bişiyi yani adam kaçıyo kaçıyo ztn filmin son 1 saati kaçarak geçio ve adam delik deşik olmasına rağmen ölmüyo