Tek kelimeyle müthiş ben acayip etkilendim bir film hakkında hani söle yorumlar yaparız "hani abi adam olmedı kan nerde , bu cocuk hangı ara dogdu veya adamın yuzu parcalanır ama bır gosterır sonra ıkıncı sahnede bır bakmıssın parcalanmıs bıle" bunlar gosterılmez genelde ama fılmde hersye gosterılmıs sanıyorsunuz kı bır kadını bulmuslar dogurtturmuslar veya adamın vucuduna bırsey gırıyor ve o anda cekımın guzellıgı gırısını goruyorsunuz sankı yasatıyor veya bır jaguarın kafa parcalama sahnesı var ben dedım fılm ıcın adam buldular jaguara parcalattılar adamın kafasını yanı o kadar gercekçıkı bu benı cok etkıledı , mel gıbson oyunculugu kadar yonetmenlıgını de konusturmus ve bence cok ıyı bır yonetmen fılmın sonunuda acayıp guzel baglamıslar kesınlıkle herkesın gıtmesı gereken bır fılm bırcok msjta verıyor kahroluyorsunuz uzuluyorsunuz ınsanıyet goruyorsunuz aslında tarıhın tekerrudden ıbaret oldugunu goruyorsunuz.
Mel Gibson her işi ile şaşırtmayı alışkanlık haline getirdi. İnsanların adrenalin salgılamasını sağlamayı o kadar iyi başarıyorki. İnsanların yok etmeyi ne kadar sevdiğini birileri onlara zarar vermese bile aç gözlülükleri ve hırsları için cinayetler işleyebilceklerini anlatıyor . Her sahnesi akılda kalıcı ve vurucu . Büyük oyuncuların filmlere bir katkı sağlamadığını , büyük filmlerin büyük oyuncular yarattığının en güzel örneklerinden bir tanesi . Yerli halkın bile aile kavramını bu günlerde kaybettiğimiz bağların en uç örneklerini salgılıyor. Ama sakın benim gibi elinizde yemek ile seyretmeyin sonra feci sonuçlar doğuruyor.. 10 üzerinden 9,9 verenin bile insafını sorgularım muhteşem bir film .
Ne acaip bir film. Mel Gibson gittikce kendini aşıyor. Adamın 3 cü gözümü açıldı ne? sahnelerle ses ve müziklerin uyumu kusursuz.Kesinlikle arşivlik bir Mel Gibson filmi.
güzel hoş film ama 9.1 puan verilecek bir film degil.malesef bizim türk izleyiciler yine yanlıs degerlendirmeler yapıyor film hakkında...ben daha tarihi mayaları daha cok anlatan yada ne bileyim filmin adından beklentimle onların tarihten cekilmesinin anlatıldıgı bir film bekliyodum.yanılmısım... rambonun ilkel versiyonu olan bi adam pesine düşen avcılar..filmin yüzde 80 i böyle geciyor.beklentim daha yüksekti...cok bişey beklemeyin hayal kırıklıgına ugrayabilirsiniz
Gerek konusu gerek görselliği bakımından büyük keyif veriyor son zamanlarda izlediğim en güzel film mutlaka izlenmeli diye düşünüyorum şiddet sahneleri için de uyarmadan geçemeyeceğim bu konuda hassas olanların izlemesini tavsiye etmiyorum ama filmi sadece şiddet olarak değerlendirmek çok yanlış filme bütün olarak bakıldığında şiddet sadece bir parçası
Mel Gibson'un yönetmen olarak sinemadaki duruşu saygıyla karşılanmalı bence.İzlediği değişik yönetmenlik tarzı bize başka tad ve renk veriyor. Cesuryürek , İsa'nın çilesi ve şimdi de apocalypto ne kadar eleştirilse eleştirilsin ve üzerine gidilsin, Gibson sinema daki aykırı ve insanları rahatsız edici tavrına bence devam edecektir.Filmin iyi olduğu zaten fragmandaki plan ve karelerden de çok iyi anlaşılıyor.Yürü usta seni kim tutar.
Film ilk haftasonunda box officein zirvesine yerleşerek herkesi şaşırttı,beklentiler Di Caprio'nun Kanlı Elmas'ı üzerineydi ve Kıyamet patlar deniyordu,ama son sözü izleyici söyledi.Bu başarının dışında filmin aldığı eleştiriler de hayli olumlu ve uzalşılan ortak nokta bu yapımın Gibson'un yönettiğin en iyi film olduğu yönünde.Düşmeyen temposu ve içerdiği gerilim ve genel mesajı çok beğenilen yapımın olumsuz tek noktasının içerdiği aşırı vahşet olduğu söyleniyor ki bu da anlatılan mevzuya gerçekçi yaklaşıldığı anlamına gelir,kısacası film şu an için beklenmeye değer gözüküyor ve umut vaad ediyor,kısa zamanda sinemalarımızda görmek umuduyla.Saygılar.
Fragmama göre yorum yapmak ne kadar doğru olur bilemiyorum ama çekimdeki görsellik beni acayip etkiledi. Umarım; ben ve benim gibi düşünen sinema fanatikleri hayal kırıklığına uğramaz... Mutlaka izliycem...
mel gibson'ı oyuncu dehası olarak tanıdım en başlarda daha sonra yönetmenliktede de başarısını gördüm ve bu adam olmuş dedim...şimdide karşımızda başka bir kahramanlık hikayesi çizecek ,meraklıyım...