bence süper bir filmdi evet vahşet vardı hatta bir kaç tarihsel hata yapıldığı söylensede (maya uygarlığının ispanyanın fetihe gelmeden yüzyıllar önce yok olduguna dair )ben filmi soluksuz izledim diyebilirim
kesinlikle arşiflik süper bi filim mel gbsn bu işi biliyo maya dilinin kullanılışı,oyuncuların hiç bir oyunculuk eğitim almamış olması,yaratılan ortam ve sürükleyiciliğiyle tartışmasız önünde eğileceğim birkaç filimden biri izlemeyenler mutlaka izlesin.
apocalipto tarihi bir olguyu iyi bir dille anlatan bir film. filmdeki şiddet sahneleri gerçek o kadar gerçek ki biz bunu yanlış bulup eleştiriyoruz. ama unutmamak lazım astekler böyle bir uygarlıktı. bu nedenle anlatılan herşey doğru. şimdi kim diye bilir ki hollywood vari bir film adam hollywood ve yaptılarına karşı bu adam kendine plato kurdu neden. hollywoodun elindekileri beğenmediği ve başka bir amaca hizmet ettiğini düşündüğü için neyse filmi beğenmemek olabilir bir şey ancak haksız eleştirmek yanlış. iyi seyirler
mel gibson oyunculuğu mükemmel yaptığı gibi yönetmenliğide mükemmel yapıyor bence.filme gelince tarihi bir film ve hakkaten oyuncular sanki maya kabilesi gibi.o kadar inandırıcı olmuş yani.fakat bu film abd de yaşayan insanların mayaları katletdiği gerçeğini kapatmaz.barbar mayaları öldürdük gibi bir mesaj vermek istiyor sanki.
apokalipto bize maya uygarlığıyla ilgili çok şey öğretebilirdi. fakat bunda biraz başarısız kalıyor. yine de kalburüstü bir film. maya insanları başarılı tasvir edilmiş.
Filmden sonra herkes Maya Uzmanı ve Kapitalizm karşıtı kesildi başımıza....
Şunu belirtmek istiyorumki Mel Gibson bu filmi dünyaca ünlü Maya Uzmanı Dr.Richard D.Hansen'in danışmanlığında çekmiş.Ve ben de yaptığım naçizane küçük araştırmalarla filmin tarihi gerçeklere uygun olduğunu gördüm.
Lütfen amiyane tabiriyle"işkembedensallamayalım".Mel Gibson Mayalar hakkında birşeyler bilen bir iki kişiyle konuşmadan bu filmi çekecek kadar aptal birisi değildir herhalde....