blackdole
5 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Arkadaslar site acildigindan beri en yakin takipcilerinden birisiyim.Yalniz guzel filmler'e her nedendir bilmiyorum ancak hep kotu yorumlar yaziliyor (?)(!)
Film güzel kanımca, anlatmaya çalıştığı pek çok şey var ki bunları sert bir şekilde izleyebilmemizi de sağlamış durumda yönetmen. Film de av ile avcının sıklıkla yer değiştirdiğini görmek mümkün, buda kovalamacanın devamlılığını sağlıyor. Maya uygarlığı hakkında da gerek savaş teknikleri gerekse sosyal yaşam hakkında bazı detaylara filmde rastlamak mümkün. Filmin oldukça kanlı olduğunu da ekleyeyim, minik izleyiciler uzak durmalı.
bu film mi izlemenizi tavsiye ederek soze baslıyayım..niye dersenız soyle anlatayım...ormanın ıcınde kı kosma sahnelerı ustalıkla cekılmıs yaprak seslerı bıle cok net duyuluyor...ayrıca fılmde kanlı sahneler de cuk dıye oturmus...ve oyuncularda tanınmamıs ısımler olmasına ragmen rolerını basarılı sekılde oynamıslar.fınal sahneside fılme ayrı bır hava katmıs:) ızleyın pısman olmazsınız.
BU enfes görsel şöleni kesinlikle kaçırmayın derim inanılmaz gerçekçi makyajlar kostümler tek kelimeyle muhteşem olmuş..Geçmişte yaşamış bi uygarlık bu kadar gerçekçi anlatılabilir ve oyuncular tabiki çoook ii oynamışlar ...Senaryoya gelince basit sade bi konu üzerine oturtulmuş fakat akıcılık o kadar başarılıki hiç anlamıyosunuz film nasıl bitti diye ...Geçmişte keyifli bi yolculuktan uyanıp geri dönüyorsunuz..Görsellik 10/10 senaryo 10/6
bence kesinlikle izlenmesi gereken bir film....yorumların bazılarına da katılmıyorum....mel gibson bu abı....eger kan izlemek istemiyorsanız film izlemeyin..cesur yüreği de izlemeyin....o da aynı çünkü?! sanki belgesel gibi olmuş cok iyi film bence.....
Açık konuşmak gerekirse fazla abartılmış, jaguardan kaçarken bu kadarda olmaz dedim ama gerçekten harika bir film. Oyuncular tebrik edilmeli, çok zor olmalı kaldıkları durumlar... Mel Gibson yine yapmış yapacağını...
Süper bir film, heyecanınız sonuna kadar soluksuz sürüyor... Hiç sıkılmadan kurtarılacaklar mı diye bekliyosunuz... Bence şiddetle tavsiye ettiğim izlenilmesi gereken bir film...
Apokalipto filmini biraz tarih bilgisi ile izlemenin daha keyifli olacağını sanıyorum. Şiddet dozunun abartıldığına dair yorumların yersiz olduğunu düşünüyorum, çünkü Mayaların özellikle son dönemlerinde insan kurban etme ayinlerini çok sık düzenlediklerini araştırmacılarda kanıtlarıyla ortaya koymuş durumdalar. Film o dönemde gerçekleşen bu ayinleri tüm ayrıntılarıyla ortaya koymuş sadece.
Görsel olarak kullanılan mekanlar ve oyunculara gelince, insanoğlunun yaşadığı korkunun boyutlarını gösterme bakımıdan oldukça etkileyici olmuş bence. İyi çalışma :)
Filmi daha bugün izledim ve çok beğendim.Arşivlik olduğu şüphesiz bence...Maya imparatorluğu bu denli vahşi miydi değil miydi çok da umrumda değil açıkçası.Zaten olsa ne olur; zira bu döneme ait yeterince veriye sahip değil insanlık.O sebepten ötürüdür ki yönetmenin Mayaları bu şekilde tasvir etmesinde çok da tuhaf birşey görmediğim gibi, bu yandan eleştirenlere de katılabilmeyi mümkün görmüyorum.Zaten en temel eleştiri de bu filme yapılan.Bir diğer eleştiri, filmdin fazlaca kanlı olduğu yönünde ki, buna da katılmak pek mümkün değil...Evet, esasen film fazlaca kanlı ancak ne var ki bu şiddet sahneleri filmin gereği ve bana göre çok da yerinde kullanılmış...'Kadın suda doğum yapıyo yaaaw olur mu böle şey' şeklindeki eleştirileri ise cehaletle açıklamak gerek zannımca :))) Abartılı bulunan 'kalp sökme' sahneleri ise, elbette biraz abartı ama o kadar da olur yani.Sonuçta bir belgesel değil bu film :))Mel Gibson’ı fazlaca övmüş gibi görünsem de bir önceki yönetmiş olduğu ve izlemesi fevkalade 'Çile' li filminden nefret etmiştim.Yani salt Mel Gibson çekti diye beğenmiş değilim filmi.Son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biri.Ancak Oscarlık değil elbette.Son olarak Jaguar Paw karakterini canlandıran oyuncu müthiş.Sadece müthiş olmakla kalmıyor çok da sevimli.Tıpkı Ronaldinho’ya benziyor :)))