insanlık tarihinin belki de en çok merak ettiği olgulardan biri olan ’dinazorlar’ ı günümüze başarılı bir şekilde taşıyan,çarpıcı ve ilgi çekici konusuyla seyirciyi sürükleyen bir film.çocukluk dönemimize denk gelmişti ve o vakitler çok beğenmiştik,şimdi de beğeniyoruz tabii:)serinin yeni filmi kapıda sanırım,bakalım o nasıl bişey olacak.
Çekildiği yıl itibari ile yanılmıyorsam sinema tarihinin en büyük bütçeli filmi olmuştu...Bütçenin yanında yaratıcılık ve efektler dalında sinemada çığır açmış harika bir bilimkurgu...
Jurassic park , hem çok keyifli , hem oldukça sürükleyici , hem de insanı germeyi başaran bir film ? Steven spilberg yönetmen koltuğunda harikalar yaratmış ? Zamanının çok ilerisinde efektlere de sahip film ? İzlenmesi gereken , başarılı bir bilimkurgu filmi ? 10/8 ?
Jurassic Park, görsel efektleri ve dinozor animasyonlarıyla dönemi için etkileyici olsa da, günümüz standartlarına göre bazı sahneler ve senaryo boşlukları zayıf kalıyor. Hikaye ilerleyişi bazen tutarsız ve karakter gelişimi sınırlı. T-Rex ve raptor sahneleri heyecanlı olsa da, film bütün olarak beklentiyi tam karşılamıyor. İzlenebilir ama efsanevi değil; nostalji için değerlendirilebilir.
İzleyebileceğimiz en iyi dinazor yapımı diyebiliriz. sinemada izlemek nasip olmuştu ve gerçekten de büyülendiğimi hatırılıyorum. Bu tarz filmler arasında bu filmi tek geçmek haksızlık olmaz sanırım.
BENİ ALTI YAŞIMDA SİNEMA PERDESİNE KİLİTLEYEN VE İLERİDE BENİ BİR MESLEK OLARAK SİNEMAYI SEÇME İSTEĞİMİ ATEŞLEYEN DEV YAPIM JURASSİC PARK.BEN SPİELBERG'İ DE İLK BU BÜYÜK YAPIMLA TANIDIM.YAZAR KİNG'DEN SONRA BİR FANATİĞİ OLDUĞUM MİCHEAL CRİCHTON'UN AYNI ADLI ÇOK SATAN ROMANIN SİNEMA UYARLAMASI FİLMİN SENARİST KOLTUĞUNDA DAVİD KOEPP'İ GÖRMEKTE BAŞKA OLAY YAPIMLARDAN BİRİ.JURASSİC PARK'IN YÖNETMEN TAHTINDAKİ STEVEN SPİELBERG'E NE YAZIKKİ ÖDÜL KAZANDIRMAMIŞ OLAN BU BİLİM-KURGU-GERİLİM EN İYİ KURGU-EN İYİ ÖZEL EFEKTLER-EN İYİ SES VE EN İYİ ÖZGÜN MÜZİK SEÇİLEREK 93 YILINDA 4 DALDA OSCAR KAZANMIŞ OLDU.GERÇEKTE BU ÖDÜLLERİ SONUNA KADAR HAKETTİ JURASSİC PARK.MÜKEMMEL MAKET TASIRIMLARI VE EFEKTLERİ-MÜKEMMEL HİKAYESİ -HARİKA FİLM MÜZİĞİ İLE KESİNLİKLE BİR DEVRİM.CRİCHTON İYİKİ BÖYLE BİR ROMAN YAZMIŞ VE İYİKİ SPİELBERG'DE BU FİLMİ BAŞARIYLA SİNEMAYA ADEPTE ETMİŞ.BEN FİLME*****(ÇOK İYİ)NOTUNU VERİYORUM.BU ARADA ELİŞTİRMENLER FİLMDE BAZISI ÇEKİMLERDEN BAZISI İSE SENARYODAN KAYNAKLANAN HATALAR BULDULAR.AMA BEN BU TİP DETAYLARI GÖRMEZDEN GELEBİLİRİM.BUNA HAZIRIM.
Steven Spielberg ten bir sinema şöleni.Sizi alıp inanılmaz bir dünyaya götürüyor jurassic park ve orjinal senaryosu büyüleyici efektleri güzel manzaraları ilede tadına doyulmaz saatler yaşatıyor.Gösterildiği dönem olay yaratan bu film bence tüm zamanların en iyi filmlerin biri.kesinlikle izlenmeli ve arşivlerde yerini bulmalı..
çok harika bi film.bana göre filmin tek eksiği dinazorları nasıl meydana getirdiklerini göstermemiş olmaları.yani filmi izlerken birde bakıyorsunuz dev gibi dinazorlar var nasıl varolduklarını sadece anlatmakla yetinmişler.halbuki yaptıkları deneyi ve dinazorların büyüme sürecide gösterilmeliydi.yinede şahane bir film.ayrıca bu filmle devam filmlerini kıyaslamayı doğru bulmuyorum hepsi ayrı güzel benim için.mutlaka izlenmeli.10/9