bence seyretmezsenizde pek bir sey kaybetmezsiniz fakat bır kere gorukebilir..filmde begendim kısımlar 1-çekimleri cok guzeldi2-filmin sonu harika bitti beklenmedik bir son ..bunu disında mel gibson bence braveheart ı asacak bişi yapıcaga benzemior..ama film kotu degil kesınlıkle..10/6
Çok beğendim. Oyunculuk çok iyiydi. Mel Gibson bence performansının en iyisini sergilemiş. Harika çekimler,atmosfer çok etkileyici. Herkese tavsiye ederim. 8/10
Maya uygarliginin karanlik yüzünü yansitan bu film, Maya dönemi meraklilari için oldugu kadar her türden izleyicinin begenisini kazanacak türden. Etkileyici sahneler, gerilim, macera, dram, kisacasi bir çok türü de barindiriyor.
Soru işaretleriyle gittiğim bu filmden gayet memnun şekilde ayrıldım.Belki ilgisiz olabilir ama ayni donemde gosterimde olan ve bas bas bagirilarak reklami yapilan 300 spartali dan cok daha iyi bir film.
Gerek mekanlar gerek kostümler gerekde oyuncular olmak üzere güzel bir film olmuş ve Mel gibson’da kendine yarışır bir iş çıkarmış fakat filmde çok kan var yani rahatsız edici derecede.Birde senaryo biraz daha geliştirilebilirmiş diye düşünüyorum.Ama izlemek isteyenlere öneririm.Sonuçta çok emek harcanmış filme.8/10
Filmin her sahnesi ayrı bir heyececan ayrı bir tempo.Bazı sahneler inanılmaz cezbetti beni.Özellikle esirlerin vücudunun maviye boyandıktan sonra kapalı bir mekandan geçerken duvarlardaki resimlere bakıp sonlarının ne olacağını kestirdikleri sahnede kanım dondu adeta.Film müzikleride güzeldi.Ne zamandır böyle bir film izlememiştim
film birkaç noktası dışında neredeyse dört dörtlük. maya uygarlığını anlatırken, yönetmenin amacı tarihsel bir döküman hazırlamaktan öte insani bir mesaj verebilmek. gerçekten de film anlayanı sımsıkı yakalıyor bu noktada. ilkel - medeni çatışmasını enfes bir ironi ile bir serüvenden yola çıkarak anlatan bu film. 2007ye belki de 2107ye bir ayna tutuyor. film boyunca akıldan hep sorular geçip duruyor. medeniyet, din, batıllık, suistimal sorgulanıyor filmde. insanoğlunun nasıl bir varlık olduğu gözler önüne seriliyor. belki de en önemli eksiği fazlaca uzun ve tekrarlı kovalama sahneleri, bunun dışında enfes bir izledim ben bu gece.
Mel Gibson’un Breave Heart’ten sonra ikinci büyük atağı bence.Gerçekten ilginç işler çıkarmaya devam ediyor yönetmen,hem de sinemasal anlamda güçlenerek.Yılın iyi filmleri arasında,bu film neden çok fazla dikkate alınmadı pek anlamış değilim.
Nefessizce izlenebilecek bir film. Bence daha çok felsefik, tamamen insanlığı sorguya çeken, kendiyle yüzleştiren, insanlık tarihinde bazı şeylerin ne kadar çok değiştiğini ama pek çok şeyin de anafikriyle ne kadar aynı kaldığını anlatan tam bir sanat eseri. Mayalar özelinde tüm insanlığa esaslı bir değiniş. Kaliteyi izleyin.
Çok sert film olmuş. Herşey tüm çıplaklığıyla aktarılmış, özellikle insanların tanrıya kurban edildikleri sahneler çok etkileyiciydi. Tek hoşuma gitmeyen tarafı yer yer (özellikle kovlamaca sahnelerinde) kullanılan dijital çekimler. Onun haricinde bütününde güzel ve etkileyici filmdi. Birde anlaşılan Mel Gibson 'kahramanlık' hikayelerinden bıkmış olacak ki, bu tip ses getirecek, tartışmalara yol açacak filmler çekmeye karar vermiş. Tıpkı bundan önceki 'isa’nın çilesi' gibi.Görülmeye değer film olmuş.
Ben filme bayıldım. Gerçekten konu olarak çok güzel ve gerçeğe yakın! Karakterler çok yerinde ve güçlü!Mel Gibson bu sefer büyük bir iş başarmış bence. Herkese tavsiye ederim...