Apokalipto
4,3

hookers
hookers

27 Mart 2007 tarihinde eklendi
Ben filmi pek doyurucu bulmadım. Koca bir uygarlığın neden yozlaşıp yıkıldığını anlatmaktan çok bir adamın kaçma kovalama hikayesine indirgenmiş bir film. Mayaların geniş astronomik bilgileri sadece bir sahnede üstü kapalı ve anlaşılması zor olarak ?ki pek çok izleyici anlamamıştır eminim- anlatılırken film şiddet ve kanla doldurulmuş. Sonundaki gemi sahnesi de bana çok boş ve gereksiz geldi. Dijital kameranın etkisiyle bazı sahneler sanki TV filmi gibi keskin ve soluk renkliydi. Keşke cesur yürek gibi bir başyapıt ortaya çıksaydı. Sadece az bilinen kayıp uygarlık mayalar hakkında üstünkörü bilgilerle dolu bir film olmuş...
greendestiny
greendestiny

24 Mart 2007 tarihinde eklendi
vasatın biraz üstü bir film neyi anlatıyo belirsiz maya imparatorluğu deniyo ama filmde ondan eser yok 7/10
Engin Yüksel
Engin Yüksel

7 Kasım 2011 tarihinde eklendi
izlerken kesinlikle sıkılmayacağınız hoş bir film 3,5/5
emreavcar
emreavcar

30 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
....Mel Gibson'in kimseye kendini kanitlama veya sinemasiyla dikkat cekme gibi bir dusuncesi yok. O yuzden istedigi hikayeleri, istedigi sertlikte ve istedigi dilde cekiyor. "Braveheart" ve "The Passion of the Christ"in ardindan "Apocalypto"da siddetten nasibini fazlasiyla almis. Maya dilinde cekilen film, daha ilk sahnesindeki 'tapir avi'ndan baslayarak, 139 dakikalik suresini hic tempo dusurmeden finaline kadar suruklemeyi basariyor. Hic taninmamis bir oyuncu kadrosuyla karsimiza gele filmde Gibson, belki Mayalar'in tarihine genis anlamda isik tutmuyor ama, sadece bizi o gunlere goturerek anlatmak istedigi bir kacis oykusunu onlara uyarlayarak karsimiza sunuyor. Ancak bu filmin basite indirgenmis oldugu anlamina gelmiyor. Gibson Meksika'da kurulan setlerinden muzigine, yer yer tuyleri diken diken eden kostum calismasina kadar gercek bir sinema soleni sunuyor seyircisine, ne kadar iyi bir yonetmen oldugunu yuzumuze bir kez daha vurarak. Sonucta ilgisiz kalinmamasi gereken bir film "Apocalypto". Finalin derin etkisini, sinema salonundan cikista uzerimizde fazlasiyla hissettigimizi de ayrica belirtmek lazim...(7/10)
fatih164
fatih164

5 Eylül 2007 tarihinde eklendi
mükemmel bi yapıt olmasada seyretmeye değer bi film sadece
Seza
Seza

23 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
Bir başyapıt değil fakat övgüyü hakeden bir film. Mel Gibson iyi iş çıkarmış.
jokerr-2
jokerr-2

24 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
mel gibson iyi bi yonetmenlik gostermis.kendi filmi oldugunu belli ediyor.özellikle filmin son kısımları cok heyecanlı.
cnksy
cnksy

1 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
İzlediğim en sert filmdi,herşey açıkça ortada,filmden çok etkilendiğimi söylyemiyeceğim ama değişik bir tarz ve tadı var,izlenilmesi gereken filmler arasına girebilir.Bazı sahnelerde hatalar vardı,filmi izlemeyenler yazıcaklarımı okumasın,maviye boyananları kurban eden adamın suratındaki maske resmen seyircinin gözünün içine sokuluyor.Değişik bir tad arayanların mutlaka izlemesi gereken bir film.7/10 İyi seyirler.
Ahmet Aydeniz
Ahmet Aydeniz

19 Ağustos 2013 tarihinde eklendi
eski çağlardaki yaşam savaşları ile ilgili ipucu vermesi açısından güzel. fazlasıyla vahşet bir noktadan sonra sıkıyor ve bence işlenen vahşetler karşısında bir kahraman çıkartmayı başaramıyor. aman aman değil fakat izlenebilir.
ocelott
ocelott

25 Mart 2007 tarihinde eklendi
izlenebilecek bir film.baştaki av sahnesi ve diğer av sahneleri gerçekten iyi.mel gibson ın kendine has bi havası var.güzel.
mitrandir-2
mitrandir-2

30 Haziran 2007 tarihinde eklendi
bi arkadaş görsel olarak 10 vermiş kesinlikle katılmıyorum leoparın öldürülme sahnesi oldukça kötüydü filme biraz soğuk bakmamın tek nedeni bu gerisi fena değildi insanı gerektiği gibi filmin içine almayı başarıyor
boldheart
boldheart

31 Mart 2007 tarihinde eklendi
Mel Gibson bence çok başarılı bir yönetmen ama senaryo daha iyi olsaydı bazı sahneler daha iyi olsaydı demeden geçemiyor insan yinede sürükleyici bir film ilk yarım saat hariç bence bu filmi sinemada izleyin derim çünkü evde pek hoş olmuyor size kalmış 10/7 veriyorum oda mel gibson un hatrına çok daha iyi bişey bekliyordum...
sayns
sayns

26 Mart 2007 tarihinde eklendi
maya halkını ele almış ama kültürlerine ait pek birşey yoktu.yine de güzel
vedek-2
vedek-2

4 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Güzel, farklı bir filmdi. İlk savaş sahnesinde yanlış kamera açılarından dolayı göze çarpan ıska geçen yumrukları saymazsak gayet inandırıcıydı da. Yalnız filmin ilerleyen bölümlerinde biraz sıkıldım, yani pek sürükleyici değildi. Ayrıca "çok kanlı" olduğunu belirten arkadaşlar herhalde hiç kanlı film izlememişler. Mesela kurban verme sahnelerinde film bunu gayet rahat izlenebilecek bir şekilde sunmuş. Yani gayet yüzeysel... Mel Gibson kalkıpta kalbin nasıl çıkarıldığını ya da kafanın kopma anını göstermiyor ki. Nice filmler var midenizi alt üst edecek. Apokalipto bu bakımdan bence gayet makul.
Açıkçası filmden beklentilerim daha yüksekti. Daha değişik bir senaryo, daha akılda kalıcı çekimler bekliyordum. Her şeye rağmen Apokalipto kaliteli ve izlenmesi gerekli bir film. 7 puan veriyorum. Jaguar Paw'ı canlandıran oyuncu rolünü çok iyi oynamış. Filme büyük bir artı kondurmuş. Kısacası Mel Gibson işini biliyor.
mehtap6
mehtap6

28 Haziran 2007 tarihinde eklendi
Film aslında maya uygarlığıyla ilgili çok bilgi vermiyor aslinda daha çok bir adamin yaşam mücadelesi denebilir.izlemesi zevkli hareketli br film..