fiveikstone
12 Mart 2008 tarihinde eklendi
görsel olarak müthiş bir film diyebiliriz ancak verdiği mesaja bakarsak yine bi hristiyan propagandasıyla karşı karşıyayız.. ilkel halk din ile tanışmadan önce bu şekilde yaşıyorlardı diye ancak herkes bilir ki asıl katliamlar ve soykırımlar amerikaya olan göçlerden sonra başladı.
on numara bir film herkes mutlaka izlemeli mel gibson muthiş iş çıkarmış bence öyle dandik sanatsal filmlere oscar verileceğine apocalypto ya verilse daha mantıklı olurdu...
Filmin her sahnesi ayrı bir heyececan ayrı bir tempo.Bazı sahneler inanılmaz cezbetti beni.Özellikle esirlerin vücudunun maviye boyandıktan sonra kapalı bir mekandan geçerken duvarlardaki resimlere bakıp sonlarının ne olacağını kestirdikleri sahnede kanım dondu adeta.Film müzikleride güzeldi.Ne zamandır böyle bir film izlememiştim
Mel Gibson'a yaraşır güzellikte bir film. Sadece aksiyon değil dram da var işin içinde. Bir benzerini daha görmediğim harika bir film. Yanlız fazla kanlı ve vahşet sahneleri var çocuklar için uygun değil.
tekkelime mükemmel bir yapım bence filmin en iyi yanıda yerlilerin asıl dilinden (maya) dilinden cekilmesi hiç bir film beni bu kadar eskiye tam anlamaıyla götürememişti :)
az sözle cok ders dıye buna derım.alınacak bır cok ders var aslında butun alınacak derslerı de bılıyoruz ama unutulanları gorsellerle anlatıyorlar.alısılmadık bir film.10 üzerinden 10 hala etkisinden kurtulamadım bazı sahnelerin.
Mekan ve zaman çok farklı ve mükemmel. Alışıldık filmlerden değil, konu biraz basit kaçıyor ama düşünce yeter sadece. Oyunculuklar da çok başarılı. Amazonda çekim yapmak zor olsa gerek. Verdikleri emeğe deymiş. Seyredin kesinlikle