Baba 3
4,6

Sefa Gündüz
Sefa Gündüz

22 Kasım 2021 tarihinde eklendi
Baba serisinin filmlerine göre biraz sönük bir film ama yine de Baba serisine başladıysanız bu seriyi bitirmeniz gerekir. Bu filmi izlediğinizde hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz buna hazırlıklı olunç Çünkü filmi izlediğinizde sizde anlayacaksınız ki ilk 2 filmi sırtlayan Al Pacino senaryo gereği burada pek istenileni verememiş. Aslında çok iyi oyunculuğu ile yine ön planda ama arka planda kalmış biraz.
Tamer Taş
Tamer Taş

25 Mayıs 2020 tarihinde eklendi
Serinin 3.bölümü , hanedanlığın var olma savaşı içinde gelecek kaygısı üzerine yoğunlaşılıyor.Hikayede mevcut bütün karakterleri gerçeğe uygun yaşlanmış olarak görüyorsunuz.özellikle Al Pacino ' nun Michael Carleone karakterinde o sert, kaya gibi duruşu ve karşısındakini titreten bakışına yanı sıra ağlarken izleyeceksiniz. Bu bölümü kavrayabilmeniz için kesinlikle diğer iki bölümü izlemeniz lazım.Üçüncü bölüm Mario Puzzo ve yönetmen Capolla birlikte senaryolaştırmışlar.Filmin başı uzun dialogler halinde gelişiyor.Diğer iki bölüme nazaran izleyici açısından daha ağır tempoda gelişiyor gibi görünse de sakın acele etmeyiniz.Sonlara doğru sizi beklenmedik şok bir final karşılayacaktır.İşte bu Copolla ' nın tarzıdır.Godfather bir bütün olarak, filmdeki karakterlerin kıyafetlerinden tutun da, senaryo içinde ki replik, sahneler ve tüm oyuncuları ile izleyici için artık efsaneleşmiştir. Zaten filmin müzikleri ve başta Al Martino ' nun bölümlerde ufak rolleri ile sesini duymanız dahi unutulmazlar arasındadır.Mutlaka 3 seriyi de izleyiniz.
sinema
1 ziyaretçi
4 Mayıs 2016 tarihinde eklendi
Ben filmin fazla eleştiriye maruz kaldığı ve haksızlığa uğradığı düşüncesindeyim. Serinin her filmi kendi içinde değerlendirilmeli. çokça yorum var diğerlerine göre vasat olduğu ya da ticari amaçla çekildiği konusunda. bu yorumların çoğunun birbirinden etkilendiğini düşünüyorum ve sürü psikolojisi dediğimiz olay var "evet yeaa abi ilk 2 filmin yanında tırt yaneee bi son sahne iyi bnc " yorumlarının ardı arkası yok. tamam güzel kardeşim tamam 1. film başlı başına bir ilah olabilir ama bu 3. nün çöp olduğu anlamına gelmez. seriyi bir kaç kere detaylıca seyretme şansı bulursanız dediklerim daha anlaşılır olacaktır. birinci film ne kadar vitoysa 3. film bir o kadar michaeldır. michaelın babalıktaki doğuşu ve ölüşünün tamamlayıcısıdır bu film. eleştirilerin çoğunun temeli bu filmin gerçekle bu kadar iç içe olmasından kaynaklı bence. hiçbirimiz acınası ve kederli bir çöküş hikayesi beklemiyorduk. herkesin kafasında 3. bölüm için şaşalı bir bitiş ve corleone gücüne bir kez daha tanıklık etmek isteği vardı. Ama filmde aslında gerçek hayatta yaşanması muhtemel son yüzümüze bir tokat gibi çarpınca ve bütün film güç ve erke o godfather gücüne tanıklık edemeyince filmden beklentiler karşılanamadı tabi ki. izleyicilerden çoğu ilk 2 filmde vaat edilen corleone gücüne bir kez daha tanıklık etmek isteyince "abi olmamış yeaaa" yorumları gözümüzü çıkardı. Bu film iyi ki de böyle olmuştur derim. micheal'ın iç dünyasına en güzel inen filmdir bu. michael corleone yi tamamlayan filmdir. sonsuza kadar o kudretli baba olarak kalamazdı. micheal corleone de herkes gibi bir insandı neticede,yaptıklarının kederi ve acısını çok derinlerde yaşamaktaydı ve bunu filmin her saniyesinde hissedebiliyorsunuz. sahip olduğu sınırsız gücün,acımasız, soğukkanlı duruşunun altında yatanları gördük.acı çekiyordu tıpkı normal insanlar gibi. tıpkı normal hayattaki kırılmalar gibi. her gücün bir gün biteceği gibi. Bütün o kudretin çöküşü .... ve Al pacino'nun tanrı olsa tapılacak kadar iyi oyunculuğu varken denir mi bu filme çöp diye vasat diye. Ayıptır, günahtır, haksızlıktır yeminle içim el vermez. Diyeceğim o ki izlememişsen yorumlara kanıp izlememezlik etme güzel kardeşim bu film seriyi tamamlayan filmdir bunsuz "the godfather" eksiktir. ha birde andy garcia filmde karizmanın vücut bulmuş halidir eklemeden geçemedim.
Kubilay Ş.
Kubilay Ş.

31 Ocak 2016 tarihinde eklendi
Baba Serisinin devamı izlemeden olmazdı tabiki.. Ama senaryo 1 ve 2'ye göre zayıf buldum. Andy Garcia Muhteşemdi..
YASN Ö.
YASN Ö.

8 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
Film hakkinda pek bir sey söylenmesine gerek yok aslinda. Su anda bile günümüz modern filmleri arasinda sirasini kaybetmediyse, saygiyla izlerim.
kemerlee
kemerlee

8 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Serinin en zayıf filmi olsada bu yine etkileyici bir suç filmi olmasını ve büyük bir başyapıt olduğu gerçeğini değiştirmiyor.Al pacino yine muazzam bir oyunculuk sergiliyor, Andy Garciada parlak bir performans sunuyor, diğer filmlere nazaran daha ağır ilerlesede Vatikanda oynanan oyunları pislikleri konu alması iyi aksiyon sahneleri, geçmişin günahlarının acısını çeken Michael ve acı dolu sonuyla kesinlikle seyredilmesi gereken bir film.Filmin en büyük eksikliği Wivona Ryder yerine son anda kendi kızını oynatma saçmalığını yapması Coppolanın, kızı rezalet bir oyuncu(kötü bir yönetmen ayrıyetten ama bu filmin konusu değil tabiki)
38Turan94
38Turan94

19 Eylül 2011 tarihinde eklendi
Filmde aksiyon daha azdı ve bence serinin nispeten daha az iyi (en kötü demek hata olur) filmi buydu. Bir diğer yandan duygusallık yönünden ilk film kadar duygusaldı diyebilirim. Filmin en güzel kısmı ise Michaelin oğlunun eline gitarı alıp; 'brucia la terra' adlı şarkıyı söylerken Michaelin ölen eşini hatırladığı kısımdı.
ozzy-badd
ozzy-badd

2 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
Ilk iki film ayarinda olmamasi iyi bir film olmadigi anlamina gelmiyor kanimca ... O ilk iki filmin kusursuzlugunu üçüncü kez sergileyememeleri gayet normal ... Seriye iyi bir 'son' olmus ... 5/4 ...
karakose9
karakose9

1 Eylül 2009 tarihinde eklendi
sinemayı yakından takip ettiğim halde bu seriyi daha yeni izledim.Film için serinin en kötüsü yorumlarına katılmıyorum ayrıca.2. film diğerlerinden biraz daha iyi duruyorsada 3. film ve 1. film seriden kopmamış başyapıtın taşları olmuş.Genel kanı tabi ne olursa olsun başyapıt film olmuş.Seriyi bitirdiğimde işin aslı serinin devamını istedim.Belki bu filmin oyuncularının senaryosunun sağlamlığından kaynaklanıyordur.Ancak part 4 ü çekmemeleri bu filme olan saygıyı kat be kat artırıyor şimdi daha iyi anlıyorum.Belki fazla olmasada iyi yapılmış seri sinemaların devamı izleyicileri tarafından bekleniyor ancak bu filmler gişeye oynamadıklarıda belli zaten.
beck31
beck31

12 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
Tamamen konusuna olan bağlığını gösteren son filmdir.Kadroya giren Andy Garcia gayet tatmin edicidir, kesinlikle izlenmesi keyiflidir.8/10
filaan
filaan

22 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
baba filmleri serisinin sonu olması dışında vatikan içerisinde dönen kimi oyunları yansıtması açısından da önemli bir film.seri içerisinde değerlendirildiğinde belki en zayıf film olarak düşünülebilir ama seriden bağımsız olarak bakılırsa diğer birçok yapımı açık ara geride bırakacaktır.9/10
believer86
believer86

8 Mart 2009 tarihinde eklendi
her ne kadar al pachino bu partı tek başına sırtında taşımış olsa da diğer partlardan iyi veya kötü diye bir değerlendirmeye maruz bırakılmasını yanlış buluyorum. bi de şu sinemacıklara verdiğiniz puanları görünce bu filmin puanını biraz az buldum doğrusu...
KaliteTAKİP
KaliteTAKİP

7 Ocak 2009 tarihinde eklendi
ızlemıyen cok sey kaybeder tavsıyem serıyı alıp aralıksız ızlemenızdır cok daha zevk alırsınız GodfatherI 10/10 Godfather II 10/9.7 Godfather III 10/9.3
Arda Yilmaz
Arda Yilmaz

18 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Baba3 hep serinin en kötü filmi olarak gösterilir öyledir de.Ancak diğer Baba filmlerinden ayrı olarak bakıldığında çok iyi bir filmdir.
odinhan
odinhan

29 Eylül 2007 tarihinde eklendi
Kaliteli kadrosu ve müthiş senaryosu ile müthiş bir seri finali...