Apokalipto
4,3

sinanbozo87
sinanbozo87

20 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Yönetmen ustalığını yine göstermiş.Sahneler inanılmaz gerçekçi.
enesanbar
enesanbar

20 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Sıkılmadan izledim, çok sürükleyici bir film.
nazifakay
nazifakay

5 Ocak 2008 tarihinde eklendi
sıkılmadan izleyebileceğiniz çok farklı ve güzel bi film...
cudiferat
cudiferat

4 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Bence Mel Gibson yönetmenlikte iyice kendisini kanıtladı. Kostümler, Müzik artı bir de filmin özgün bir dilde olması da eklenince adeta o dönemi yaşıyorsunuz.

Ya bu arada kusura bakmayın da umarım ben yanlız değilim;
bir filmin başındaki mesaja bakıyorum
bir film Mayaları anlatıyor diyenlere bakıyorum
bir de filmi izliyorum ama ... Film açıkçası " TAM " olarak neyi anlatıyor anlamadım.
Özellikle filmin başındaki mesajla ilişkisini birisi bana açıklayabilirse çok sevinirim.

Belki inanmayacaksınız ama filmi izlerken kendi kendime "En sonunda işgalciler gelir filmde biter" diyordum ki ... :) Bi arkadaş güzel yorumlamış "Halbuki Bela Denizden Geldi " diyerekten.
Aslında bir devam filmi iyi olur gerçi Dindarlığı ile bilinen Gibson "Hristyanlığı yaymak uğruna binlerce insanın katlini" anlatır mı bilmem... 8,3/10
Rebelheart
Rebelheart

4 Ocak 2008 tarihinde eklendi
Anlayamadığım ve fazla anlam veremediğim bir durumda bulunulmuş filmin kanlı olması, vahşi olması şikayet edilecek bir olgu olmamalı,bu tarz bir filmde anlatılması gereken gerektiği gibi anlatılmış. Kaldı ki bu şekilde yorum yapanların bazı vahşi kabile hayatı geçiren insanlar hakkında bilgileri yok,olmadığı gibi düşünemiyorlarda,o koşullarda insanlar böyle yaşadıklarını düşünmek çok zor olmasa gerek ve vahşilikleri nedeniyle ?birlik ve beraberlik? olamamaları, sosyal bir yapı oluşturamamaları çökmelerine nedendir. Bir açıdan da benim filmde özel olarak çok iyi olduğunu düşündüğüm sahne şu ki, piramitten atılan bir insan bedeninden kan fışkırmaya devam etmesi son derece küçük ama önemli bir detaydı film için. Bundan dolayı Yönetmenlik, Görüntü yönetmenliği gerçekten çok başarılı... .
modent
modent

27 Aralık 2007 tarihinde eklendi
tek kelimeyle mükemmel bir film..başından sonuna kadar gözümü kırpmadan izledim..özellikle kaçış sahneleri ve kurban edilirkenki sahneler çok etkileyiciydi..
ultraslan1905antifener
ultraslan1905antifener

23 Aralık 2007 tarihinde eklendi
gerçekten çok ama çok etkileyici bir film hakikaten bukadar etkileyici olduğunu düşünmüyordum
ohideniz
ohideniz

20 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Ben bu filmi ilk seyrettiğimde hayran kaldım meğersem eski Amerika böyleymişş..Bu filmi tavsiye ederim.
yakamoz-70
yakamoz-70

17 Aralık 2007 tarihinde eklendi
kesinlikle izlenmesi gereken bir eser etkileyici bir hayatta kalma mücadelesi.M.gibson iyi iş cıkarmıs.arşivinize aklemenizi tavsiye ederim
burakcarkci
burakcarkci

15 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Apocalypto çok etkileyici bir film Mel Gibson’nın oynadığı Vatansever filmine benziyor orada da çok feci şekilde insanlar ölüyordu.Filmin ortaları film olmaktan çıkıyor hele o ölüm sahneleri biraz daha hafif olabilirdi.O sahneleri izleyince filmden koptum korktuğum için veya midem kaldırmadığı için değil ne olursa olsun sonuçta film ama bazı insanlarda zihinsel olarak kalıcı zararlar verebilir o sahneler.Fİlm olsa dahi o şekilde insanların can vermesi hiç hoş değil.Ölüm sahneleri hariç filmi 10 puan ile değerlendiriyorum.
ozzyohh
ozzyohh

10 Aralık 2007 tarihinde eklendi
filmin başından sonuna kadar hiç nefes almadan seyrettim
şu ana kadar seyrettiğim en güzel filmlerden biriydi.Hani derlerye gerçek film budur diye işte aynen öyle tamamen 10 numara.(Ama şunuda eklemeliyim herkesin kaldıbileceği bir film değil.)Mel Gibson'un farkı burda ortaya çıkıyo...
diablo3509
diablo3509

25 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Kesinlikle izlenmesi gereken bir film.Kanlı sahneleri,efektleri ve mayalar zamanında geçen bir filmin amerikanın keşfine ilginç bir sonla bağlanması şok edici bir sondu.Şiddetle tavsiye ediyorum. 9/10
odinhan
odinhan

18 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Gayet sıradışı,müthiş derecede emek harcanmış,efektleri muazzam derecede güzel bir film.Ne varki Apokalipto bize müthiş bir film olduğunu son altmış dakikada göstermeye başlıyor..Genede filmin hakkı en az 10/8.
ozgulturemis
ozgulturemis

15 Ekim 2007 tarihinde eklendi
gerçekten harika bir filmdi. herkese izlemesini tavsiye ederim. film bitene kadar nefes bile alamıyorsunuz.
romeo-1985
romeo-1985

15 Ekim 2007 tarihinde eklendi
iyi sayılırdı bu insan kurban etmek evet arkaadslar mayalarda var vede gercek binelrce yıldır geeln bir gelenek :D yuzde yuz gercek size bir maya hayranı olarak söyluyorum film ise sonunda mayalarla ispanyoalrın savasıyla bitse iyi oluru cunku ispanyollar ameriakay ilk cıktıkalrı gün 20 bin mayalıyı öldürmüştür bu olay filme katılsaydı film daha hareketlenirdi:P